Jump to content
Българският форум за музиканти

niko75

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Пиано и кларинет

niko75's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

2

Обществена Репутация

  1. Здравейте колеги,разтракаха ми се 4-5 клавиша (много шум издават)клавиатурата е GH3,гледах и в друг форум и Yotube и стигнах до извода,че трябва да се сменят тези филцове,някой правил ли е тази интервенция. Видях някое видео,ама не e за GH3 a за GH.Им ли нещо по-специално в тази клавиатура,където да внимавам?Благодаря предварително на отзовалите се.
  2. Вземи Yamaha Yas-280 ,няма да съжалявваш и поне 3-4 години няма да харчиш за ремонти и настройки,за мен това е минималното за всееки начинаещ саксофонист.После добър учител и много свирене.
  3. Едно време само на съветски пиана свирехме и имаше ниво,на мен до кандидадстване в ВМА ми свьрши работа,требе си свирене!
  4. за мен е по добре да инвестираш в акустично истинско пиано.Всичко друго е компромис. Имам Yamaha CLP340 GH3 която е струвала еднна камара пари и сдава багажа . Kойто иска да се развива му требе истинско пиано, било то и руско.
  5. Намери си учител като за начало,лявата ръка свири какво е написал композитора ,държи хармония,може да свири мелодия,няма строги правила ,акорди с техните обръщения.......... По нагоре колеги са ти отговорили ,аз бих добавил етюди Ханон,свирене на гами до 2 знака за начало, в терци,децими,сексти,акорди и арпежи с обръщениията им и много яко свирене.
  6. Хубаво ще е някой да ти покаже,виж как е корка м-у горната и долната ,дали уплътнява хубаво,падушките трябва да затварят добре и да не са се спеклили.
  7. Като за начало микрофон не ти трябва,купи си един мундщук вандорен Б40 или Б45 и свирене на дълги тонове,бавно без да бързаш.
  8. Излизат акустични ама от 10 едно става,останалите са се усукали и разсъхнали отвсякъде,интрументи които не са акордирани от десетилетия и стават само за украса.Преди 2 дена капарирах едно Cherny за 300 евро,ама късмет голям няма и 150 часа свирени,надявам се с 2 акордирания да се оправи. Става въпрос за Мадрид Испания,в България предполагам е горе долу същата история.
  9. Хубаво дигитално е по-добре от евтино акустично.От 4 години имам Yamaha CLP340 , и мога да кажа че е доста по-добре от разни ,Cherni, Belarus,Lirika
  10. И защо реши че требе да е немска система,намери си учител и той ще те насочи какъв инструмент да вземеш
  11. Купи си нов инструмент,да не е някое китайско дърво,не е задължително да е професионален ама не и от най евтините. Хубав мунщук Вандорен Б40 е добър избор за начало и задължително отначало учител.Кларинета е труден инструмент и е важно да ти се покаже как да духаш и дишаш ,другото ще дойде с времето. Айде и да се похвалиш скоро какво си купил и как напредваш
  12. Здравей,моя съвет е да събереш още малко пари и да вземеш нещо свестно.За всеки критериите са различни,аз примерно бях свирил само на акустично много години и когато тръгнах да търся дигитално базовите модели на Клавинова въобще не ми харесаха.Говоря за серята CLP 320 и струваше едни 1400 евра преди 3 години,за мен минималното беше поне CLP340 или CLP370 със клавиaтура GH3,които отиваха на едни 2500-3000 евро ,просто имах търпене и ми излзе едно втора употреба 340 и съм с него 3 години.
  13. Браво след 6 години трябва да си се понаучил,разказвай.
  14. В крайна сметка трябваше да почкам повечко време,но ю струваше чакането от два дни кларинета е при мен .Не знам каде съм зяпал ама се оказа че не е 9-та серя а е 10S и е страхотен,сега имам 2 седмици да го пробвам и каквито донатсройки трябва да се правят са ми включени в цената,от свирене не съм стигнал да направя снимки. Сега остава и един мундщук да му намеря и е ок.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.