Jump to content
Българският форум за музиканти

spas_spassov

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от spas_spassov

  1. Конвертирането го правя със софтуера от Касиото - като си конвертирам "Охридското езеро" се получава "нещо" с размери килобайти колкото на нормален ритъм, но като му дам интрото си тръгва песента, не ми дава да сменям хармонията, а идеята но софтуера, доколкото разбирам, е да се си върви drum, bass, може би и strings, но да можеш и да си управляваш хармонията. Всъщност идеята на софтуера е да преобразува миди във .ckf (разширенията за файлове на CASIO) за да мога да го вкарам във свирката, но de facto се получава, че просто използвам MIDI Player-a на машината.
  2. И на 20 да почнеш, важното е да го искаш. Както е казал един легендарен музикант (снимката му е под името ми (който между другото е започнал да свири на 4 г.)) "Никога не съм искал да покорявам музикални върхове. Просто исках да правя това, което ми харесва"... та в тоя смисъл като се кефиш, нищо не пречи да издадеш албум и на 30. Самия Бочели издава първия си албум на 31, започвайки да се занимава с пеене професионално на 28.
  3. Когато разучавам дадена песен по слух първо намирам всички възможни варианти на песента и live версиите на оригиналния изпълнител. После търся всички варианти на песента в youtubе, където в повечето клипове се виждат различните постановки на различните изпълнители. Поне за мен най-важно е да се схване "идеята" на мелодията. После забавям темпото в WMP и използвам за разучаване всички налични изтеглени "оръжия". Смея да твърдя, че в повечето случаи (поне при мен) успеваемостта на изпълнението 1/1 е 96% като едновременно с това създавам и собствено звучене. Това беше сложния начин, ама адски се кефя на целия процес
  4. Здравейте, Искам да създам ритъм на неравноделен от MIDI-файл. Но нещо сгафвам и ми се чуват само барабаните. Ето какво правя: Вкарвам си мидито в SONAR Home studio 4, махам по гадните канали. Оставям 5 канала (drum, bass и некви щрайхове) и си конвертирам мидито във формат за синтезатор (в случая CASIO WK от Workstation-ите, ама ми се чуват само барабаните и никаква хармония не мога да изсвиря. Дайте съвееееееееееееееееееееееееееееет!!!!!!!!!!!!
  5. За Корг точно не знам как стоят нещата, но пробвай да намериш в сайта на Корг или чрез Google нещо за '(All) Factory Data" и инфо за това как се използва. По принцип става със софтуер, който си получил със свирката.
  6. Всъщност това не е само за CASIO, а за всички свирки. Не може никой да не знае...
  7. Страшни клавири втора ръка могат да се намерят за супер пари в dalavera.net
  8. Прати link за плъгина...
  9. Здравейте, Въпросът ми е свързан с CASIO WK 3300. Има софтуер за създаване на стилове, както при много други самосвирки. Да речем че искам да си сложа 7/8 с удължено първо (като в "Охридското езеро" примерно). Значи вадя си аз midi на Охридското езеро, в Cakewalk си оставям само ритъма, конвертирам си го във файл за CASIO (в случая .ckf), но чувам само барабаните. Убеден съм, че нещо не правя в настойките и каналите изобщо както трябва, както и си мисля, че проблема не е в софтуера, а в познанията в материята и Ви моля, ако можете да ми дадете съвет, или поне да ми посочите литература къде да чета. Благодаря предварително=
  10. Здравейте, Досега не съмписал във форум и не знам дали изобщо тук трябва да пиша. Въпросът ми е свързан с CASIO WK 3300. Има софтуер за създаване на стилове, както при много други самосвирки. Да речем че искам да си сложа 7/8 с удължено първо (като в "Охридското езеро" примерно). Значи вадя си аз midi на Охридското езеро, в Cakewalk си оставям само ритъма, конвертирам си го във файл за CASIO (в случая .ckf), но чувам само барабаните. Убеден съм, че нещо не правя в настойките и каналите изобщо както трябва, както и си мисля, че проблема не е в софтуера, а в познанията в материята и Ви моля, ако можете да ми дадете съвет, илипоне да ми посочите литература къде да чета. Благодаря предварително
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.