Jump to content
Българският форум за музиканти

Compressors


peko367

Recommended Posts

Здравеите... дано не пофтарям стара тема и извинявам се предварително ако е така. Бихте ли споделили какви компресори ползвате в самия микс по интстоментите, вокалите и даречем хубав мултибенд за мастера. мерси предварително...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вградените в Logic Pro. Достатъчно добри са, пък не ми се слагат хиляди бози (освен че отбягвам краден софт). :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мъка има по този свят. И още толкова неграмотни хора...

 

По темата:

 

Компресори всякакви. Дори и тези в Кюбеис стават. Трябва да знаеш коя врътка за какво служи и колко да я врътнеш. Само не питай сега за кой инструмент колко да се врътне, защото отговор няма, тъй като за всеки един запис е индививуално.

 

( Мнението ми е провокирано от прочетените напоследък въпроси на други колеги. Едва ли не, ако може презет да им се даде )

 

 

Пробвай с каквито имаш.

 

А освен всичко, ако напишеш в youtube " Compressors " излизат много неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)  Бих ти препоръчал на Ik multimedia сингъл приложенията и по-точно: Classic T-RackS Compressorтук

 

както и Vintage Tube Compressor/Limiter model 670 ТУК

 

Имат си готови пресети и са осезаеми,не товарят много паметта,

 

За мастера се препоръчва и Brickwall limiter тук

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички Baby Thomas за съжаление немога да ползвам logic pro :{ няма лев за mac а незнам на моя дали мога да му сложа както правят някой. относно другиа коментар знам, че е индивидуално за всеки различен звук просто исках мненията ви кой кво предпочита и защто :headbang:

Редактирано от peko367
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

peko ,

 

не искам да се заяждам, но се опитай да се научиш да пишеш!!!

 

По темата:

 

използвам главно компресори на Waves. За мен те са едни от най-качествените. Имат голям избор и всеки е добър за даден инструмент в даден жанр.

 

Какъв ти е компютърът? Може и да успееш да сложиш мак.

Редактирано от martist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

амиии съжалявам ако имам правописни грешки, не съм свикнал да пиша на кирилица и бъркам или ако се изразявам не ясно. И да предимно ползвам Waves i Nomad... и компютърът ми е с интелски процесор и гигабаит дъно сравнително нов е. ако трябва подробно ще напиша параметрите. вече опитах сам да се справя водейки се от някакви клипове но не тръгна. ако някои знае сайт с подробно описание как да си инсталираме мак и какви трябва да са параметрите на компютърът да сподели ще съм безкрайно благодарен... мерси...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

в Уикипедия има подробно описание на х86 проекта– мак под РС, потърси и сравни характеристиките на хардуера ти. За по лесно ТУКСлед това е лесно - намираш съответната дистрибуция на операционната система, и инсталираш. После допълнителния софт-според предпочитанията. И наистина.... помисли за правописа и начина на изразяване - точки, запетаи, главни букви.... срамно е.

Поздрави!

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е срамно, прави сте. Но това е една друга тема на разговор как skype и подобни неща ни влияят плюс работа извън бг. Не се оправдавам просто наистина е болна тема как се отпускаме и забравяме собствения си език. И мерси за информацията, помагате ми много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

 

амчи ти ползваш едни от най-добрите компресори...щом работиш с Waves! За какво си отворил тая тема? Те са едни от най-скъпите и много успешно симулират vintage раковете от едно време и тия дет' са в големите студиа. От тук на сетне не ти требе ни мак ни пц а УХО и пръст ! :bravo: То има само по една врътка хаха!!!

 

Дерзай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ако не можеш да работиш със софтуерни компресори, каквото и да сложиш все тая.Аз така се заблуждавах преди години , че има разлика в еквилайзерите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, еквалайзерите са най-голямата маркетингова измама. Може да видите много Null-tests в нета. Но в същото време хубавите еквалайзери имат и добри страни. Примерно еквалайзерът на Cubase 5 има проблем с ниския и високия шелф - не се ограничават съответно честотите клонящи към 0 и 22кХз (в зависимост от семплиращата честота). Следователно за ниски честоти се получава нещо като постояна съставка в сигнала (DC) и програмата се омазва яко. При високите честоти пък се проявява проблемът с anti-alias филтрирането на честотите над семплиращата честота разделена на 2 (теоремата на Найкуист). Примерно EQ на Sonnox мисли за подобни проблеми, освен това има високочестотен и нискочестотен филтър, с които можете да ограничите лентата сами.

 

Но да се върнем на компресорите. Принципно хубавите компресори се характеризират с бързо време на отдействане, без това да води до изкривявания и "дишане" на резултатния сигнал. Ако трудно може да се чуе на слух, то това лесно може да се види с идеални тестови сигнали, като синусоида или бял шум.

Редактирано от tanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.