Jump to content
Българският форум за музиканти

христоглисто

новаци
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    барабани

христоглисто's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Значи тарамбуките, общо взето се разделят на две - дървени с естествени кожи(някои им викат джембета) и метални или керамични с пластикова кожа. За дървените: Недостатък е, че кожата се деформира при температурни разлики и при влага, проблем, който го няма при пластиковите. Така ги правят, че е естествено да свириш на тях като си ги сложиш между краката, защото има едно ръбче след обръча, което дава удобство да удраш с длани, докато пр металните и керамичните кожата и обръча лежат на една равнина и не е удобно за тазои начин за свирене. На тях най-удобно се свири като си го сложиш на едното бедро, сигурно се сещаш. При този начин на свирене главна роля играят пръстите обаче. Ако си купуваш дървена моя съвет е да си купиш хубава защото поне според мене евтините звучат кофти, пробвал съм около 6-7 дървени и още толкова съм чувал без да пхващам,като мога да ти кажа че само една или две звучаха готино. Общо взето много помиярски джембета се предлагат в Бг. Металните и керамичните са значително по-евтини и общо взето всяка над 30-40 лв звучи прилично. Такива се продават на женския пазар. Общо взето там са най-евтините ,които съм виждал метални и керамични. Аз си имам таква от 40 кинта оттам и мога да ти кажа че си звучи екстра и със сигурност много по-благородно от много джембета, които съм чувал. Само оглеждай хубаво като купуваш, че все пак е женския пазар. И по магазините за инструменти съм виждал в Ямахата примерно за 60-70 кинта доколкото помня, но вече стабилба марка.
  2. Някои знае ли дали се продават арфи в България или дали има български фирми, от които можеш да си поръчаш? Същият въпрос важи и за подобните на хенгдръм инструменти от Hapitones.com Благодаря предварително.
  3. Само искам да вметна за елекртонните барабани: не разбирам от такива и нямам, но имаше един тип във форума ,който точно по тази причина за шума си беше купил ел. барабани и се оплакваше че вдигат много шум, сиреч не са достатъчно тихи за блок доколкото помня. Почти съм сигурен че имаше такава тема затова те съветвам просто пак да проучиш дали ел.барабани ще ти свършат работа.
  4. Уважавам всички дето сте добрите барабанисти и казвате да не бърза със сета обаче момичето иска да свири с група и да се кефи. Моето мнение е че всичките тия сухи тренировки в един момент стават досадни и по-скоро заради това да се откаже от любимото занимание отколкото ако свири на сет с по-малко сухи. Сухите са важни, но мисля че допира с комплект е не по-малко важен. Нещата са прости - свирене на сет е кеф и ако се лишаваш по-често от тоя кеф цялата работа губи смисъл. Освен ако не искаш самоцелно да станеш най-великия барабанист на света. Значи по темата конкретно. Rock_Alternative, за място за сета най-достъпно е в читалище, мойте барабани, както и на приятели са по читалища, така че моят съвет е да поразпиташ читалищата около вас. За комплекта- аз също свиря от година и имам барабани, но не са много хубави, и постоянно трябва нещо да купувам, затова и моя съвет е да си купиш нещо по-хубаво като събереш повече пари някак... Успех!
  5. Скоро попаднах случайно на едно клипче където имаше един духов инструмент, чиито звук доста ме заинтригува и въпросът ми е знаете ли какъв е този инструмент. За съжаление не мога да намеря клипчето където го гледах, но инструмент апредставляваше метална(доколкото успях да видя) пръчка, която като се свири се държи странично. Някакви предположение какво може да е това? П.С.:не съм запознат много добре с духовите инструменти
  6. страхотен е този инструмент
  7. йее супер, ама аз не съм бил, а кажи верно като има събирания нямам търпение
  8. Междудругото искате ли като се оправи времето да се съберем в някой парк и да разцепиме? То много отдавна имаше една такава тема на Радослав... Даже може да въвлечем и някви с други перкусии.. аз примерно мога да довлека едни claves(дървени пръчки, не знам точно на БГ как са) и един триъгълник та и някви не много добри(не че аз съм много добър) да се включат в ритъма с по-простичките инструменти за богатство на звук... уаа .. и някой минава и вика "яко" и аз му викам "зимай" и тракай хахаа мисля че може да стане много готско
  9. Е супер че се изясниха тия работи А знае ли се кви са разликите между тарамбуката и джембето? Аз лично доколкото съм наблюдавал основната разлика е че при керамичните и металните водеща роля имат ударите с пръстите и това е напълно логично защото имат ръбове а и някои метални - стърчащи болтове. А докато дървените ръбчето им е издадено нагоре ако ме разбирате и удари с длани по него вървят добре и затова се удря повече с длани ... май май... като при конгите и бонгосите... П.С.: хаха май "дум" е баса на дарбуките,а "бек" е ръбчето , сега ми просветна
