VERSUS Публикувано Януари 12, 2010 Share Публикувано Януари 12, 2010 Търся си кубе за домашни условия, да е малко и лесно преносимо, за да мога да го ползвам по различни събирания. Направих доста проучвания и май стигнах до 2 варианта, ще съм ви благодарен, ако имате познания по въпроса и ми помогнете, ще се опитам да изложа плюсовете и минусите им от моя гледна точка, за да ви помогна евентуално: Първият вариант е Fender Champion 600 - + кубето е лампово; страхотен външен вид; 5-ватова мощност, по-голяма от 2-ватовата на Roland - доста по-висока цена, вероятно обоснована за лампово кубе; изключително ниско разнообразие в звуците, никакви ефекти, има само 1 Volume control и това е Вторият е Roland Micro Cube - + много по-добра цена; много по-голяма функционалност, включително и канали за акустична китара и микрофон, които биха ми били от полза - мн по-слаб външен вид; не е лампово; по-малка мощност, чак ме притеснява дали тези 2 вата ще изкарат какъвто и да е звук Ами това е, може би въпросът се свежда до лампово или не...ще ви бъда благодарен за всякаква помощ, не съм никак вещ в тези неща П.с. Гледах различни видеа и на двата модела в нета и и 2та звучат добре там и получават много добри ревюта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Януари 12, 2010 Share Отговорено Януари 12, 2010 Ще ти перефразирам въпроса Пикап или Каравана, за да се състезвам във формула 3000? Размера не единственото от значение. В един усилвател за мен, най-важното е звука. Чампа е много силен. Дали е добър е субективно. Кубето си е праксис амп и общо взето е да вземеш китарата и да свириш. Другото е просто друго. Роланда е як да идеш в парка и да свириш с него на батерии. Достатъчно силен е за всеки който иска, но не държи много. По-добре с акустична. Ефектите не са нищо особено и не можеш да ги контролираш отдалеч, което ги прави много неизползваеми. Просто двете са различни... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Януари 12, 2010 Share Отговорено Януари 12, 2010 (Редактирано) Най-добре е да пробваш и двете И сам да си прецениш, иначе лампата си е лампа, ама точно това не съм го чувал и не мога да ти кажа(а и да съм, всеки си има собсвено мнение...)Ако беше погледнал в информационната тема, щеше да откриеш това мнения за тази серия на роланд. Аз съм пробвал 15ватовите и не бяха лоши като за парите си. Но все пак иди в xxxx и ги пробвай! Успех с покупката Редактирано Януари 12, 2010 от rinti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Януари 13, 2010 Share Отговорено Януари 13, 2010 Като казваш "по събирания" - това музикантски събирания ли са (неформални репетиции, джемове без публика), или просто партита / купони, където между другото може и някой да дрънка, някой да пее?... Очакваш ли да има други музиканти и с какви инструменти са (електрически, акустични) - или си соло? С каква китара (предимно) ще правиш това? Каква музика предимно ще се свири (жанр, стил) ? - - - - - Това са ключови въпроси, които определят избора на усилвател. Напримр за купони където си соло и някой пее без микрофон - и Роланд-а е достатъчен, дори има резерв да вдигне доста джангър. Дори ако има още някоя неусилена акустина китара и/или някаква перкусия (дайре, джембе или импровизирани домакински устройства за вдигане на шум) - пак Роланд-чето стига. Ламповия Фендер ще им дойде твърде як, а не е и за разнасяне (по-тежичък, по- не обича ритници, хич не обича разлята бира... ) Ако пък се събирате с други музиканти, има няколко инструмента, в т.ч. може би още някой с усилвателче, някакви ударни и всички вдигат шум заедно - 5те лампови вата ще си кажат думата и ще се чуваш при всички нива. - -- - - Ефектите идват след това: не винаги са наложителни, а когато са желателни - могат и да са въшни. И не някакъв огромен набор, а 1-2 неща според отговорите на най-горните въпроси. Та - сподели: в какви ситуации и как мислиш да ползваш едно такова усилвателче? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gueorgues Отговорено Януари 13, 2010 Share Отговорено Януари 13, 2010 (Редактирано) За тези пари > http://www.rockshock.eu/index.php?page=sho...t&Itemid=53 VOX-а за мен е по-добър и има по-голям говорител. Но ако говориш за купон, свирене за кеф, вдигане на шум, разливане на кола/бира/вино/други наляво-надясно (включително върху усилвателя) - по-добре вземи едно 10-15-ватово транзисторно комбо като това и нещо ако му стане - да не се ядосваш. (освен ако не си знаеш парите и не ти пука за 400 лева за лампово - дай боже всекиму). Редактирано Февруари 24, 2010 от musicman http://forum.muzikant.org/index.php?s=&showtopic=5187&view=findpost&p=528697 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Януари 14, 2010 Автор Share Отговорено Януари 14, 2010 този VOX определено ми хваща окото...