Jump to content
Българският форум за музиканти

Симеон Венков - школа


ludmata

Recommended Posts

Имаш ли въобще представа клко струва да направиш такава школа с твърди корици и с всичко останало което поне на теб ше ти е по приятно да го гледаш и четеш???

и от горе на всичката щом цената е такава значи има защо! Авторът няма да реши да го продава толкаво скъпо без да има основателна причина.Казвам го ,защото го познавам като човек, а и защото знам колко много му струва издаването дори на 1000 копия на труда му! От горе на всичко е много глупаво да сравняваш музикален труд със художествена книга, чието написване няма нищо общо с музикалното образование на професора, който междувременно се е доказал и в чужвена (Берлин)!

Така че на дейте да си правите прибързани изводи за цината на школите... Ако имате парите - купете си я ,ако не - правете квото щете....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятах да не пиша, но явно не само аз съм обиден.

 

Преди години, още като ученик, реших да си взема въпросната школа - не помня колко струваше тогава, но беше далече над представите ми (и това ме зариби още повече) и все пак събрах парите, отидох в книжарницата и си я купих. Дискове, обаче нямаха. Цената не беше малка и т.н.

Сега, наистина говорим за музикален труд и нека пропусна смешната корица със смешните, несъразмерни китари, но в единствената страница текст (въведението) имаше няколко доста груби правописни и стилистични грешки. Това първо. Второ - прелиствам книжката и навсякъде е изпълнено със следи от писане и знаци по нотите от химикал/молив, но минали през ксерокопието.

 

Дисковете си ги взех доста по-късно (когато станаха готови, а така и не разбрах, не бях ли платил аз вече за тях още първия път - с купуването на книжката) лично от Венков и на тях пишеше името ми с маркер, но пак бяха някакви безумни пари, записвани на бързи обороти защото още от първото пускане започнаха да прескачат.

 

Трето - смея да тъврдя, че малко се разсърди (освен изненада) когато разбра, че имам оригинала на школата от Иван Горинов и нямам нужда от ксерокопието, което ми предлагаше пак за някаква безумна цифра.

 

Не отричам това, което е направил и прави, дори много го зачитам, ако мога така да се изразя, но ме обижда жалкото търгашество с нещото, което обичам - това е!

 

Поздравчета и обичайте

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bassa Виж приятелю, г-н Венков може да се е доказал в чужбина, но за Илф и Петров, Достоевски, Толкин и т.н примерно е чувал цял свят, не само Берлин... Смея и твърдя, че музикалното образование с нищо не превъзхожда литературното такова, кой за каквото има талант...

@...taka li e? - a taka Много точно :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Здравейте!

 

Интересува ме някой може ли да ми прати аудио файловете от диска, защото школата я имам само на хартия :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте!

Прочетох цялата тема и видях колко лошо сте настроени към пиратството и с право.
Проблемът ми е, че живея в другият край на България , а  ми трябват няколко произведения на Симеон Венков, понеже възнамерявам да кандидатствам в НМА с баскитара. Някой ако може да ми препоръча 2 негови не много трудни пиеси и да ми прати нотите им ще му бъда много благодарен!

Skype : moozu1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Moozu1, имам школата, но ми се струва, че първо трябва да си изясниш какво точно ти е нужно за кандидатстване. Преди години имаше 1 задължителен етюд от М. Венков и задължително парче на Дж. Мичъл с Джако Пасториъс на баса (включено е в същата школа), като тази информация е доста стара.  Провери какви са актуалните изисквания и пиши тук, ще помогнем. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един етюд/пиесана С.Венков, 1 джаз пиеса /take the а train/ жанрова пиеса по избор ,гами,четиризвучия,ЕТМ,солфеж. Това разбрах от ученик в нма и сайта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.