AccesS Публикувано Октомври 2, 2005 Публикувано Октомври 2, 2005 (Редактирано) някой да е запознат или да е ползвал микрофони SoundKing ? в динакорд са внесли от тази марка . моделите които предлагат са за каса : 1.SoundKing ED-011 - 32 euro 2.SoundKing ED-007 - 32 euro динамични за томове или снеър: 1.SoundKing ED-004 - 28 euro 2.SoundKing ED-012 - 28 euro кондензаторни: 1.SoundKing ED-017W - 32 euro 2.SoundKing ED-018W - 32 euro 3.SoundKing ED-019B - 26 euro 4.SoundKing ED-020B - 26 euro някой да си е играл с етзи модели и да сподели впечатления ? евтини са и едвали са кой знае какво, но все пак за не толкова честа употреба ми се струва добра покупка от Tук може да се видят какво представляват самите микрофони а Тук е дадено в какви конфигурации могат да бъдат закупени Редактирано Октомври 2, 2005 от AccesS Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 3, 2005 Отговорено Октомври 3, 2005 ААААААААААААААА егати цените ,то си заслужава дори само за проба да си ги купи човек. Цитирай
Ignis Отговорено Октомври 3, 2005 Отговорено Октомври 3, 2005 Eто ви господа малко от китайския синдром с микрофоните....не знам какви са тези фирми и цени,ама като си представя че за да ги продават Динакорд с 100% печелба...хм,колко ли е истинската им цена????И веднага си представям как звучат(просто имам подарък един такъв микрофон от "известните" ефтиний...и какво да ви кажа...просто много хубаво записва...и всичко наоколо и отвън от сградата(в сравнение с фирмените и по-скъпи)!Така че внимавайте с покупките!Вземете ако ви дадат за проба няколко и ги тествайте..или ги донесете да ги тестваме заедно в студиото!Това е моя съвет! аааа-сайта: http://www.prorec.com/prorec/articles.nsf/...6256A80000F9319 Поздрави! Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 3, 2005 Отговорено Октомври 3, 2005 щом ще ги слушаме на АДАМ можеееее Цитирай
Ignis Отговорено Октомври 4, 2005 Отговорено Октомври 4, 2005 Заповядайте!За мен ще е удоволствие! Цитирай
Ignis Отговорено Октомври 4, 2005 Отговорено Октомври 4, 2005 btw......забравих да покажа...от този тип микрофони(само че с различни наименования) има във всеки магазин в Европа...все едно всеки магазин си ги поръчва в Китай с различни имена,а всичко вътре им е едно и също...ей така между другото: http://www.thomann.de/the_tbone_mb78_beta_...05d9956559a896d http://www.thomann.de/the_tbone_em900_ster...05d9956559a896d http://www.thomann.de/the_tbone_dc4000_dru...05d9956559a896d http://www.thomann.de/the_tbone_sc100ii_ko...05d9956559a896d А тия все едно са "Sennheiser"-чета....: http://www.thomann.de/t-bone_dc_1000_prodi...05d9956559a896d а....и едно като Shure-че http://www.thomann.de/t-bone_mb85_prodinfo...05d9956559a896d Хайде да не отварям и други магазини...Поздрави! Цитирай
evans Отговорено Октомври 4, 2005 Отговорено Октомври 4, 2005 (Редактирано) Госпожице видях цените ,мога да ти кажа че ако искаш да звучиш като хората по хубаво се бръкни малко повече . Редактирано Октомври 4, 2005 от evans Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 4, 2005 Отговорено Октомври 4, 2005 Ето няколко записчета с два микрофона B1 и C1 от една от въпросните "мръсни комунистически марки" Studioprojects и съответно чудесната и прекрасна немска марка Neumann представена с U87: http://www.nowhereradio.com/artists/album?...&alid=675#14015 (благодаря на bobalan за линка даден в една друга тема) Мен ме кефи как звучат и трите Аз понеже не разбирам прочетох какво пише в Sound On Sound (July 2005) за StudioProjects B1 и след като и те го похвалиха си взех такъв - кефи ме, вероятно е пълен боклук, но си ми върши работа и беше някакви смешни пари, откровенно казано не си спомням колко. Цитирай
