Pwnzorafied Публикувано Ноември 22, 2009 Публикувано Ноември 22, 2009 Здравейте. Имам китара Vintage SG VS6 с усилватели Wilkinson.Реших да ги сменя...Значи 1во попитах 1 приятел с какви да ги сменя,той ми предложи SEYMOUR DUNCAN SHPR-1B P-RAIL BK (ето и сайт) http://www.thomann.de/gb/seymour_duncan_shpr1b_prail_wh.htm . Свиря Ozzy,Sabbath,Judas главно.Той се опря на факта ,че early Sabbath са свирили с p90 pickups,а този е p90 + rail in one (което си нямам и на представа к'во значи) Та някой има ли впечатления от този адаптер,и също така приемам всякакви предложения за адаптери. П.С Как ще звучат active EMG's 81/85 нa SG?Никъде не съм срещал такава комбинация? Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 Абсолютно никакъв смисъл не виждам да слагаш Р90-ки или нещо подобно. Сложи си един нормален хъмбъкър и си тип топ. С активни ЕМГ-та ще звучи добре. Аз съм с ESP Viper 400 (SG копие на ESP) с такива и съм доволен. Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 Добре в смисъл на ? Активните адаптери не са панацея, има неща за които не са най-доброто решение (примерно наистина олд-скуул Сабат звук) същото се отнася и до двойните. Зависи какво търси човека. Конкретно за този адаптер: като решение е доста универсален. Хем си имаш хъмбъкер, хем можеш да го разделяш на Р-90 или на единичен адаптер (това е което значи Р90 + 1 койл). Всъщност това е хъмбъкер съставен не от две единични намотки, а от една Р90 и една единична намотка. Готин е, става за всичко, но имай предвид че като хъмбъкер е с доста висок аутпут (бързо започва да криви) - това си е директно последствие от това че едната част на адаптера е Р90 а не стандартния единичен магнит. Освен това, за да му използваш пълните възможности, ще трябва или да си сложиш push/pull потенциометри и някой да ти измисли схема, или още едно ключе като за адаптерите, от което да избираш единичен/хъмбъкер/Р90... 1 Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 (Редактирано) но имай предвид че като хъмбъкер е с доста висок аутпут (бързо започва да криви) Това не е така. Адаптера много наподобява на паф като звучене и е доста слаб.Ге(й)на му е много слаб и не става за метъл, особено ако е по-тежък.Много блуз има в тоя адаптер. Преди време един приятел монтира точно такива адаптери и затова съм запознат. Ето я и самата китара, на която са монтирани адаптерите. Редактирано Ноември 22, 2009 от EAmechaniX Цитирай
maxim09 Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 Здравейте! Използвам темата да запитам, къде евентуално може да се намери такъв адаптер http://www.seymourduncan.com/products/electric/stratocaster/vintage/alnico_ii_pro_f/, координати на магазини, сайт? Благодаря предварително! Цитирай
polaris Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 Към автора: искаш да кажеш, че ще си сменяш адаптерите, а не усилвателите нали? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 ^ Колега темата е от преди година и половина, някой просто не иска да спами и я иазползва! @maxim09: Във В. Търново си има музикални магазини провери там, иначе има теми във форума, раздел "Говорилня", поръчки от "странство", поразгедай темите за "Поръчки от Thoman.de" и банера на RockShock,който се появавява на всяко второ "кликане" отгоре ... ама кой да чете и да се интересува! Поздрави! Герги Цитирай
Recommended Posts