Jump to content
Българският форум за музиканти

Drop-c


PRIMO

Recommended Posts

Има ли значение каква е китарата за drop-C tuning (цяла стъпка надолу+половин на 6та) ?

също - какви трябва да са струните и настройките на еквилайзъра,ако има такъв(ниски високи честоти има ли някаква особеност). Благодаря на отговорилите.

 

п.с. Ако искате ме псувайте, нямам страх от бластери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе то че има значение има ама на всяка талпа става де ... въпросът е как звучи :thumbs_up: На Страт със сингли може и да не ти хареса особено ...

 

Струни -> 10-52 вършат работа при мен

 

Настройки -> едва ли някой може да ти каже без да знае каква китара имаш, какъв дист(ако ползваш) и какъв амп ...

 

Конкретизирай малко :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам washburn X-10, която определено не звучи добре в тоя строй. Усилвателя е Randall.

Чудя се дали трябва да е нещо ала-Лес Пол форма за да звучи добре - не съм виждал джаксъни например свалени ниско. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми китарката ти не е зле...просто трябва време за да напипаш настройките...Аз имам Джаксън Js1 и съм даже по-ниско в стандартен СИ строй...ама смятам знаеш че за различна от стандартната настройка трябва да промениш и настройките на китарата ти (респективно тръс род-а) ако това е настройката в която си решил че ще свириш,отиваш при някой лютиер и му казваш да ти я пренастрои за тази настройка с тези струни (аз ползвам Д'адарио - мно са яки) и това е...хубаво е да не сменяш много марките струни,защото различните струни имат различна "твърдост" ако мога така да го нарека и не винаги упражняват същото налягане върху грифа...а иначе Лес Пол тип китара не би било по-добре за този строй...на тях им е по-къса мензората и едва ли резултата е кой знае какво,даже имаше преди време тема дали този тип китари (а именно Лес Пол) няма да фалшивеят при по-ниска настройка в резултат на късата мензура

NWOAHM!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На всякаква китара може да стане, макар че по принцип е добре да е:

 

- с по-дълъг гриф и, в най-добрия случай, с удължена скала;

- с фиксиран тип bridge (без плаващо тремоло), или поне с класическо фендърско тремоло (с 6 болта и три пружини).

 

Аз си дропвах една стратокастерка по т. начин и си ставаше супер въпреки късия гриф и стандатната скала. Single coils според мен не пречат, а даже придават по-оригинално звучене, щото все пак изрязват най-бучащите ниски и се получава хем нисък тон, хем bright тембър (естествено, ако ритъм партиите се свирят на бридж или бридж+мидъл адаптер, иначе бучи и маже жестоко).

 

Идеални струни за целта - D'Addario 10-52 (Light Top - Heavy Bottom се казваха май). С една идея може да са ти хлабави, но пък са причтни за свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм виждал джаксъни например свалени ниско.

 

аз пък съм виждал. и Jackson и Caparison и ESP и Ibanez и какво ли още не. според мен няма толкова голямо значение самата китара (поне не по-голямо значение отколкото при нормална настройка). струните и пикъповете са по-важни имхо.

 

 

аз имам един малко офф-топик въпрос: чувал съм разни фанатици да настояват че правилното название на гореспоменатия строй не е Dropped C ами Dropped D one step down. то че е едно и също - едно и също е, ама все пак кое е коректното?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... чувал съм разни фанатици да настояват че правилното название на гореспоменатия строй не е Dropped C ами Dropped D one step down. то че е едно и също - едно и също е, ама все пак кое е коректното?

 

Общоприетото по мои впечатления е да се нарича Drop-(тона, до който се сваля последната струна).

 

От друга страна да му вика кой както си иска:rolleyes:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А това с тръс рода задължително ли е или е желателно.Аз свиря в D ,а и доста често дропвам в C, със струни 11-54 и не съм барал рода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен единия ми Ibanez (RG 370 с малко модификации) си стои в Drop-C със 10-46 струни и си звучи яко.

То зависи много какво ще свириш, ама аз лично за неща от сорта на Guano Apes, RATM и други такива свиря на neck-a и single coil-a, (позицията на суича е .-o---.) - така има по-джънкащ саунд и атаката е готина като за такъв тип свирене, иначе за по-брутални работи си феркам на bridge.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А това с тръс рода задължително ли е или е желателно.Аз свиря в D ,а и доста често дропвам в C, със струни 11-54 и не съм барал рода.

ако грифа на китарата ти си седи прав (т.е. минимално огънат както повечето хора предпочитат) тогава няма нужда да пипаш тръс рода. ако много се огъне грифа почват да се появяват проблеми: я някое "глухо" прагче, я екшъна ти прекалено висок и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам washburn X-10, която определено не звучи добре в тоя строй. Усилвателя е Randall.

Чудя се дали трябва да е нещо ала-Лес Пол форма за да звучи добре - не съм виждал джаксъни например свалени ниско. :recourse:

 

Аз съм с джаксън и свиря в дроп си, което е по ниско :metalist: Не само че няма проблеми, а и определено ме кефи усещането и звука

 

Свиря със 7 струнен комплект, слагам трите най тънки и трите най дебели струни, без средната

Мисля че се получава 10-59 или нещо подобно на ГСХ буумерите на зак уайлд само че лично на мен ми е по удобно така отколкото с тях

 

Не съм пипал тръст рода, само съм си натегнал малко пружините на флойда

 

Колкото до китарите тип лес пол - те имат по къса мензура, което лично на мен не ми се струва особено удачно за ниско свирене, тей като струните са по хлабави и има по голям потенциал за фалшивеене. От друга страна обаче адски много групи свирят ниско с такива китари така че надали е чак такъв проблем. На мен ми идват някак си малки тия китари, не че разликата е толкова голяма, но се усеща, особено ако имаш навика да свириш след 12 прагче

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.