  10. ами да ти кажа що е тва тарамбука на различни места кво ли не четох и съм малко объркан кое точно е дарбука тарамбука,думбек и т.н... но май африканските дървени са джембета, металните и керамичните са дарбуки,а всички те са под наименованието тарамбуки... но както казах не съм съвсем сигурен... както и да е... давам линк към няколко клипчета които са пряко свързани с тези инструменти, а и с перкусиите като цяло. Иначе аз самият се опитвам да свиря на дарбука керамична от няколко месеца http://www.profilesingreatness.com/Home.html а това последното е линк към сайт с линкове към клипчета към добри перкусионисти,каквито са първите два линка които дадох
  11. Здравейте, аз не свиря на тъпан, но много се кефя и с удоволствие бих си купил един ден като имам пари... се тая де ... друго искам да говоря по темата... Ми първо да питам тъпанджийте ,сигурно е тъп въпросът , но все пак... Освен в кожата която може да се изпозлва реално каква е разликата между тялото на тъпана и това на касата ? Значи веднъж бяхме с един приятел да свирим в парка на Славия ("Радослав"-в случая свирещ на джембе) и аз си бях взел касата за баса... От някъде обаче, дочул ни изникна един човек(,който се оказа че работи на един строеж) и каза че е музикант, отиде до едни храсти и откъсна няква клечка и заедно с другата палка(с топче плат накрая) разцъка касата като тъпан много яко но вля егаси енегията... Та знам че звука на касата и тъпана са различни, но в крайна сметка, свирено на каса като на тъпан в крайна сметка доста се доближава до това все едно свириш на тъпан, особено за нетренирано ухо, сиреч обикновен слушател, който не свири... аз преди да започна да свиря на барабани съм сигурен че никога не бих могъл да ги различа двете, пък и сега не съм сигурен, пък и нямаше да ме интересува, защото дори различно, касата изпозлвана като тъпан звучи добре. Веднъж по една от тия ТВ-та дето пускат народни гледах един оркестър и почти съм сигурен че един свиреше на флортом като на тъпан! Клипът го хванах в края и не можах да попадна на достатъчно близък кадър, но ех лелее сигурен съм беше флортом отдалече, или поне нещо което имаше подобно тяло и беше синьо!! Все едно от комплект!
  12. Ми аз съм Ицо,на 20, и от около година някъде имам допир с барабани и от около 4-5 месеца свиря на цял комплект. Всичко започна когато братът на дядо ми,за който знаех че някога някъде е обикалял да свири джаз с банда и е свирил на барабани, с когото аз малко съм общувал, почина. Друг музикант в родите ми нема. Докато разчиствахме апартамента му изникнаха прашлясали барабани Амати (както ми казаха по-късно). И тия мойте невежи викат "ше ги фърляме". Наложи се да ги излъжа че ще ги продадем за 300 лева за да не ги изхвърлят. Стояха в мазето известно време като майка ми каза че ако види някое от нещата в нас ще го изхвърли. През тва време аз търсех по читалища и пр място където да свиря. Нещо никъде не ми даваха обаче и аз реших да си кача барабанчето в нас. По-късно си качих и фуса и касата( по съвет на Beatle и един Петко ма не знам тука как се пише, които свирят, и които много ми помагаха с всичко да се оправямс барабаните и ми даваха някви части и пр, за което много им благодаря,разбира се!you're the man!) Малко по-натам ми дадоха място в едно читалище и от около 4-5 месеца свиря на комплекта с един басист(Радослав май с епише тука), който също ми помагаше много с барабаните, с пренасянията и пр. ,така че и на него суперблагодарности!! Това беше моята мелодраматична история. Благодаря за вниманието! KEEP IT REAL!!
  13. Тоя барабанист много яко свири бе. А освен тия неща дето казваш че е вкарал май има и други , са като гледах клипчета с него. На мене скоро ми подариха един ксилофон, но е малък и по-скоро декоративен. Все пак вади приятен и достатъчно силен звук и реших да се пробвам да си го сложа към барабаните. Закрепих го на една стойка обаче понеже е дребен и ако се удря с палките за барабани трябва да се удря много чувствително... другия вариант е да удрям с малкото чукче на ксилофона и с него да удрям и по сета, което не е толкова зле всъщност...
  14. здравейте, сигурно на всеки барабанист му минават през ума да си вкара към комплекта на който свири някакви нестандартни или по особени елементи и на мене ми е интересно затова пускам тая тема. Та какво мислите по въпроса за вмъкването на други ударни нструменти (или не ударни ) към стандартния комплект барабани? Какви "импортове" сте виждали и има ли известни барабанисти с особен комплект( то я сно че има де ) , кой известен какъв интрумент си е вкарал към комплекта и пр... (П.С.: ако казвам нещо тъпо ме извинете аз тепърва навлизам в материята ROCK!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.