AccesS Отговорено Октомври 4, 2005 Автор Отговорено Октомври 4, 2005 никой не е казал че трябва да си ги копувам комплект, само питам. тези дни може да се сдобия с един за каса и един за барабанче и да видя как стоят нещата, при положение че ще се ползват 2-3 пъти годишно и то в случай че няма други мисля че покупката е оправдана. едва ли някой си мисли че ще са с качеството на shure beta(примерно) но то се вижда и от цената, който му се дават пари и иска да звучи ОК да купува скъпо. аз още се двумя за микрофоните и миксера, опипвам почвата правя си сметка за какво ще ми трябват и колко време ще ги използвам. не мисля да пръсна пачка пари за нещо което ще ми влезе в употреба утре и след това следващата коледа Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 ако отворим една нова тема за оригинални и неоригинални микрофони, ще е интересно да се види кой какво е тествал. Всеки иска да има нещо с капсула М7, ама си има доста добри реплики. Че то да не космическа технология да го е........ Цитирай
Ignis Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Ето няколко записчета с два микрофона B1 и C1 от една от въпросните "мръсни комунистически марки" Studioprojects и съответно чудесната и прекрасна немска марка Neumann представена с U87: http://www.nowhereradio.com/artists/album?...&alid=675#14015 (благодаря на bobalan за линка даден в една друга тема) Мен ме кефи как звучат и трите Аз понеже не разбирам прочетох какво пише в Sound On Sound (July 2005) за StudioProjects B1 и след като и те го похвалиха си взех такъв - кефи ме, вероятно е пълен боклук, но си ми върши работа и беше някакви смешни пари, откровенно казано не си спомням колко. Здравей "niki123bg"! Съсвсем естествено е да не намериш някаква огромна разлика в звука!!!Ами виж през какви конзоли и пре-ампове са прекарани!(Не говорим изобщо че е mp3-ка,а не оригиналния 24bit/96 kHz-ов запис,който предполагам са направили!И български микрофон да прекараш през Amek / Neve system 9098 и той ще обади хубаво!Проблемите възникват когато сравниш Studio Projects B1 and C3 compaired to a Neumann U87Ai на миксери от "достъпното" финансово ниво на повечето Home-Studios или когато ги вкараш директно в някой посредствен смесителен пулт-без някакви пре-ампове!!!Не бих искал да ме разбира някой отново неправилно,но както пише и много често по световните списания,където се тестват много неща:"За тези пари,това ще ви свъши работа и ние бихме ви го препоръчали"!Щом теб те кефи-всичко е О.К.Никой не убеждава никой да си купува Neumann-след като 3/4 пъти в годината ще си пробва в къщи някой и дуг демо-запис!Аз лично също нямам и не бих си взел скоро време Neumann-имам достатъчно други качествени марки(не толкова по-ефтини)но с много добри спецификации и тех-награди!!!Знаете за Audio-Technica,Rode,Sennheiser,AKG-там има микрофони,който не отстъпват по нищо на Neumann-ите,освен с цени!Така,че според чергата всеки да си простира краката!Така е....но и истината със БГ-звука и Американския звук си е все още налице-дори и да се започне само от микрофоните,затова и цените там в студиата са други!Затова всеки човек е "търсач и творец"!А за разликите между Yamaha MG12/4 i Beringer-UB1204Pro...не съм забравил,просто имам много работа в студиото и когато мога-тогава отговарям или влизам във форума!Ще ти напиша и за тях тези дни!Поздрави на всички! Kurt Foster - Studio Projects B1 and C3 compaired to a Neumann U87Ai A short acoustic guitar snippit comparing a Studio Projects B1 and C3 to a Neumann U87ai. Both mics were through "Amek / Neve system 9098 mic pres". The last two snips are the Studio Projects B1 and C3 through first a Studio Projects VTB 1 mic pre and then a "Mackie SR 24 vlz mic pre". Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 Ето няколко записчета с два микрофона B1 и C1 от една от въпросните "мръсни комунистически марки" Studioprojects и съответно чудесната и прекрасна немска марка Neumann представена с U87: http://www.nowhereradio.com/artists/album?...&alid=675#14015 (благодаря на bobalan за линка даден в една друга тема) Мен ме кефи как звучат и трите Аз понеже не разбирам прочетох какво пише в Sound On Sound (July 2005) за StudioProjects B1 и след като и те го похвалиха си взех такъв - кефи ме, вероятно е пълен боклук, но си ми върши работа и беше някакви смешни пари, откровенно казано не си спомням колко. Здравей "niki123bg"! Съсвсем естествено е да не намериш някаква огромна разлика в звука!!!Ами виж през какви конзоли и пре-ампове са прекарани!(Не говорим изобщо че е mp3-ка,а не оригиналния 24bit/96 kHz-ов запис,който предполагам са направили!И български микрофон да прекараш през Amek / Neve system 9098 и той ще обади хубаво!