Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
musha

въпрос за първа китара

Recommended Posts

Искам да се науча да свиря на китара :girl_witch: и мислех да си купя една класическа от технополис но после видях електрическата squier и :greenangel: та проблем ли е ако почна направо на нея :music336: оферта ми е понеже съм ограничен от към финанси и мога да я купя на няколко вноски..и да попитам някой който има такава да изкаже мнение :thumbs_up: дали са сполучливи...гледах я не излгежда много зле.. мислех втора употреба но проблема е че не знам дали ще мога да сабера пари,а в технополис на всяка заплата мога да си внасям :girl_witch: чакам за мнения.. С КАКВА ДА ПОЧНА КЛСИКА ИЛИ ЕЛ. и МЕНИЯ ЗА SQUIERа...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Принципно не пречи да започнеш направо на електрическата - всичко е до желание. Няма смисъл да се насилваш на класическа, ако не искаш, само "защото било по-правилно". Ако меракът ти е на електрическа и нямаш желание да свириш на класическа - отговорът е ясен.

 

Squier - нямам представа кой модел се продава в Технополис, но вероятно знаеш, че това е китара от доста нисък клас. Все пак смятам, че е идеална за начинаещ - аз също съм със Squier от месец насам (малко по-скъпите Strat-ове - Affinity Strat HSS) и съм си доволен от звука. Вероятно ще мине доста време, преди да усетя разликите между нея и по-скъпите китари. Така че, да, Squier би била идеална за начинаещ като теб. :greenangel:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето ТУК! можеш да намериш всичката информация, от която имаш нужда.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Взимай Скуайър-а смело и почвай да се учиш! :greenangel:

Това е китара, направена тъкмо за начинаещи. Имай впредвид, че на външен вид всички изглеждат добре, но се различават доста като изработка и настройка (имам впредвид височина на струните, напасване на хардуера и т.н.). Така, че не се хвърляй на първата, която ти попадне, а хвани подрънкай на няколко (ако се наложи искай да ти изнесат и от склада) и вземи най-удобната за теб.

Успех! :girl_witch:

 

П.П. И само да не се откажеш след 2-3 месеца, че ще ти скъсам ушите! :girl_witch:

Share this post


Link to post
Share on other sites

По принцип не е някакъв закон свиренето на акустична преди електрическа. Това е сигурно някаква родителска конспирация да не събаряш къщата докато се учиш да свириш, а да си дрънкаш тихичко валсове и да не пречиш на дъртите.

Сега сериозно - ако те влече повече електрическата китара - взимай я. Има доста различия между нея и класическата и ако решиш да си вземеш по-нататък електрическа ще ти е нужно време за свикване.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хм, напомняш ми за мен преди няколко годинки! Аз си взех Скуайър-а, скоро тръгнах на уроци и след това смених Страт-а с по-висок клас китара. Така че, взимай електрическата, но знай, че няма как да се научиш за един или два месеца, трябва да си упорит.

Share this post


Link to post
Share on other sites

наистина и аз немога да разбера какво е това мислене, което е залегнало, че първо трябва да почнеш на акустична или класическа и после електрическа. Ако ти се свири на електрическа свири на такава, ако ти се свири на акустична свири на такава. Ако искаш електрическа - имаш избор. Но също така трябва да съобразиш и какъв тип китари обичаш. Има евтини копия на Stratocaster и Теlecaster на Squier. Намират се и що-годе евтини LP копия на други марки.

 

И аз споделям мнението, че Squier са идеално начало. Аз почнах на такава (преди това не бях хващал никога китара) и съм доволен. Но ако имаш познат, който поне малко разбира от китари го викни с тебе в магазина, защото при евтините китари риска да попаднеш на лоша бройка е голям.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дам, колегата е прав, че задължително трябва да вземеш някой с теб, който разбира от китари или има по-голям опит с тях, защото иначе рискът да се прецакаш е огромен.

Edited by Drage

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има 1000 такива теми. Хайде преди да питате подобни въпроси се научете що е то класическа китара и какъв репертоар е присъщ за нея. Надявам се да спрете да пишете по темата, или ако имате желание - да дадете сравнително точна дефиниция на електрическа, класическа и уестърн китара(а ако искате и на други), като кажете и няколко думи за изпълнявания на тях репертоар. Аз съм го правил доста пъти, както и други колеги, но не ми се занимава пак. Ако искате, разтърсете се и копирайте текста. Автора ако не го мързи твърде много, също може да се поразрови назад в темите.

 

Конкретно по въпроса - ако не ти се свири класика ,испанска китара или други неща, който се изпълняват на този инструмент, за какво ти е класичеката китара?

Но това съвсем не означава, че не трябва да получиш прилично количество теоретична и практическа подготовка, дори и да не ти се свири класика. Имам предвид, че ако цялата работа не е твърде любителска, добре е да започнеш да ходиш на учител, и то добър, разбиращ и адекватен.

Edited by Evtim Djerekarov

Share this post


Link to post
Share on other sites
:greenangel: Кофтито е, че подобните теми се пускат от нови съфорумци, които са регистрирани най-вече за да питат въпроса който се повтаря пак и пак в тези теми (или пък са регистрирани прекалено от скоро, че да се сетят да потърсят). Между другото доста хора са започнали с подобни теми в този форум (в това число и аз :girl_witch: ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хаде отначало преди да затворя темата. Скуайър сме ги коментирали като китари прекалено много и скоро ще трябва да ни плащат дивиденти като на форум пълен с бюро справки за техните китари и басове. Евтините им китари са направени специално за хора, които не искат да вложат много пари, но искат да имат инструмент в ръцете си, на който да се учат. Не са фантастични, но за начинаещи са добри. Погледни и други марки китари, за които можеш да прочетеш пак тоновете информация във форума! :greenangel:

Има огромна разлика межди акустична и електрическа китара. Както казаха колегите репетруара е коренно различен и ти дават различна култура за инструмента китара. Според мен не е зле да минеш през акустична китара, да видиш многото зор, който всеки от нас е видял по пътя си, свързан със струнния инструмент китара и след това да решиш дали има смисъл да купуваш електрическа.

Сега по същество. Прочети какво пише в този раздел, запознай се с темите и успех с избора ти!

 

Поздрави,

Виктор

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.