wolfgang Публикувано Юни 8, 2005 Публикувано Юни 8, 2005 Какви електромагнитни пикъпи предпочитате? Да кажем, че по света лагерите са разделени на димарцио, дънкан, разни къстъм и бутикови, и EMG. Последните са известни предимно с активната си електроника. Аз съм привържениек на пасивната, но като цяло съм unbiased, защото не съм имал възможност да експериментирам на воля с активна и вероятно не мога да я оценя по добава. Споделете опитът и мнението си с останалите. Правила на темата: 1. Да се пише само на база на изградено мнение, без догатки; 2. Без лични нападки и изводи от сорта на "Щом ти не харесваш това - значи си тъп". Да не става като в темата за ламби и транзистори ;-) Цитирай
synchu Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 Mи освен да се повторим за 68237 път и да кажем, че е въпрос на вкус Но аз предпочитам пасивни, активните некак си "изяждат" влиянието на дървото и формата, ако щеш, на китарата, демек губи се от тона на самия инструмент. Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 (Редактирано) Аз съм за пасивните. Един единствен път свирих на ЕМГ в Джаксън Солист не бях впечатлен ... губи се динамиката...да се изразя клиширано Редактирано Юни 8, 2005 от Nalbantov Цитирай
sa6tiat Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 Всъщност, к`ва е точно разликата? аз и с ютия да свиря, нема да разбера.... Дайте подробности за нефелния, хе-хе Цитирай
One_Voice Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 Дааа добре ще е щот аз гледам доста китаристи дето ме кефят свирят или са свирели на ЕМG 81 така4а дайте малко инфо за кво става дума или най добре некви семпли :think: Цитирай
bulby Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 Ами принципно активните адаптери са по-безшумни и това се усеща най-добре, когато се свири с доста гейн (примерно по-тежък метъл). Също така може да се каже, че отделния тон е малко по-отчетлив и звучи някакси по-стабилно. Но, както synchu спомена, активния адаптер не се влияе особено от другите "компоненти" на китарата и така малко се губи характера и спефициката на тона. Тоест може да имате две китари с различна форма, мензура и дърво и ако сложите едни и същи активни адаптери, двете китари няма да имат особена разлика като звучене. Не мога да кажа дали съм "за" или "против", но ако имам една единствена китара - то тя би била с пасивни адаптери. Иначе още една с EMG-та за по-тежки жици би била екстра Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 Абсолютно само пасивни.Активните ала ЕМГ са ми много бездушно,стерилно звучащи на мене,и наистина е вярно че не са динамични,а причината е че са твърде "хот" така да се каже.Колкото какви марки за humbuckers Seymour Duncan или Suhr,a пък за single-coil DiMarzio Virtual Vintage 2.2,Suhr и Kinman са тези които аз предпочитам,но пак е мнение на вкус. Владо Цитирай
Recommended Posts