Cyclone Публикувано Декември 23, 2006 Публикувано Декември 23, 2006 Здравейте! Както можете да видите от профила ми, съм по-скоро китарист, отколкото пианист, но на по-голямата ми сестра и е щукнало, че иска да се учи да свири на клавишни и скоро тръгва на уроци. Обаче, както е казала и Пипи, трудно е да се научиш да свириш на пиано без да имаш такова. Е, идват празници и желаният й подарик е синтезатор. За съжеление никой в семейството ми не е експрес по тоя въпрос затова, моля да ме упътите към марка/модел/силно препоръчителни характеристики на keyboard/синтезатор за начинаещ на разумни цени, както и към добър в тази насока музикален магазин в София. Цитирай
Phoenix_Rising Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 (Редактирано) Според мен най-подходящият клавир за начинаещ е Casio http://www.technopolis.bg/scatf.php?id=71&f=3973 ....Аз лично имам такъв и съм доволен,макар че най-добре ще е да и купите Акустично (има евтинки за по 400 лв),аз бих ти препоръчал немско пиано.Ако заделените ресурси за инструмента са повечко можете да и вземете Дигиталното пиано Редактирано Декември 23, 2006 от Phoenix_Rising Цитирай
Cyclone Отговорено Декември 23, 2006 Автор Отговорено Декември 23, 2006 Благодаря за информацията. Акустичното за съжаление отнема прекалено много място. До момента стигнахме до извода, че Casio са сравнително добри. Така бях и чувал. Не бих отказал малко по специфично: октави, бленди, акомпанименти? Какво и колко е препоръчително да има? Цитирай
Neven Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Здравей , кажи ми колко пари сте готови да заделите и ще ти препоръчам определен модел на ямаха Цитирай
Cyclone Отговорено Декември 23, 2006 Автор Отговорено Декември 23, 2006 Neven, :think: представям си го от порядъка на 300-500 лева. Над тази граница няма да ни разори, но все пак тя още не може да свири... Цитирай
Phoenix_Rising Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Препоръчително е да има Динамична клавиатура,поне 5-6 октави,за акомпаниментите зависи какво иска да свири и за другото вече самата тя трябва да види дали и е удобно,да прецени с какъв тип клавиатура и е по-лесно и т.н.Аз лично предпочитам тежка клавиатура Цитирай
komatouz Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Има едни свирки с пет октави и динамична клавиатура, дженерал миди система и новичка е 250 кинта. Не е с най перфектният звук но става, и ако я хакнеш в компа вадиш много звуци. Цитирай
komatouz Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Neven, :think: представям си го от порядъка на 300-500 лева. Над тази граница няма да ни разори, но все пак тя още не може да свири... За тая представа, новичка и с екстрите му като динамика и миди трябват поне няколко дядо Колевци. За да стане чудото. Цитирай
komatouz Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Neven, :think: представям си го от порядъка на 300-500 лева. Над тази граница няма да ни разори, но все пак тя още не може да свири... За тая представа, новичка и с екстрите му като динамика и миди трябват поне няколко дядо Колевци. За да стане чудото. Впрочевм сетих се за един модел на ЯМАХА, който се вписва в картинката и е 520 палавника. Цитирай
Neven Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Според мен максимално доброто за тези пари е Yamaha PSR E403 http://yamaha.com/yamahavgn/CDA/ContentDet...RIBUTE,00.html# Цитирай
NoSoul Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Здравей. Препоръчвам да започне имено с хамър клавиатура. Това означава че клавишите трябва да имат поведение на такива на пиано. Най евтиния вариант е имено акустично пиано. По добре жертвайте повечко място за сметка на финансите. Когато вече придобие техника и наистина и хареса инструмента, нека си купи добър синтезатор. Аз лично мисля че евтините Касиота с острилки не са никак добра идея... Цитирай
Cyclone Отговорено Декември 23, 2006 Автор Отговорено Декември 23, 2006 Благодаря за инормацията, ще я имам предвид. Цитирай
Roevers Отговорено Декември 23, 2006 Отговорено Декември 23, 2006 Вече офтопик, наистина ли има с острилки? Защото знам , че има с калкулатор, те са известни. И ако да, острилка с мотор или обикновена? Цитирай
Shadowfox Отговорено Декември 25, 2006 Отговорено Декември 25, 2006 Акустично пиано според мен си е най-добрия вариант за пианисти във всякакъв стадий на развитие От хубавите Беларусчета до Steinway D или Bosendorfer 290.. За около 700 лева си намирате пиано както си трябва (русичко) Иначе можете да отбиете номера със синтезаторче, разбира се И все пак зависи дали ще свири многогласни инвенции на Бах или хай-тех полифонии.. Цитирай
Lina Отговорено Май 14, 2007 Отговорено Май 14, 2007 Има едни свирки с пет октави и динамична клавиатура, дженерал миди система и новичка е 250 кинта. Не е с най перфектният звук но става, и ако я хакнеш в компа вадиш много звуци. Здравейте! Аз съм нова в сайта и не съм музикант! Но моята 9 годишна дъщеря се е запалила яко и сега седи въпросът за подобен инстремент! Предпочитам да е синтезатор, поради малкото необходимо пространство, въпреки, че нейната учителка ме агитира да е пиано! Ако може да ми посочите какъв е модела на този имструмент с 5 октави и къде евентуално бих магла да го намеря за тази цена! Благодаря предварително. Моят мейл е lecheva_i@abv.bg Цитирай
Recommended Posts