Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ти как сметаш, наборе? :)

...те преди няколко години само от сайта можеше да си поръчаш...но сега има и "по други градове" май....

Отговорено
Ти как сметаш, наборе? :)

...те преди няколко години само от сайта можеше да си поръчаш...но сега има и "по други градове" май....

направно сичкото ибанез го издавам

барабар с карвина за едно такова "чадо" :green:

Отговорено

Оня пич на снимката в дясно хич не им е фен на тея талпи... :)

Готини китарки. Доколкото разбрах това тремоло на Шалер било доста читаво, или поне това което е на неговата китара.

Смятам да почна да си мечтая за една такава тояжка :)

Отговорено (Редактирано)

Извинявам се, гледал съм другата тема свързана с тези китарки, в която има и тази снимка:

murphythaljarzecklund.jpg

пс. Предприех действия - започнах да си мечтая за една китарка Caparison и по-конкретно Dellinger 2 Twilight Blue :)

dellinger2%20tb.gif

Редактирано от niki123bg
Отговорено
Извинявам се, гледал съм другата тема свързана с тези китарки, в която има и тази снимка:

murphythaljarzecklund.jpg

ааа извинявам се предварително за невежеството си, но кои са тези артисти???

Отговорено

Мале, Матиас и Бъмбълфуут, па и Джеймс Мърфи на едно място (тъп съм и другия не го познавам) - тва не ще да е било нормална работа :)

Той Матиас отдавна свири с Caparison, доколкото знам :) Ама вика, че понеже цел живот свирил на калпави китари, като му дали да си избере базов модел за негов сигничър, и той избрал една от евтините :) хахаха :)

Отговорено

Господа,

ще ме набедите в ламерство и ще сте прави, ама как решавате, че даден инструмент е по-по-най само по инфо от някакъв сайт...

Не се заяждам, просто питам. Четох, четох и все стандартните хвалби: дръвцето такова, онова онакова и т.н.

Аз не съм барал повече от 2 китари досега и не съм спец (при това и съм със ел. Stagg...явно най-оплюваната тук :) ), ама като гледам само дизайна на китарката има чувството, че са я правили 2 независими и нямащи нищо общо по между си екипа:

Тялото - почти стандартно и достатъчно агресивно, а отгоре гриф завършващ с форма достойна за инструмент на бардовете от 13-14 век или за чичко Ричи Блекмор с неговите сенчесто-лунатични идеи.

Според мен е потресаващо "неконсистентна" тази форма.... :think:

Отговорено

в нея уникалното е материалите - качеството им

с които е изработена

и профила на грифа

ибанез също съм избирал по картинка

и не са ме разочаровали

Отговорено

Аз пък си избирам основно по картинка и мнения по разни сайтове. Така си избирах Ямаха-та и въобще не съжалявам.

Вярно е, че всеки има специфични нужди и съответно мнението му се базира на това доколко продукта удовлетворява тези нужди. Съответно всички мнения са много субективни. Въпреки това, когато 10-тина души споделят сходна информация, значи има някаква доза истина в нея.

Проблемът е, че когато човек си избира на място, без да се е запознал предварително с плюсовете и минусите на продуктите от дадена марка, много често прави емоционален избор, за който съжалява по-късно.

Специално за тази китарка - мен ме кефи концепцията за качествен инструмент, а и формата на главата на грифа е интересна.

Отговорено

В Европа тези китари се продават само в Дания.

Аз лично съм пробвал 3 от Caparison-ите на Mattias Eklundh (не модела, а неговите лични китари). Тялото е нещо средно между Ibanez RG(Mattias е свирил с тях и Fernandes преди да има своя модел) и Yamaha RGX. Грифът е по особен, малко дебел, но доста удобен. Звучи жестоко и няма вариант за разстройване, просто това тремоло не мърда.

Загадката

Как се сменят позициите между адаптерите?

Отговор

Предположете?

Ivan Manoloff

www.ivanmanoloff.com

Отговорено
Загадката

Отговор

Предположете?

Push Pull Pickup Select

а наградата каква е :o

Отговорено
Загадката

Отговор

Предположете?

Push Pull Pickup Select

а наградата каква е :)

push pull нещо се дърпа или/и натиска ли???

кажете за невежите :o

Отговорено (Редактирано)

Ами аз награда не съм обявявал, но и да бях обявил нямаше да се налага да я давам, защото отговорът не е напълно верен. Позициите между адаптерите се сменят от потенциометъра за volume, но не чрез push/pull, а във самия потенциометър има превключвател с две позиции и за да превключваш от едната в другата просто щракваш и ако в момента си на bridge position, като щракнеш потенциометъра, отиваш на neck position. Действа, като прекъсвач с две позиции, но нито натискаш, нито дърпаш, просто щракваш. Много хитро! :ph34r:

Редактирано от Ivan Manoloff