Jump to content
Българският форум за музиканти

josif

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от josif

  1. josif

    Phantom Power?

    ОК, 10х! Май ще взема да си сдялам едно захранванийце
  2. josif

    Phantom Power?

    явно съм се объркал нещо, ще ми драснеш ли един линк към тези цени и точното им заглавие, плс?
  3. josif

    Phantom Power?

    Благодаря ви за отговорите, ама дайте нещо по-евтиничко - 800$ за нещо на Беринджър е лудост, та дори и 200$! То аз имах желанието за E-MU 1616M, ама от де толкоз пари. yamaha имаш добро предложение, ама и аз нямам път и познати към Пловдив Няма ли нещо евтино на пазара, с което да нахраня един микрофон? :think: ...или някоя проста схемичка.. :wall: :think: Трябва ми равна и чиста от шумове система, а не студийно качество...
  4. josif

    Phantom Power?

    Привет, някой да има идея за фантомно захранване (15-48V) между (на) кондензаторен микрофон и Sound Blaster Audigy2 NX USB? :wall:
  5. Проблема с интерференциите от захранването се нарича ground loop. Получава се затворен кръг между масите на различните включени уреди и съответно разлика в падовете, която причинява бръмове. Основната причина е неправилно заземяване. Много често оправям подобен проблем като изолирам конекторите на масата на контактите с някоя хартийка. Все пак трябва да се внимава да не ви тресне тока, ако оставите всичко незаземено. Различните контакти обикновено имат различни падовен анапрежението и това често е причина за разни смущения, бръмове и др.
  6. Какво мислите за Edirol на Roland???
  7. josif

    Кабел

    Винаги за предпочитане е балансирания кабел, въпреки че свързването ти е моно, защото се намалява влиянието на външни електромагнитни смущения.
  8. josif

    Кабел

    Да, стандартен балансиран кабел. Това ще рече две жила с обща оплетка. Небалансираният кабел е с едно жило и оплетка. Този с по-голяма дебелина е с по-малко загуби, заради по-малкото съпротивление.
  9. josif

    High/mid/low

    Абсурдно е да се говори за настройки наизуст! Те зависят от толкова много фактори и единственият критерий остава ухото. Като цяло тр да има среди, но да не се прекалява с тях, за да не звучи всичко тенекиено (напр. много от 1-4КХц). Но всичко зависи от акустиката на помещението, качеството на високоговорителите и апаратурата и т.н. Акустиката най-вече подсилва дадени честоти и може да звучи ужасно именно заради нея. Звука трябва да е мек и приятен за слушане, а не да те боли главата след 10 минути, поне аз така мисля. Е, има и фенове дето това искат... :wall:
  10. josif

    Кабел

    От склада на Динакорд в Дружба. Миналата година купувах от там 100м/100лв, микрофонен. Има и други.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.