badhabittt Публикувано Юни 25, 2006 Публикувано Юни 25, 2006 заглавието е ясно аиде всеки да си каже каквото знае като за начало кажете какво е фретлес с какво се различава от стандартните басове особености интересни марки фретлес басове фретлес с ефекти и тн благодаря ПС ако копирам темата сорка не ми я показа търсачката (мисля че на всеки басист ще му е интересно ) Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 http://www.fretlessbass.com/index.html Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 Виж и това - доста човечно е обяснено: http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A711802 Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 ... доста малко народ ще пишат в тая тема, ама то и басистите са си малко принципно Основната разлика е в липсата на прагчета (очевидно), което ти връзва очите за грифа. Забравяш сляпове и тапинг, за сметка на това добиваш един характерен тембър, дето няма как да се опише (поне не с малко думи). Най- простия начин е просто да го пробваш - иди в xxxx - има един добър фретлес - посвири малко. Ефекти - с хорус и фленджър звучи добре. Цитирай
Bassko Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 Аз си дефретнах стария бас и му се кефя сега. Препоръчвам го. "някои неща стават по-добри като се махне нещо от тях" Цитирай
Pinky Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 "някои неща стават по-добри като се махне нещо от тях" Ахахахаеаеаьаъьэафаэафаахаха Иначе по темата - нямам много опит, но по принцип имам мерак да се науча. Звука е несравним. Цитирай
badhabittt Отговорено Юни 26, 2006 Автор Отговорено Юни 26, 2006 то е ясно че ви мързи да пошете ми аз като намеря време ще преведа саитовете от Mephistofel и ще ги кача(за каде сме без него )тази вечер пием за негово здраве ( и сметка ) Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 Моля,моля,но нямам намерение да отнемам първенството на г-н д-р Разбойников в категорията "Бас енциклопедия"(това е невъзможно ). Цитирай
Радослав Отговорено Юни 26, 2006 Отговорено Юни 26, 2006 Ами какво да кажа, преди няколко часа свалих прагчетата на китарката си и сега е най-жабезният фретлес на света!!! Поздрави! Цитирай
Fortissimo Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 Фретлесче е хубава работа, засега се справям, но някои ден може и с 5 струнен фретлес. Цитирай
badhabittt Отговорено Юни 27, 2006 Автор Отговорено Юни 27, 2006 Моля,моля,но нямам намерение да отнемам първенството на г-н д-р Разбойников в категорията "Бас енциклопедия"(това е невъзможно ). той пък как още не се е обадил та да си взема направо фретлес или да дефретвам Цитирай
zigi Отговорено Юни 28, 2006 Отговорено Юни 28, 2006 Извинявам се че малко се отклонявам от темата тъй като аз съм китарист и си посвирвам от време на време на бас, но искам да попитам, що не правят и фретлес китари? В смисъл ефекта няма ли да е подобен ? Цитирай
zigi Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 Да знам виждал съм сайтове, но какво е приемуществото при тях не е ли малко по разнично от баса. Цитирай
kolega Отговорено Юли 1, 2006 Отговорено Юли 1, 2006 Китарите и да са фретлес, според мен го нямат тоя чар като басовете. (не че съм чувал истинска фретлес китара, но нали трябва да се направя на спец ) Цитирай
Recommended Posts