Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Искам да си взема някакъф процесор но нз какъв можете ли да ми препоръчате някой добър и евтин ж района на Пловдив?

Отговорено

А ти сигурен ли си че това което ти трябва е процесор?Питам те понеже видях фантастичната ти тема за Блекмор в Пловдив.Кажи какво искаш да свириш и най-вече убеден ли си че процесорът ще ти свърши най-добра работа.Иначе за евтини процесори освен един Бос да кажа.Съвета ми към теб е да не си взимаш процесор със съмнително качество.Хубаво е да е евтино естествено но все пак гледай какво купуваш защото не е въпроса в тва да дадеш малко пьри и да ти се прецака на 2-рия ден.

Поздрави Веско!

Отговорено
Ами най вече ще свиря рок..пък на старо не искам

Що годе свестен свестен процесор за рок и евтин....Много трудна работа ако е нов......Но ти си знаеш!

Отговорено

Според мен изходът е в някое дистерче.Ако искаш да минеш тънко процесорът не е най-великата идея.Зимаш един дист или овърдрайв и си готов за рок.Аз така смятам.Ако пък не искаш камионче и толкова държиш да е процесор то по-добре послушай Евтим.Във форума има наистина добри обяви поразгледай.

Отговорено (Редактирано)

За съжаление и горното не е вярно(за дистера). Повечето полулярни дистери като DS-1, SD-1 и т.н. звучат доста смешно(като осичка), когато не са включени в съответния (не особено евтин) усилвател.

Според мен някакъв по-съвременен процесор би се справил доста по-добре със задачата от пръдливо транзисторно педалче, включено в евтиничък амп. Нищо срещу педалчетата, но вижте звездите в какви ампове ги включват...

Разбира се, и при педалчетата си има нелоши, да не говоря, че в последно време са появиха доста нови схемотехнически решения... Може би ще ти хареса Marshall симулацията на съфорумника liquid_death, която той прави, както можеш да видиш горе в темата "ефекти за китара, изработвани от съфорумци". На мен лично точно това педалче ми харесва(поне по семплите) доста. При това, семплите са правени с транзисторен усилвател, какъвто ти най-вероятно ползваш.

Никифена също има педалчета... разгледай раздела и чуй, да видиш дали ще си харесаш нещо.

Но.. с малки изключения(поне от това, което аз съм чувал, а то включва повечето от най-популярните педалчета)повечето транзисторни дистери нерядко, сами по себе си, звучат не чак толкова добре.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

Аве някъде в обявите имаше един Rocktron Utopia G100 за 250 кинта. Ако имаш толкова...според мен няма да сбъркаш с него.

Одеве като видях обявата чак и на мен ми хареса и се поинтересувах за семпли. Ето

виж кво може Редактирано от Yves
Отговорено

Аз не казвам че треа си земе DS1.Лично за мен тоя ефект не струва.Но примерно един Метъл Зоун би му свършил работа.При мен върши за това го препоръчвам а аз далеч не съм с яко кубе.Randall RX15M

Отговорено

Аз сега иам един дист Behringer HM300 heavy metal pedal но ми трябват и други ефекти и смятам, че ще м е по удобно с процесор а не 4-5 каминчета

Отговорено

Щом си решил....Погледни въпросната обява за Роктрон Утопия.Първо е на страшна цена и второ е добър процесор.Стискам палци да не са го купили.

Отговорено (Редактирано)
Но примерно един Метъл Зоун би му свършил работа.При мен върши за това го препоръчвам а аз далеч не съм с яко кубе.Randall RX15M

MetalZone за рок.... извинявай.. явно свириш от скоро, та са ти такива впечатленията от него.

Нищо лично, но това педалче(на което направих доста копия преди време) просто е твърде ограничено откъм звучене, не става за рок и по-класически звуци, а и по принцип звучи доста смачкано, особено когато се включи в чист канал, който оцветява. С две думи - с нищо не прилича на класическите звуци на популярните лампови усилватели в рок музиката.

Тая Роктрон Утопия, която ти предложиха мисля,ч е ще ти свърши много добра работа на първо време...

Иначе, педалчето, за което горе говоря е това:

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...48904&st=15

Виж новия вариант и семплите му в края на темата.

Отговорено

Е аз не го включвам в чистия канал.Наистина свиря от скоро и това ми е първия ефект извинявам се че мненията ми не са много компетентни но и аз се опитвам да се уча :whistle: Взех си този ефект понеже според мен има доста възможности за тази цена.

Отговорено (Редактирано)

Ами това, че има доста копчета, не означава задължително много възможности(моите версии имаха и 3 ключета, освен това). Като посвириш по-нататък с хубав драйв, ще видиш за какво говоря. Опитай на метълзона да му намалиш драйва, или да си намалиш волюма от китарата... виж как като се изчиства звука, изтънява и става гаден... това педалче звучи горе-долу прилично само при средно до много нацепен драйв, и то за разни тежки звуци. Никакъв красив лек драйв не може да се изкара от него..

Ако пък го включиш в усилвател, който е с по-бистро звучащи говорители или пък чист канал с по-изцъклени високи честоти - СМЕХ! :)

Но нека не навлизаме в такива разговори, че е офтопик. Ако си от София, може някой път да се видим, да си посвирим и поговорим.