Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет/идеи търся


Recommended Posts

Търся съвет или идея как да се справя със следния проблем

 

Използвам процесор Yamaha Magic Stomp, който сам по себе си върши прилична работа за live. Пробвал съм да го записвам заедно с директен сигнал от китарата и виждам че на изхода му сигнала се дефазира спрямо входния (но не е на 180 градуса, не мога да кажа точно колко е). Конкретния проблем е че озвучавам акустична китара на 2 канала - вграден пиезо адаптер ми дава сигнал който пращам директно към пулта, слагам и електромагнитен адаптер за акустична китара (с метални струни), адаптера е на Seymour Duncan (в момента не помня модела, но е нов, а при солената цена, няма как да е лош ;) ), неговия сигнал минавам през процесора и също пращам в пулта...но заради дефазирането микса от двата сигнала се получава "странен". (пробвал съм и с директния сигнал на ел-магн адаптер, вместо пиезото-същата брада)

 

та ако някой се е главоболил с такъв процесор или има други идеи...

 

бтв, нямам нужда от излишен спам или съвети от сорта "махни/смени процесора", "ползвай само единия източник", имам причини да искам да ползвам точно тази конфигурация...

 

благодаря! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И без да минаваш през процесор фазата на сигнала от ел.магн. адаптер и пиезоадаптера няма да синфазен, няма и да е на 180 градуса. На ел.магн. адаптер фазата се обръща лесно - разменят се изводите от намотките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро решение:

http://www.radialeng.com/re-phazer.htm

Отлично решение:

http://www.littlelabs.com/ibp.html

 

Като и в двата случая работят с линейно ниво на сигнала. Т.е. ти трябва или двуканален DI Box (респ. 2 DI box-a :) ), ако искаш да извършваш операцията преди процесора и пулта, или ако процесора изкарва линеен сигнал тогава трябва да се свърже след процесора и след пулта (което не е много удобно).

 

Корекция - Radial Phazer- работи и с небалансиран сигнал единия му вход, т.е. ако процесора извежда линеен сигнал може и да може да се мине без DI Box. Разгледай спецификациите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На ел.магн. адаптер фазата се обръща лесно - разменят се изводите от намотките.
благодаря, не се бях сетил че фазите на ЕМ и пиезото може и да са наопаки...в случая обаче обръщането не става - адаптера е за акустична китара, капсулован е в подходящ корпус със съответните приспособления за окачване и от него излиза един небалансиран кабел с жак...

 

благодаря, изглежда добра идея, само трябва финансирането да се измисли...не е евтино
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.