Jump to content
Българският форум за музиканти

барабаните в България-хоби или професия?


Recommended Posts

За мен барабаните са хоби.Причината е че със стила музика който исках да свиря в Бъл-ия пари не се правят.ОСОБЕНО С ТОЗИ РЕНЕСАНС НА СЕЛЯНИЯТА В МОМЕНТА.И все пак добре че поне има хора като вас да си лафим в този форум. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музиката като цяло в Българие е само хоби. Да си изкарваш пари с музика е най трудната професия в нашата татковина. Да изхранваш семейство пък с това... трябва да имаш доста богата жена/мъж :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен пък може и да стане професия в близките години. Специално от 2006-та почвам да наблюдавам едно раздвижване, сигурно заради влизането в ЕС. Не знам... но се надявам поне де. Ето - открива се някакво ново музикално у-ще. Интересно ми е дали ще е сериозно и дали има бъдеще в него. htтp://nsmb-bg.com/ Да видим... А хобито няма спор, въпросът е дали ще може да стане И доходна професия, а не само подигравка с музкантите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми като цяло е така. Но аз лично не виждам нищо лошо в това. Човек просто има нужда от малко повече организация и да не се занимава с глупости и е възможно да свири сериозно в група и да си бачка няква друга работа за да "храни къщата".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове аз всьшност си искарвам хляба само с барабаните(музика), но признавам,че все по-трудно става ! Прави сте обаче, че има раздвизжане последно време ! Мисля ,че всички заедно можем да помогнем за спиране на ''селянизацията'',като постоянно показваме на околните хубавата музика ! Много се обнадеждих на концерта на Ал Жеро в София,кьдето вьпреки че билетите бяха по 40 лв ,зала 1 бе препьлнена ! Ами Депеш, а Рамацоти?!! Народа има нужда от добро искуство и това вече е явно.

Музиканти от всички страни обединяваитесе на похот срещо селянията !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една малка част се хранят донякъде от музика, докато друга съвсем малка част от тази малка част се хранят добре. ;) Но определено за някои стилове няма хляб и няма и да има, защото и оттатък е така. Преди години ми преведоха едно интервю с Тико Торес в дръм спешъла на "Метъл Хамер". В него той казва, че е много погрешна представата, която е създадена за известните музиканти, като подчертава, че от продажба на плочи, дискове, касети и от концерти не се печелят почти никакви пари. "Погледнете листата на взелите участие в албума на обложката или имената, които се изреждат на екрана ви след концерта. На всички тези хора трябва да се плати, а всяко мероприятие е с разчетен до цент бюджет", казва Торес. В същото интервю той споделя, че главния му доход е от студио за запис на музика към рекламни клипове, а колегите му печелят от аранжименти, композиция, филмова музика, реклами и т.н. С една дума - яко бачкане. Онези оттатък са доста стиснати, ако не повече и от нашите. ;) Златното време на 70-те отмина и много хиени правят гуша на чуждия гръб. Така че хоби или професия, свиренето си зависи от отношението, старанието и времето, което всеки от нас отделя за него. И мисля, че това не е загубено време, а напротив! За справка погледнете в кварталната кръчма и онези хора без интереси и с малко кръв в алкохола, с дебели лелки у дома, които спорят до посиняване на тема "Левски" или ЦСКА, или кой е в къщата на брадъра и кой са извърлили ('щото те си мислят, че лично изхвълят, ама съвсем лично, даже еднолично) Май е по-добре да посвириме, а момчета? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Като чета подобни тягостни мнения,верно ми се досвирва.Ама не какво и да е, а 20 минутен интензивен и брутален грайндкор в темпо 180 на 64-ини. Та да свАлим 3-4 килца.

Всичко това на нас ни е добре известно.Да не преговаряме често тая тема за да не изпадате в настроения като моето сега...... аре лЕгам. :rolleyes:

Редактирано от yakiya
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за мен свиренето е също все ощте работа.

 

колкото за това 4е изпълнителите в днешно време непе4елели толкова от записи, ами голяма заслуга имат саитовете в нета които предлагат безплатно сваляне на песни4ки.А пък в България си е див пиратлък ако американците 4акаха да спе4елят от продажби на на дискове и касетки в Бг. до никаде нямаше да стигнат. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За справка погледнете в кварталната кръчма и онези хора без интереси и с малко кръв в алкохола, с дебели лелки у дома, които спорят до посиняване на тема "Левски" или ЦСКА, или кой е в къщата на брадъра и кой са извърлили ('щото те си мислят, че лично изхвълят, ама съвсем лично, даже еднолично) Май е по-добре да посвириме, а момчета? :(

:)

Много вярно.

Аз също искам да добавя, че като цяло в културата ни музикантите имат доста неудобно място. Само се замислете за изрази от сорта на "музикант къща не храни": музикантите имат статут на доста заблудени индивиди. Вместо да фанат да изкарват големите кинти като си намерят няква добра работа, са се затворили по някви опушени мъзета и вдигат некви странни шумове, които за удобство наричат изкуство ...кокошките спряха да снасят! Аман и от изкуството! :) Тва е особен проблем за барабанистите предполагам като цяло, щото те не могат просто да се включат на слушалки и да жулят до 4 часа сутринта. Малко им е по сложно на тях.

Това е моето усещане за нещата, но аз по принцип не съм и безпричинен оптимист, така че някой ако има друго мнение feel free.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6то бе специално с барабани много по лесно могат да се изкарат пари отколкото с китара или друг инструмент отижате в некоя 4алга дискотека и за една ве4ер сте се прибрали с 200 лева кво се оплаквате питате ли ги китаристите например колко труд полагат и накрая ни6то

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6то бе специално с барабани много по лесно могат да се изкарат пари отколкото с китара или друг инструмент отижате в некоя 4алга дискотека и за една ве4ер сте се прибрали с 200 лева кво се оплаквате питате ли ги китаристите например колко труд полагат и накрая ни6то

laughter in the hall :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.