Jump to content
Българският форум за музиканти

max123

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от max123

  1. След отпуските ще дойде един мебелист, който се занимава най-вече с лакиране и подобни неща. Принципно каза да махна говорителите и да му ги занеса, за да ги шлайфа и байцва. Но идеята с оцветения лак ми се струва най-безболезнена. Но ще видим, след като ги види. Поздрави и от мен!
  2. Благодаря на отговорилите ми, въпреки че само косвено се вмествам в темата. Значи колоните ми са високи 120 см, широчина и дълбочина по 40 см. Три стени плюс горна и долна част прави около 3 кв. метра на колона. Струва ми се, че ако шкуря или цикля на ръка повече от 6 кв. м., едва ли ще завърша започнатото. Фурнирът, колкото и да го оглеждах, главно по ъгли и ръбове, е така добре направен, че никъде не се забелязва дебелината му, дори на задната страна, където е изрязана част от корпуса, той се слива в едно цяло с него. Има някакъв лак, поне се усеща по лъскавината. Вариантът с шлайфмашина дали е удачен, доколко може да отнеме от дебелината на фурнира? А другият вариант е с боядисване - но има ли боя, която визуално да изглежда като байц? Защото при колоните ми се струва, че корпусът не играе същата роля като този на акустичен инструмент. Бих могъл, преди да пристъпя към варианта с боядисването, да направя експеримент за проверка на загуба на качество на звук, а именно бих обвил колоните например с найлон и бих направил запис с хубав микрофон със и без този найлон, за да анализирам резултатите, ако слухът все пак не долови преди това разлика. Третият вариант е да свикна с оригиналния цвят.
  3. Влад, благодаря за отговора. Фурнирът е дървен, но не е тънък - ще се опитам да проверя по някакъв начин горе долу дебелината му. Иначе са доста големи и искам да променя цвета им, за да са в хармония с интериора. Ако с байцването не се получи, дали направо с някаква боя може да се направи нещо? Като изключим цвета им, който сам по себе си не е лош, изключително държа на тях, специално са поръчвани от Германия и съм ги чакал няколко месеца - тоест са си един вид музикален инструмент за мен и изключително държа да не накърня по някакъв начин акустичните им качества: все пак те ми разкриват красотата от звука на всички други, макар и записани, музикални инструменти. Ако наистина няма никакъв начин да се коригира цветът им, ще трябва да се откажа, но ще се радвам да прочета повече мнения и дотогава ще тая някаква надежда.
  4. Здравейте, с интерес прочетох написаното дотук, имам въпрос, макар и да не е свързан с китара, за което се извинявам, но ще съм благодарен на отговорите ви. Бих искал да байцна тонколоните си до пълно черно. Покрити са с естествен байцван фурнир с жилки в среднотъмен кафяв цвят. Искам да не увреждам по никакъв начин акустичните им качества. Същите ли процедури важат, имам предвид самият фурнир дали трябва да се обработва по някакъв по-специален начин?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.