Jump to content
Българският форум за музиканти

Gpick

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Последни посетители

151 профилни разглеждания

Gpick's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Сдобих се с една YAMAHA модела е RGX 121 ,но е без горно мостче . Къде в София мога да си закупя ново или трябва да я заведа на лютиер , ако въбоще работата му включва такива подмени на части ..и евентуално да ми я сетъпне като хората след това. Уча в София за първа година и затова не съм се ориентирал още , ако някой знае да ме насочи .. помощ а-у
  2. Gpick

    Въпрос за Nut-a

    Благодаря много ! Пооправих я ! От 9 часа сутринта я мъча
  3. Gpick

    Въпрос за Nut-a

    Значи проблема ми е , че nut-a ми е мн ниско ... по точно местата където лежат струните са мн издълбани и струните опират в първо прагче:S ! Прегледах в интернет как се оправя височината ... там слага се малко пластмаса в легълцето на струната за да я наддигне и ако се наложи се изпилява докато не дойде на желаната височина .. Та въпроса ми е каква точно е тази височина от грифа до мястото където лежи струната на nut-a ? Моля ви ако някой знае да каже или поне да измери на неговата китара колко трябва да е горе доло това разстояние. Китарата е електрическа Yamaha RGX 121z ако има значение ..
  4. Gpick

    Шестограми !?

    Дигнах си струните на 3 мм и няма браждене .... Е има де ама съвсем малко на 6-та струна... Само се чудя как има хора си ги свалят до 2 мм , че и по малко и не ги дразни тва бззз ( ама то пък като не се чува през усилвателя ... ) както и да е мерси за инфото !
  5. Gpick

    Шестограми !?

    SUGOII !!! Mисля , че стана !
  6. Gpick

    Шестограми !?

    JESUS ! Схванах , ей тука намерих някакви обяснителни материали за височината на струните ама , не му разбирам много като говори ... Ако някой му разбира може ли да ми каже на каква височина мери струните
  7. Gpick

    Шестограми !?

    YAMAHA RGX 121z , ам с тремоло е .И грифа ми е като дъга , в смисъл не е напулно плоск ами има извивка и струните ми почти се допират до прагчетата и бражди яко.... И незнам на каква височина тряа да е всяка струна и въобще кво тряа да правя.
  8. Gpick

    Шестограми !?

    Купих си първата електрическа китара в живота ми и с нея ми дадоха един куп шестограми и ми казаха да си я настроя ? Единственото място където пасват и то само единия е на долното мостче ... Кво трябва да си настроя от там , струните ли се опъват ... Каква настройка се прави от тоя bridge , че шестограми чак ми дадоха...?
  9. Значи като за начало току що се регнах във форума и видях че тука решавате проблеми ....Взех си една YAMAHA RGX 121z , колко е YAMAHA само потния чичка дет я е сглобявал в някое мазе в казанлък знае ....Та като ударя малко по-силно по струните ( по точно 5 и 6- та ) и се чува как се удрят в прагчетата през усилвателя не се чува това , но все пак проблем ли се води това , нормално ли е така да правят струните като не е плъгната китарата и как се оправя. Трябва ли да правя нещо по долното мостче , защото съм виждал почти всички китари отдоло тия работи дето държат струните са на разместени в смисал така http://www.guitarpartscanada.com/images/Gotoh1099.jpg , a моите са си равни . Въртях там с шестограма да повдигна малко 5 и 6-та , но спрях викам да не счупя нещо . Та на ремонт ли да я карам , уж чисто нова китара....Или сам мога да си го оправя тва със струните , макара че както споменах не се чува през усилвателя това бзззз .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.