Jump to content
Българският форум за музиканти

кубе


Recommended Posts

И още 20 стотинки на по 2 и 1 ...

За вкъщи 30 W са ти предостатъчни, та дори и 15. Чичо ти също е прав ама човека гледа от позиция , че ще свири с него и на сцена и ще надвиква барабани - иначе за по-добрия звук е прав.

Всяко кубе звукът му излиза чак когато е понатоварено - т.е. - усилено поне до 4-5-6. Едно 30 W усилено на 5 - определено няма да се търпи в стая.

мисля, че бях чул от някъде, че по-добър звук излиза от мощна система(говоря не само за кубе), със звук, усилен малко....при кубето да не е обратното :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля, че бях чул от някъде, че по-добър звук излиза от мощна система(говоря не само за кубе), със звук, усилен малко....

 

Това е приблизително така за звукови усливатели на мощност (малко куцо май го описах :rolleyes: ) при които се цели да няма нелинейни изкривявания. Китарните усливатели са малко по друг случай, а и говорителите са сметнати да работят на по-високи нива, по-близки до горната им граница. Не че на тихичко е много гаден звука, просто не е толкова добър колкото като е повечко усилено, при повечето кубета де. Но и да се усилва прекалено много не се препоръчва, защото се натоварва повече системата, а и по-ефтините кубета, с по-малки говорители особено, може да започнат да кривят гадно. Аз карам с 30w Randall V2XM и усилено на 4 ми харесва звука. На по-малко също не е лош, даже хич не е голяма разликата, стига да не е супер тихо. Само че над 6 вече не се търпи, в стая 4х5м свиря. Ама със слабо усилено кубе, на мен лично и не ми е удобно да свиря. Примерно започваш да си чуваш дрънченето на струните, а и не се чуват толкова ясно детайлите. С много усилено пак не е работа, че чупи ушите, а и отново почваш да не чуваш детайлите, от гадния дискомфорт, който създава прекалено силния звук.

И някой беше казал "Не ти трябва за вкъщи 30w, вие луди ли сте, и 5w са много". То си е вярно това, не ти трябва толкова мощност, ама по принцип ефтините усилватели 15w и по-малко ги правят с малки гадни говорители, а и самите усилватели не са много стока и звука е гаден. Затова е донякъде по-добре, като ще е нещо ефтино, да се купи повече ватове, но не прекалено много естествено, и да се гледа по възможност да е 12" говорителя. Според мен 30w е много добра опция, стига да нямаш съседи които да недоволстват де. Ама то такива съседи и от 5w ще се оплакват...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

12 инчовият говорител наистина е класика, но има и такива, които предпочитат 10 инчови :) Например легендарният усилвател на Fender - Bassman е с 4 колони по 10 инча. Но съм съгласен, че вече по-малките говорители дават отрицателно влияние. Но все пак говорим за домашно свирене... Възможни са повече компромиси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Стаята ми е 4х4м, съседи както споменах не ме тревожат, за 12" говорители го разбрах но такива са над 200лв доколкото разгледах в нета...Mustang I е с 8" говорител и е около 200 лв...втора ръка ако е запазен ще е супер. Видях, че в доста теми е коментиран и не искам да се връщам на това, но 8"-ия говорител проблем ли е? Двойката е някъде 350лв мисля и е 12" и ако е втора ръка може би ще се побере в бюджета...другите марки, описяни по-долу са малко повече пари, затова се насочих към този..та заслужава ли си заради говорителя и мощността да давам повече пари?(20W май ще са ми достатъчни)

"Примерно започваш да си чуваш дрънченето на струните, а и не се чуват толкова ясно детайлите." това ще е неприятно и се опитвам да го избегна...

Редактирано от FrOm ThE InSiDe
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001: И пак наФлезнахме в темата искам кола, евтина, дето да вдига от 0 до 100 за 2,3 секунди, да гори въздух, разход 0,5/1000 и т.н. и т.н. Колега автор ... каквото и да вземеш за тези пари няма да те удоволетвори след време ... ако искаш нещо от живота скачаш във водопада ... ако ще преряваш дъното за камъни отглагаш скока и си седиш там долу!

 

Надявам се разбра, какво искам да кажа!

 

Со здраве!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001: И пак наФлезнахме в темата искам кола, евтина, дето да вдига от 0 до 100 за 2,3 секунди, да гори въздух, разход 0,5/1000 и т.н. и т.н.

не съм искал да излезе така извинявам се :unsure: просто разсъждавах наглас :whistle: много ясно, че след време ще си направя база за сравнение и ще знам какво искам (= предполагам 8" не са проблем като за начинаещо ухо :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автора до сега имал ли е база за сравнение или чака някой да му покаже как се сваля мацка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хах без лични убиди моля (: това, че си по-голям от мен не означава, че можеш да ме прецениш по няколко тъпи поста ^^ (нищо лично)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм и искал да те Убидя, ама база за сравнение се прави със "опит", а не с "Препоръчайте ми..." , аз познавам една на околомръсното дето наиш ли кви неща знае

 

С :offtopic-001: дотук, казах ти вземи си кубе с ефекти после ша го мисуиш!

 

Со здраве!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мама му стара!!!!!! Не ви ли омръзна всеки ден да пускате едни и същи теми...Както някои от колегите казват, ние просто сме на гости тук. И заради десетки глупави теми като тази, много от знаещите и можещите колеги, от които бихме могли да научим много неща, отдавна са напуснали купона. Нищо лично, просто мое мнение.....

 

С най-добри пожелания

 

Миро

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжелявам, знам че е голяма досада да гледате на всеки 2 дни теми като тази, но нали затова е форума? да търсим съвети и да се доверим на по-опитните?

Казах съжелявам вече няколко пъти и по-горе просто някои неща ми бяха неясни...и не си мислете, че не съм изчел 10 страници назад де що има такава темa...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.