Проблемите възникват когато сравниш Studio Projects B1 and C3 compaired to a Neumann U87Ai на миксери от "достъпното" финансово ниво на повечето Home-Studios или когато ги вкараш директно в някой посредствен смесителен пулт-без някакви пре-ампове!!!Не бих искал да ме разбира някой отново неправилно,но както пише и много често по световните списания,където се тестват много неща:"За тези пари,това ще ви свъши работа и ние бихме ви го препоръчали"!Щом теб те кефи-всичко е О.К.Никой не убеждава никой да си купува Neumann-след като 3/4 пъти в годината ще си пробва в къщи някой и дуг демо-запис!Аз лично също нямам и не бих си взел скоро време Neumann-имам достатъчно други качествени марки(не толкова по-ефтини)но с много добри спецификации и тех-награди!!!Знаете за Audio-Technica,Rode,Sennheiser,AKG-там има микрофони,който не отстъпват по нищо на Neumann-ите,освен с цени!Така,че според чергата всеки да си простира краката!Така е....но и истината със БГ-звука и Американския звук си е все още налице-дори и да се започне само от микрофоните,затова и цените там в студиата са други!Затова всеки човек е "търсач и творец"!А за разликите между Yamaha MG12/4 i Beringer-UB1204Pro...не съм забравил,просто имам много работа в студиото и когато мога-тогава отговарям или влизам във форума!Ще ти напиша и за тях тези дни!Поздрави на всички! Kurt Foster - Studio Projects B1 and C3 compaired to a Neumann U87Ai A short acoustic guitar snippit comparing a Studio Projects B1 and C3 to a Neumann U87ai. Both mics were through "Amek / Neve system 9098 mic pres". The last two snips are the Studio Projects B1 and C3 through first a Studio Projects VTB 1 mic pre and then a "Mackie SR 24 vlz mic pre". Това което казваш звучи много логично. Предполагам, че на по-нисък клас апаратура Neumann-а ще се откроява много повече от Studioprojects, но няма как да получа информация по тази тема. Имам нисък клас пулт и микрофонен преамп, но няма откъде да взема Neumann за да чуя разликата. Да не говорим, че записи си правя в "хола" - as it is - без никакво акустично третиране, така че е кажи речи все тая с какво ще записвам. Между другото, една от последните части от мп3-ката е именно със Studioprojects B1 (около 190 кинта май) прекаран през Studioprojects VTB1 (около 250 кинта) - т.е. нисък клас микрофон във нисък клас предусилвател. Не звучи зле, поне на мен ми допада. Благодаря, че отделяш време да коментираме тези теми. Очаквам с интерес мнението ти за Behringer vs Yamaha, защото рано или късно смятам да си взема пулт с балансирани изходи и точно тези двата са в полезрението ми. Mackie съм ги отсвирил на този етап, първо защото до колкото разбрах този им клас миксери не са нищо особено и второ, защото цената им тук е просто безумна. пс. За да не остане някой с грешно впечатление - интересувам се от продукти с добро съотношение цена/функции. Да, качеството като обективен и субективен фактор е с далеч по-нисък приоритет за моите домашни занимания. Цитирай
imperor Отговорено Октомври 10, 2005 Отговорено Октомври 10, 2005 Маниаците на коли казват, че има два вида автомобили: ''мерцедес" и всичко останало. За мене има "Нойман", "Зенхайзер" в по-малка степен, донякъде "Шур" и всичко останало. А специално за барабани, ако няма AKG, то това не е класика в жанра. А това... студиопроект или к'вото и там да било не съм чувал къде се сервира и с нож и вилица или само с лъжица се яде?! Access, не ти трябват микрофони. По-добре си купи още един чинел за тези пари или по-хубаво столче. Там където ще свириш микрофони ще има. А на репетиция дръмса трябва да е като певеца - без ефект и акустично (е на певчо му трябва микрофон за да ни надвика, ама без разните му там дилеи, еха и ревербератори, та да се чува к'во ста'а). Цитирай
eL_NinYo Отговорено Октомври 10, 2005 Отговорено Октомври 10, 2005 аз също мисля,че чинела е по-добрият вариянт Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 11, 2005 Отговорено Октомври 11, 2005 ехееее колко Neumann си ползвал за да казваш това и колко AKG-то (С12 например) , а Brauner, Telefunken , Soundelux, Geffel те не правят микрофони май. Цитирай
Recommended Posts