Jump to content
Българският форум за музиканти

Overkill

Members
  • Мнения

    86
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Overkill

  1. На моя пише Made in U.S.A. и го взех от Про Техника (Динакорд) срещу невероятната цена от 299лв (с Коледното намаление).

    Прости съмнението ми, но сигурен ли си в цената? Ако си го взел за толкова е било наистина добра оферта. В Европейските магазини струват повече.

  2. А по принцип, когато някой твой познат от САЩ ти праща дадена стока, как точно стоят нещата с мита и тн?

    Предполагам, че ще е малко трудно да се облагат с мито стоки, които са втора ръка, например.

     

    Някой наясно ли е какво се прави в този случай?

     

    Конкретно от посочените от мен два сайта съм пазарувал лично аз оттук, без намеса на трети лица.

    С Митницата съм имал проблем само при първата ми по-голяма пратка - първата ми китара..........

     

    Респект!

  3. А по принцип, когато някой твой познат от САЩ ти праща дадена стока, как точно стоят нещата с мита и тн?

    Предполагам, че ще е малко трудно да се облагат с мито стоки, които са втора ръка, например.

     

    Някой наясно ли е какво се прави в този случай?

  4. Всъщност албума бе издаден от лейбъл,но бе ужасно лошо разпространен и с много лоша реклама и в крайна сметка 2 години след като албума излезе официално на пазара развалихме договора с компанията която ни издаваше и решихме да го пуснем за free download та поне да може всеки,който пожелае да го чуе.Това е,благодарим за милите думи от сърце и пожелавам успех на всички :recourse:

    Надявам се да не се обидите, но албумът си имаше и други недостатъци.

     

    А също така и псуването на хора из разни музикантски и метъл форуми не ви правеше чест.

     

    И все пак, ще се радвам много ако чуем и втората част на хрониките. И ако е възможно с по-професионален саунд.

     

     

    УСПЕХ! :whistle:

     

     

    Мисля,че ни бъркаш с някой друг,защото единствено аз от групата пиша в този форум и то много рядко,вярно е че се е случвало да се сдърпам с някого от време на време,но никого не съм псувал и винаги съм се държал горе долу културно.

    В други форуми никой от нас не е писал и не пише,това ти го гарантирам и никога не бихме си позволили да псуваме други групи или отделни музиканти.

     

     

    Поздрави :)

     

     

     

    Благодаря за гаранцията.

     

    http://www.metal-world.info/forum/index.php?showuser=864

    :thumbs_up:

  5. Всъщност албума бе издаден от лейбъл,но бе ужасно лошо разпространен и с много лоша реклама и в крайна сметка 2 години след като албума излезе официално на пазара развалихме договора с компанията която ни издаваше и решихме да го пуснем за free download та поне да може всеки,който пожелае да го чуе.Това е,благодарим за милите думи от сърце и пожелавам успех на всички :surprise:

    Надявам се да не се обидите, но албумът си имаше и други недостатъци.

     

    А също така и псуването на хора из разни музикантски и метъл форуми не ви правеше чест.

     

    И все пак, ще се радвам много ако чуем и втората част на хрониките. И ако е възможно с по-професионален саунд.

     

     

    УСПЕХ! :rolleyes:

  6. Аз лично се ядосвам, когато в раздела се дават безумно високи цени.

     

    И тъй като това е публичен форум, най-логично е на евентуалните купувачи да им се дава информация от съфорумците. Та за това цените трябва да са си задължителни.

  7. Интересно ми е някой има ли лични впечатления от марката Crafter и моделите Cruiser.

    Също така дали се продават в България и в кои магазини.

     

    Можете да погледнете сайта на фирмата:

     

    http://www.crafterguitars.com/

    Guitar Gallery > Cruiser Guitars > CSR Series

    и Guitar Gallery > Crafter Guitars > Cube

  8. Нали сам каза, че най-удобният не значи, начинът, по който е оригинално.

