Jump to content
Българският форум за музиканти

voodoochild

Members
  • Мнения

    48
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно voodoochild

  • Рожден ден 04/20/1979

Previous Fields

  • Инструмент
    струнен

Contact Methods

  • AIM
    baybogdan
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Асеновград
  • Interests
    природоматематически

voodoochild's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Тъй като темата май задълба, ще пусна снимков матерял по моя въпрос. Наздраве!!!!
  2. Колеги благодаря за изчерпателните отговори и за офтопиците Просто реших на една стара орфейка да и сложа шиш в грифа,и и отлепих фредборда. Та ще тря да направя нов. Колкото до кривите прагове,няма да се ангажирам с това дали са красиви или грозни...Чудя се само, дали като бендваш, няма да изфълшивява? Наздраве и от мен! Пак благодаря на всички.
  3. Number of frets Scale length Кви данни трябва да пиша?
  4. ЗА МНОГО ГОДИНИ!!! Здравейте на сички. Някой ще ми каже ли формулата за разграфяването на мензурата. Или линк към такава тема... Благодаря предварително.
  5. Сигурно някой-някъде е говорил по моя въпрос ,ама не съм го видял. Та питам направо: Адаптерите са ми сингли, волума 250К. Какъв кондензатор да сложа,та да се получи оня номер с високите и басите. И дали не е по добре да сложа 500К пот. Благодаря.
  6. Много добре казано. Явно имаш ухо и око за същината на нещата. Но ас все пак държа на тезата че има разлика в вибрациите на двата вида окачване на грифовете.
  7. Браво колеги ,разсъждаваме в правилната посока. Пак счко опира до плътността на дървото. По-плътното, вади повече високи, по-порестото повече среди. А и ас си мисля че гриф сандвич ,се прави предимно за здравост(да вземем на пример басовете с десетки струни) и красота. Но ас искам да зачекна един друг въпрос: Как влияе на саунда Винтдж и Трусроуд ситемите(не знам кзк се пише на английски).
  8. Според моите скромни наблюдения,колкото от по-плътно дърво е една китара,толкова по-силен съспейн,и по-ясен и характерен тон има. Точно за това силно са ценени инструменти от "цяла талпа"(не само заради самата им красивост). Апък научно погледнато,чисто физически звуковите вълни се разпространяват по-бързо в по-плътна среда . Следователно човек свирейки,чува китарата първо с вътрешното си ухо,преди звуковите вълни да са достигнали до ушните му миди. Тоест, звука се предава по костно-мускулната ни система до вътрешното ухо,по-бързо от колкото по въздуха. И за това когато се закупува китара,най добре би било тя да се пробва :D
  9. На един лаиф(но не мога да си спомня къде точно беше),Ричи е с фендер -тяло теле,гриф страт.
  10. Ами ас си мисля че когато струната е по далече от адаптера и неговото магнитно поле(било то странично или по високо) то като сила звукът отслабва, но за сметка на това става по мазен. И трябва секи за себе си да намери златната среда: сила-тон.
  11. Зимаш тоя дет та кефи повече ... и тва е.
  12. Май трябва да кажеш , какъв стил ще свириш. Та да могат хората да се орентът къф акъл да ти дадът. Лично според мен,ако свириш блус рок,по добре ще ти пасне фендера.И аналогично ако свириш метал траш дет... пивито е екстра. И най накрая но не на последно място; чуй ги и двете и сам си направи сметката.Успех.
  13. Италиански или Испански.....може би
  14. Я как се раздрънкахте всички. Ама нали затва е форума. Та по темата : И на мен неми се дават парички(не че ги имам),пък и китарата ми не е много претенциозна,пък и на един калпазанин се наложи да му се дигнат струните от брича(на фендер акустик с фишман),и сложих подложка м/у пиезото и пластмасовото магаре.И сичко си е наред. Пък самото пиезо беше оголен екраниран кабел.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.