Jump to content
Българският форум за музиканти

SKG

Избор на тонколони

Recommended Posts

Здравейте може ли да ме посъветвате кои от двата да закупя и защо (бюджетът ми не е висок) - Fenda R50 2.0 , Microlab FC330 или да ми предложите друг в този ценови клас до максимум 130 лева. Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мисля, че тези се родеят с кучите марки и са далеч от аудиото. От това, което ти си готов да дадеш за звука и музиката, зависи какво тя ще даде на теб.

 

Не познавам продукти в този ценови клас и цялостно мисля, че какъвто и съвет да дам по закупуване на ОТ от него, той едва ли би бил особено добър. Наместо това бих посъветвал да разгледаш техниката в bazar.bg и olx - могат да се намерят по-добри предложения втора ръка. Вместо да се бърза с решение на момента, по-висок бюджет може да бъде събран за определено време дори при средностатистически месечен доход.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Подкрепям съвета за втора ръка: освен ако не са живели у някой краен изрод, озвучителните тела дълго остават добре запазени, а и състоянието им лесно се установява при оглед и проба. Технологиите не стареят чак толкова и има 20-годишни боксове, които и днес звучат забележително (всичко е въпрос на уши).

В същото време цените доста падат и се намират много изгодни сделки, особенно при по-големите (физически обемисти) модели.

Не знам българския пазар в момента и едва ли е оферта за тебе, но тук (в Англия) подарявам (!) чифт прилични флорстендери от среден клас, стрували някога стотици лири и перфектно запазени. При единственото условие някой да дойде да си ги вземе, защото цената на доставката би обезсмислила упражнението.

С търпение и редовно следене на посочените сайтове опитай да намериш подобен случай - и там бюджетът ти може да те вкара в съвсем друг клас спрямо новите боклуци. На слука!

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By the.runner
   Здравейте, маниаци!

   Имам нужда от съвет относно закупуване на две тонколони за слушане на музика. Разполагам със усилвател Technics SU-V55A. Информацията, предоставена от Technics, която виждам за модела е: изходна мощност на 4 ома - 2 х 100 вата; изходна мощност на 8 ома - 2 х 60 вата.

   Помещението е 30 квадрата. Търся колони, които да изкарват качествен звук, хубав и плътен бас и не на последно място да свирят силно, без неприятни изкривявания.

   Бюджетът е 300-400лв. Предполагам, че няма смисъл да гледам нови тонколони за тези пари. Въпросът ми е по-изгодно ли ще бъде да поръчам някъде да ми ги сглобят ръчно или да се ориентирам към готови модели втора употреба? И съответно какво бихте ми препоръчали като модел, приличен за тези пари?

   Поздрави!
  • By Chkanee
   Здравейте,
   Имам проблем с ремонта на моят суббуфер на системата ми за домашно кино (която всъщност използвам за озвучаване от лаптопа ми). До скоро системата ми стоеше у един приятел във Велико Търново, който нямах възможност да открия, но наскоро се намерихме и най-накрая си получих отново суббуфера. Проблемът е там, че приятелят ми е изгубил дистанционното на системата и на всичкото отгоре няма спомени къде, как и защо. Лошото в същия момент е, че аз нямам спомени каква марка беше самата система и какъв модел.
   Днес ходих в един магазин, където много хора ходят с проблеми по техните аудио системи или проблеми от друг характер, но свързани главно с озвучаването на кола, апартамент и т.н. Човекът, който отговаря за магазина и извършва ремонтите, опита да ремонтира буфера ми с универсално дистанционно, което всъщност не успя да намери нужният код за да може да се работи с него. Проблемът е, че и самият суббуфер е като се пусне в контакта е в режим "Stand by" и е нужно на всякаква цена да се използва дистанционно за да може да бъде включено, иначе продавачът в магазина ми каза, че можело да се направи със копче за усилване и намаляне, но единственият проблем си остава как да преодолеем режима Stand by.
   Искам да попитам, ако някой знае и е имал същия проблем, дали може да се разреши това по някакъв начин и дали дори след като не се знае марката и модела на самата система, има шанс отново да прослушам музика от нея?
   БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ЩЕ ИЗКАЖАТ МНЕНИЕ И БИХА МИ ПОМОГНАЛИ! 
  • By Lyubo91
   Здравейте, колеги музиканти. Пише ви един "любител" музикант, но това не е толкова важно. Важен е въпросът ми към вас и се надявам някой да знае, защото много ще ми помогне с отговора си. Та - Имам синтезатор Yamaha psr e333. Този синтезатор има функция за запис ( REC) на това, което се свири на него - дотук добре. Обаче как след като съм направил записите В СИНТЕЗАТОРА, да ги прехвърля на компютъра. Имам USB кабел за синтезатора, с който го свързвам към FL studio, но не ми харесва как се получава там, пък и ми трябва и самия ритъм на синтезатора. Иначе Yamaha -та няма MIDI изходи. Та някой знае ли някаква програма, софтуерче, с което да мога да "видя" паметта на синтезатора и да сваля записите от него ( предполагам, че те са в MIDI формат :? ) Разполагам с програмата Musicsoft downloader, но тя е само за прехвърляне на MIDI файлове от лаптопа на синтезатора и до там.  А мен ми трябва обратното - реалният запис от синтезатора. 
   Моля за помощ, спешно ми трябва и благодаря предварително на отзовалите се  
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.