Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
DaftFunk

Проблем с CryBaby GCB95F Classic

Recommended Posts

Привет. Имам един специфичен проблем с уа-то от което инак съм супер доволен!

Когато натисна педала нагоре-надолу на моменти издава един "hiss" звук както когато потенциометъра е зацапан. Пръсвам го с почистващ спрей за електроника и потенциометри и се оправя. На дргугия ден пак същия звук започва. Дали потенциометъра е заминал или нещо друго трябва да се направил. Моля за съвет.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

 

Аз го имам същия проблем  същия уауа като от заглавието. От потенциометъра е. Продават нови, като пише, че издържат до 1 милион цикъла. Не мога да постна линка към магазина. Но модела на потенциометъра е ECB24B.

По-различен е от този на уа-уато ми и не знам дали ще стане като цяло. Въпреки че пише, че е за всички Dunlop Crybaby.

Още повече при измерването на пукащия потенциометър ми се струва, че не е линиеен. Докато за ECB24B четох някъде, че е линиеен.

 

Моля ако някой има повече информация за ремонта на уауа-то, да го сподели.

 

Поздрави.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Привет, аз отворих капака и пръснах потенциометъра с "контакт" спрей за електроника. Сега работи доста безшумно, но според мен е от запрашаване и е въпрос на време да започне пак да издава звуците.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Gesho
   Здравейте колеги, купих си синтезатор Yamaha psr210. Като го включа работи около 1 минута и след това забива и звука изчезва, или самия звук остава на едно място като замръзнал. На екранчето с цифрите за ефектите излизат некординирани знаци. След рестарт от копчето се оправя и пак свири 1 минута и забива или изчезва всичко тотално. Иначе всичко си работи. Като пусна повече ефекти забива по бързо. 
   Отварях го прелепих тук там някои спойки но без резултат. Има една интеграла с обелен,олющен лак на главната платка отдолу. Моля някой ако има идея от какво е ще съм много благодарен.
  • By ivoilievmusic
   Здравейте, имам от доста време този проблем като свиря свободни струни предимно на 5 и 6-та струна започват вибрират ключовете на китарата и да издават неприятен шум, казаха ми да ги затегна при смяна на струните но стана дори и по зле. Ако и вие сте имали подобен проблем и сте го решили ще се радвам да го чуя.
   Китарата е Vintage V100 Les Paul без никакви модификации.
  • By n_s
   Здравейте, имам следния проблем: при пеене с глас в припева както е в оригинал (конкретно към песните  - Кристиан Костов - Beautiful Mess, Avicii - Wake Me Up и други подобни) не успявам да контролирам гласа и той преминава фалцетно, а когато се напрегна да го контролирам имам нещо наподобяващо хрипове, ходих на лекар и казаха, че е задна хрема и е от времето щяла да премине, но така и не отминава. Вокалния ми педагог ме посъветва отново да отида, но не виждам смисъл като ще получа същия отговор. Можете ли да препоръчате нещо?
  • By Tatkomecho
   Здравейте колеги! Решил съм да си взема envelope filter тъй като го предпочитам пред wah pedal. Искам нещо до 200-250 лева макс. Разгледах ehx micro Q tron,но четох много лоши мнения за него. Q tron plus е супер ,но ми идва скъпичък. Гледах и някакви Behringer филтри, но ми не ми хареса звука. Някой компетентен който има/е имал да препоръча нещо ,което да ми свърши работа и да е качествено за гореспоменатите пари?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.