дали може да се пробват нещата преди да се поръчат от този сайт и къде? Или, ако го има в някой магазин, в кой? Мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RZArector Отговорено Януари 14, 2010 Share Отговорено Януари 14, 2010 тези две кубета са доста несъвместими за сравнение - едното предлага повече мощност, другото повече функционалност. Едното има много ефекти, другото няма никакви, но пък е лампово. Ти трябва да кажеш какво гониш. Аз имам Роланд Майкрокюб и мога да ти кажа, че кубето е доста прилично. За мен лично най-голямото му предимсво са амп симулациите. Абе супер функционално е, на клиин режим не вади кой знае какви децибели, но с драйв не е толкова слабо. От както го имам съм се замислял за нова китара, но не и за ново кубе. Става за всички стилове, спеставащ куп пари за ефекти, но това е кубе за дрънкане у вас. Фендер Чемпиън - такова вече нямам, но все пак си е лампово, пък и модела е класика. Ако ще ползваш ефекти и имаш такива като камиончета, тогава според мен би било добър избор. Ако нямаш ефекти, но искаш да ползваш такива ще трябва и това да купуваш. Освен това тези 5 вата лампово кубе са доста по-силни от 5 вата транзисторно кубе, така че по този параграф бие Роланда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Януари 14, 2010 Автор Share Отговорено Януари 14, 2010 Засега ефектите не са ми приоритет, мисля да се спра на лампово кубе, с цел да инвестирам в нещо наистина качествено, което би ми харесвало доста години напред...Благодаря за съветите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Януари 15, 2010 Share Отговорено Януари 15, 2010 За същите пари на фендера можеш да си вземеш Harley benton GA5/GA5H+ Колона с 12" или Harley Benton GA15 /кубе/. И двата усилвателя са лампови и не отстъпват на фендера.Освен това можеш да си позволиш 12" говорител,а това е доста голям плюс за звука.Ако пък вземеш GA15 модела имаш честотни корекции и волюм.Освен това има изход за външен говорител,FX лууп,15 вата е push-pull с 2ХEl84,има ляйн аут и изход за слушалки.Според мен е доста добър избор ,ососбено пък ако по-нататък си вземеш колона с 12" говорител.Не знам колко би била доставката на такова кубе до тук,но при цена 112 евро едва ли би излезнал по-скъпо от Фендера. GA15 GA5 GA5H Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Януари 15, 2010 Share Отговорено Януари 15, 2010 Защо не прослушаш кубето от тази обява, мисля че си заслужава вниманието и парите, доближава/покрива се до твоите изисквания, а има и ламБичка(12AX7). Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Януари 15, 2010 Автор Share Отговорено Януари 15, 2010 (Редактирано) Мерси за линка, ще помисля и ще потърся повече инфо за кубето Редактирано Януари 15, 2010 от VERSUS Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Януари 15, 2010 Share Отговорено Януари 15, 2010 (Редактирано) А защо търсих нещо малко, преди няколко дена пробвах едно кубе на небезизвестната марка ORANGE, беше около тази цена и е около 40 вата май, е тва отдавна чаках да пробвах кубетата на тази марка и наистина страшен звук и мисля че имаше и ефекти, но бях замалко, понеделник ще разглeждам подробно, но не случайно китариста на Сигнал свири с тях П.п Имам предвид, че то като е по-мощно пак може да си го намалиш, но след време ако ти се наложи нещо с по-голяма мощност... Редактирано Януари 15, 2010 от rinti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Януари 15, 2010 Автор Share Отговорено Януари 15, 2010 ами първо искам да е лесно преносимо и второ не мисля, че за тези пари може да се намери качествено лампово по-голямо кубе...твърде възможно е да съм зле информиран... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Януари 15, 2010 Share Отговорено Януари 15, 2010 (Редактирано) Aми щом искаш лампа, едва ли. Нещо втора ръка, незнам защо не искаш обаче. Редактирано Януари 15, 2010 от rinti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Януари 15, 2010 Share Отговорено Януари 15, 2010 (Редактирано) А защо търсих нещо малко, преди няколко дена пробвах едно кубе на небезизвестната марка ORANGE, беше около тази цена и е около 40 вата май, е тва отдавна чаках да пробвах кубетата на тази марка и наистина страшен звук и мисля че имаше и ефекти, но бях замалко, понеделник ще разглeждам подробно, но не случайно китариста на Сигнал свири с тях П.п Имам предвид, че то като е по-мощно пак може да си го намалиш, но след време ако ти се наложи нещо с по-голяма мощност... Ти най-вероятно си пробвал Crush, което като му гледам цената е някаква играчка...а китариста на Сигнал свири с един съвсем друг Orange Само забележи истинските им усилватели от колко почват...около 400 паунда за едноканалния-15-ватов-с-точно-три-копчета Tiny Terror Въобще портокалите са си направени за английски лордове Редактирано Януари 15, 2010 от Yves Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts