Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
nonkapo

въпрос по захранване за Boss GX-700 и обновяване на фирмуера

Recommended Posts

   Добър ден,

Попадна ми такъв процесор от Ибей, но без захранване. Засилил съм се да му намеря педал FC-200, но преди това искам да съм сигурен че работи. Над буксата пише 14волта АС(променлив). До колко може да се вярва на това? Ако наистина има вътрешно изправяне и филтрация, всеки трансформатор би ми свършил работа и няма да има нужда да давам грешни пари за "оригинален" китайски адаптер. Знам че ракове от този тип ползват общо захранване и до там.

Вторият въпрос е до колко има смисъл от смяна на чипа с фирмуера. Гледам оферти за по 17-18 долара, но не е обяснено функционалността ли се променя или само бъгове се оправят(повечето са на италиански)?!? Освен това чипа е запоен а не на цокъл, което си е риск.

Та ако някой е запознат в подробности, моля да сподели.

      Благодаря предварително за помощта

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами пише си 14vAC, 800mA. Явно вътре си има стабилизация и филтрация. И куплунгът изглежда стандартен...

Дет се вика и един най-прост траф да му сложиш - ще стане. Но е добре да вади примерно 1А и при такава консумация да не пада напрежението под около 14 волта. Нещо такова...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами не е от най стандартните, въпреки че изглежда така. Имам набор от накрайници за адаптер и най големият не става. Утре ще пообиколя магазините за електроника за да потърся. Докато рових из форума видях само един човек да се е похвалил че притежава такава машина. Щеше ми се той да сподели и евентуално замери на празен ход какво излиза от оригиналното захранване, за да си правя сметките.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вчера отскочих то Електроинвест, понеже трансформатори на 14 волта са рядкост. Дори и те нямаха 14 та ми дадоха 14.5, но половин волт не би трябвало да е фатален а ако ме е шубе мога да развия няколко намотки и да го докарам до 14. Намерих и буксичката за захранване. Ще пиша за резултата, какъвто и да е той :-)).

Share this post


Link to post
Share on other sites

 И така, Боса заработи. За съжаление трафа се оказа далеч от един ампер и след около 10 минути работа вградената му термозащита започва да го изключва. Оказа се че Комет нямат в наличност 15 волтовите тороидни трансформатори та ще трябва да поръчвам. Ще ви държа в течение.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.