    :)

    Грешно си ме разбрал.

    Най-"правилният" начин е просто начинът, който ти позволява да свириш без много излишни движения, по възможност без смяна на позиция, без кълчене и разтягане на дланта през девет прагчета в десето.

    Разбира се, че в повечето случаи това е "оригиналният" начин, защото повечето професионални китаристи свирят икономично и разумно.

    Винаги има място за импровизация и въвеждане на нови техники и всеки китарист има свой стил, но винаги нововъведенията са с цел улесняване и подобряване и никога не съм виждал някой да въвежда нещо ново, с цел да усложни простите неща и да търси по-увъртяния начин да ги изсвири.

    Затова във всяка школа за начинаещи китаристи има специални маркери, котио ти указват къде, как и с кой пръст на кое прагче да се изсвири дадена партия - просто някой преди теб вече е разбрал, че това е "на баницата мекото" и ти показва правия път.

    За съжаление, в доста табове на GuitarPro съм срещал абсурдни пръстовки, за които всъщност е и тази тема.

     

    Както вече казах абсурдните пръстовки са дело на самият софтуер в повечето случаи.

    А аз съм виждал и абсурдни пръстовки от доста известни китаристи на техни концерти, например :)

  9. Всъщност, голяма част от наистина добре направените таблатури на Guitar Pro имат и точна пръстовка. По принцип има опция програмата да нареди по неин начин, който рядко е удачен.

    Тези наистина добре правени таблатури са вкарвани на ръка и не са импортове. За съжаление, не всички таблатури са такива.

     

    Обаче ми е много, много трудно да повярвам, че ако на някой не му е удобна пръстовката от ГП, ще тръгне да свири по нея. :metalist:

    Грешната пръстовка не във всички случаи е неудобна.

    Това не и пречи да е грешна. ;)

     

    Гледах таблатура на Слейър и според GuitarPro хората трябваше да се разкарват по грифа, което не беше чак толкова неудобно и спокойно можеше да се изсвири, но цялата хава всъщност се свири в една поциция без никакво мърдане нагоре-надолу.

     

    За импортовете е ясно, че няма да са точни, но малко от метълските таблатури са от импортове. Въпросът е че когато натиснеш Automatic Finger Positioning, шансът GP да прецака тотално нещата става голям.

     

    А за това, че грешна и неудобна, в случая са различни понятия си прав. Но като цяло е глуповато да се изисква нещата да се свирят точно от същите места, от които в оригиналите. Безсмислено и ненужно е.

     

     

    И за да бъда конкретен, хвърлих око на три таблатури на Slayer (на любими мои песни, които що годе зная) и до колкото видях 2 от тях бяха направени идеално, а в третата имаше някои неточности.

  10. Всъщност, голяма част от наистина добре направените таблатури на Guitar Pro имат и точна пръстовка. По принцип има опция програмата да нареди по неин начин, който рядко е удачен.

     

    Обаче ми е много, много трудно да повярвам, че ако на някой не му е удобна пръстовката от ГП, ще тръгне да свири по нея. :greenangel:

  11. Всъщност нямам какво да споделя.

    Доста неща бяха казани.

     

    Ако трябва да се обобщи, в случая с "яките ритъм китари", панорамите могат спокойно да се оставят в края и ако стереото не е достатъчно добро да се измисли начин при записването да се направят по-различни тракове. Ако след записите се опита да разшири стереото, по всяка вероятност заради фазите ще се загуби от тежестта.

     

    А мненията, които се чуха, да се използва друг начин за внушаване на някаква обемност (явно става дума за реверберации) не ми изглеждат най-логични, защото рядко сред "яките ритъм китари" се чува много ривърб. Разбира се и това може да е фактор, но определено не най-важния.

     

    Извинявам се, ако съм обидил някого, не ми е това целта, определено.

     

    P.S. И винаги към победата, както пише в подписа ти B)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.