Jump to content
Българският форум за музиканти

ATAHAC

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    turntable

ATAHAC's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Пуснали са верия 3.4 на софтуера, която работи на всички уиндоуси.
  2. Как да го даунгрейдна?Не виждам такава опция.Имало някакъв софт на Focusrite, но го няма за сваляне.
  3. Ето какъв е казуса: Интерфейс Focusrite Saffire Pro 24 DSP със софтуерна версия 3.3.За тази версия трябва да се ползва съответно техния софтуер за управление на картата MixControl 3.3, но тя е само за Win7 и Win8.Аз искам да ползвам интерфейса на XP и той си работи, но не мога да му пипам настройките, защото на XP се ползва MixControl 2.4 и ми казва, че версията на картата не съответства на версията на MixControl-а.Иначе казано, ъпдейтнеш ли веднъж софтуера на картата можеш да я ползваш само на Win7/8/Vista.Focusrite имат някакъв софтуер за рефлашване, та въпроса ми е някой правил ли ги е тези гимнастики, за да ми прати софтуера защото докато чакам отговор от Focusrite ще побелея.
  4. Тези правят: http://meloman-bg.com/index.php?fs_p=http://meloman-bg.com/pages/contents.php?page=066&nm
  5. След като си взех нов аудио интерфейс (M-Audio FW Solo), установих, че ми трябват още два преходника от чинч към моно-жак, за да го свържа към мониторите си.Мониторите ми имат TRS вход, който съм ползвал до сега и XLR вход.Реших да си направя кабели с TRS жак от страна на интерфейса и XLR от страната на мониторите.Речено-сторено, но забелязах че с този кабел нивото на звука в мониторите е много по-ниско отколкото когато използвам TRS входа.Преправих си кабелите с TRS жакове и от двете страни и работата заспа.Въпроса ми е защо е тази разлика в нивото?Дали XLR входа трябва да се плзва с друг тип източник?
  6. Според мен важното е каква е самата звукова карта или по-точно колко са читави драйверите.Ще дам няколко примера с карти с които съм работил или работя. Behringer FCA 202 - Firewire - Никакви проблеми с нея, но не съм я тествал на 64битова система. Focusrite Saffire - Firewire - Много проблеми с драйверите (и то на FW с чипсет на Texas Instruments).Накратко работи когато си иска. Tascam Fireone - Firewire - Никакви проблеми с нея, но работи само с 32 битово XP. Native Instruments Audio 8DJ - USB - Никакви проблеми с драйвери.На Win 7 x64 ползвам едмовременно Traktor с таймкод и записвам в Cubase с нея. Мисълта ми е, че и двете технологии предоставят достатъчна скорост на трансфер за многопистов запис, но има карти, които работят добре и такива, които са проблемни.
  7. В момента събирам пари за нов аудио интерфейс, защото стария сдаде багажа и съм се спрял на този: http://www.thomann.de/gr/presonus_firestudio_mobile.htm Моля ако някой има такъв, нека каже как са драйверите, защото старата ми карта Focusrite Saffire ми скъса нервите с прекъсвания на звука и шумове заради драйверите.
  8. Драйвера е версия 2.5 wdm + asio.Пробвах и със версия 2.3.В контрол панела на ХР-то съм си избрал сапфира за възпроизвеждане и запис и съм чекнал даже use only default devices.В контролния панел на картата всичко е на дифолт (пробвах също да заредя настройките, които бях запазил преди да преинсталирам).Не съм инсталирал никакъв софтуер пробвах със медиа плеър дали работи.Търсих в настройките му, но там няма (или поне не открих) от къде да му се задава кое устройство да ползва за възпроизвеждане може да инсталирам адоуб аудишън и да наглася настройките, но едва ли ще тръгне според мен проблема е в драйвера.Друго за което се сещам че може да е проблем е че интерфейса не е свързан към компютъра със оригиналния кабел (гледам че във ръководството на картата пише че може да е проблем), но с този си работеше.Ще намеря оригиналния кабел и ще пробвам със него.Когато пусна сигнал от външен източник през някой от входовете на картата еквалайзерите на самата карта си работят.Предишната ми карта (Behringer FCA202), която също беше firewire веднъж ми направи този номер и тогава се оправи с инсталация на друга версия на ХР-то.Не съм имал вереме тези дни да ръчкам, но сряда-четвъртък ще се мъча пак да я подкарам.
  9. Преинсталирах си уиндоуса (XP SP3), но не мога да изкарам звук от картата си.Дава че драйвера е инсталиран и работи, но когато пусна някоя песен във контролния панел на картата еквалайзера е неактивен т.е. не минава никакъв сигнал през нея.Преинсталирах драйвери няколко пъти пробвах и с по-старата версия даже ъпдейтнах фърмуера на самата карта, но пак същата история.Тези дни ще я пробвам на друг компютър да не би да има проблем с firewire на дъното.Дайте предложения какво мога да направя и евентуално дали може някъде да ми видят картата и да я ремонтират.Гаранция няма, защото е купувана от САЩ.
  10. Фокусрайта си има компресор, еквалайзер и лимитер на входа, но можеш да ги изключиш.
  11. ATAHAC

    Помощ за Midi

    От скоро имам миди клавиатура CME UF5.По принцип начините на свързване и настройките на програмите са ми ясни.Имам следния проблем, когато заредя някой vsti мишката ми започва да се движи бавно и компютъра ми бози.Клавиатурата съм я свързал посредством USB директно в компа.Имам Focusrite Saffire Audio interface и се чудя ако си взема midi кабел и пусна клавиатурата през аудио интерфейса ми, дали проблема ще изчезне. p.s. Забравих да кажа че компютъра ми е с процесор Pentium-D (dual core) 3GHz и 2GB DDR2 667Mhz в Dual Channel предполагам че е достатъчно да се работи с MIDI без проблем.
  12. Аз също имам проблем с вратата.Мисля да проверя тези врати на каква цена са. "Метални и дървени шумоизолиращи врати със степен на шумоизолация до 45 db. Подходящи за входни врати на апартаменти, къщи, звукозаписни студия, заведения, хотели и др."
  13. ATAHAC

    FL Studio

    За такъв плъг ин не се сещам, но защо не си намериш звуците които ти трябват отделно.В интернет е пълно със цд-та със семпли. Фрути луупс работи идеално със звуци в .wav формат.
  14. Защо не опиташ да си намериш звуци в интернет.Търси ACID Loops And Samples или AKAI.Има цели дискове със семпли.
  15. Видях че в тази тема става на въпрос за аудио интерфейси, реших да не правя нова тема.Искам да попитам някой от съфорумците дали притежава Focusrite Saffire Firewire Audio Interface , защото мисля да си купувам такъв.Работата е там че четох едни много отрицателни ревюта за пукане, пръщене, постоянни прекъсвания на firewire връзката с интерфейса и т.н.Някой ако е имал или има подобни проблеми нека да сподели.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.