liquid_death Публикувано Юни 28, 2008 Публикувано Юни 28, 2008 Здравейте, Днес отново смятам да ви досадя с новото камионче, което направих.То е по схемата Др Бууги с 5 полеви транзистора. Представлява симулация на Меса Бууги Ректифайър глава. Контролите му са : Volume, Presence, High, Bass, Middle , Gain Под всеки един потенциометър седи буквичка, част от името, означаваща го същевременно и за функцията му. Камиончето е снабдено с защита от промяна на поляритета на захранването, стабилизатор и филтър на захранването. Всички потове и букси с изключение на захранващата са Onboard, прикачени към платката за минимум кабели в устройството - метод превъщащ го в камионче с много гейн и малко шум.Кутията е алуминиева. Семпли и снимки - по-долу. Семплите са записани с 2 китари - едната в D, а другата в A.Чейна е китара->VPHB->Транзисторна глава GTA100 MG->кабинет 408 MG->микрофон китайски->лаптоп с куул едит про. Извинявам се, че не мога да предоставя за момента семпли с импулси, но нито кюбейс, нито сонор тръгнаха на виста.(предполагам проблема е главно в мен) Семплите не са обработвани софтуерно по никакъв начин.RAW! http://media.putfile.com/VPHB-by-MG-in-A http://media.putfile.com/VPHB-by-MG-in-D Цитирай
oldman Отговорено Юни 28, 2008 Отговорено Юни 28, 2008 много здрав звук -- браво серийка ли ще бъде,или е само 1 бутикова бройка -- .че някои хора питат вече Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 28, 2008 Автор Отговорено Юни 28, 2008 Благодаря!Як е наистина Иначе винаги могат да се спретнат бройки според нуждите.Ако някой има желание, да ме пита на лс А всички DIY фенове могат да намерят схемата из нета google it! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 28, 2008 Отговорено Юни 28, 2008 Къртещ е, и за разлика от много други симулатори има хубави китарни хармониции. Еваларка! Цитирай
Gregg Отговорено Юни 28, 2008 Отговорено Юни 28, 2008 Dr. Boogey е яка къртачка и издухва доста фирмени ефекти без проблеми. Ето и моите два варианта на този педал: Държа да поясня, че не приемам заявки за изработването на този педал! Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 28, 2008 Автор Отговорено Юни 28, 2008 @Евто - мерси @Грег - да, ефекта е много по-готин от Digitech Deathmetal, MetalZone 2, Sansamp GT2, Marshall Jackhammer 1, KranK DM Имам ги всичките в къщи и след тест всите заедно определено Др Бууги е нива по-напред! Иначе относно твоите Др Буугита - отново представяш свои продукти със страхотна визия! Цитирай
Gregg Отговорено Юни 28, 2008 Отговорено Юни 28, 2008 @Евто - мерси @Грег - да, ефекта е много по-готин от Digitech Deathmetal, MetalZone 2, Sansamp GT2, Marshall Jackhammer 1, KranK DM Имам ги всичките в къщи и след тест всите заедно определено Др Бууги е нива по-напред! Иначе относно твоите Др Буугита - отново представяш свои продукти със страхотна визия! Благодаря. Въпреки, че е за лична консумация, е добре да имат вид все пак. Цитирай
krismana Отговорено Юли 1, 2008 Отговорено Юли 1, 2008 Съжалявам но неможах да намеря схемата никаде из нета може ли някой да постне линк че много ме кефи и бих си направил такава Цитирай
MR_STENCH Отговорено Юли 1, 2008 Отговорено Юли 1, 2008 ^ http://gaussmarkov.net/wordpress/circuits/dr-boogey/ Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 1, 2008 Отговорено Юли 1, 2008 да, ефекта е много по-готин...Sansamp GT2... Опа ,опа!Недей така! Цитирай
liquid_death Отговорено Юли 1, 2008 Автор Отговорено Юли 1, 2008 ^Държа на казаното от мен.Това е моя вкус, както и на доста други хора.Все пак Гт2 е с интеграли, а Др Бууги е с полеви транзистори, а както е известно полевите транзистори се доближават най-много до ламповия звук от всички полупроводнкови елементи. Съветвам всички които искат да си го направят, за да е добър резултата - намерете си J201, а не го заменяйте с други транзистори. BTW вчера бе направен тест на VPHB by MG, Metalzone 2, Death metal, S-amp by Naudio, Marshall Jackhammer, Marshall Shredmaster, VHB by MG .Теста бе усъществен благодарение на гостоприемството на Oldman - благодаря ти за търпението и желанието да изпробваш всичките камионетки Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 1, 2008 Отговорено Юли 1, 2008 (Редактирано) Сори човеко, но в предния пост беше написал sansamp GT-2 а НЕ КАТО СЕГА S-amp . Следващия път като правите такива неща ,ще дойда със SansAmp-GT2 NYC ,за да направим сравнвние ,щото иначе не е честно Все пак не забравяй ,че САНСАМП имат меса симулация също . Няма да говоря за лампова симулация -то в ревютата има тонове кой е номер едно. Редактирано Юли 1, 2008 от EAmechaniX Цитирай
liquid_death Отговорено Юли 1, 2008 Автор Отговорено Юли 1, 2008 Извинявам се за недоразумението! Имам С-амп и поради тоновете информация в този форум, смятах че звука на С-ампа е същия(или поне почти) като на Сансампа.Все пак качеството на изработката на Наудио е перфектна, а схемата е от Sansamp GT2.S-amp също си я има симу;ацията на ректифайъра, но разликата е в използваните елементи, както вече писах.Полеваците са по-богати на хармоници.На един му харесва на друг - не.Примерно ако гониш Рамщайн звук, това не би ти допаднало, но ако предпочиташ Канибалския корпус е друго. Не искам да убеждавам никого в нищо.Който има желание за тест да се свърже с мен, пък от там нататък ще го мислим Градовете между които постоянно снова са София, Шумен и Варна, но лятото пътувам из цяла България, така че....Пък може да му направим национално турне Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 1, 2008 Отговорено Юли 1, 2008 Следващия път като си ''замъкнеш гъзъ'' насам(Варна), заповядай на по бира и на по жица .Пък квото сабя покаже. 0899975797. Поздрави за камиончето! Да не се обидиш нещо ей! Цитирай
Recommended Posts