Jump to content
Българският форум за музиканти

KhanAttila

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1 Poor

About KhanAttila

 • Rank
  Навъртащ се

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. KhanAttila

  Най-добрия клуб в Пловдив Polinero Place

  Не е случайно създаването на тази тема именно във форума за музиканти - клуб "Polinero" се превърна в едно от най-музикантските места в Пловдив, магнит както за любителите на качествената музика на живо, така и за куп изпълнители. Причината за това е вече споменатото професионално и същевременно приятелско отношение на собственика. Който е имал възможност да участва в програмата на клуба или просто го е посетил като клиент, най-вероятно е получил индивидуално отношение от Владо Ботев и преживяването е надминало очакванията му. Тъй като обстановката е изключително ориентирана към свиренето на живо, музикантите могат да стъпят с удоволствие на сцената, което пък на свой ред създава точната атмосфера за и без това купонджийската публика, редовно посещаваща заведението. Новосформираната група на "Polinero Place" е доказателство за силното желание музикалната сцена в града не просто да се "поддържа на системи", а да се превърне в център на забавление, радващ се на заслужен респект. Ако идеята за създаването на този клуб е била посетителите да се натъкнат на истинско шоу, а музикантите да се почувстват наистина музиканти, то "Polinero Place" е действително успешен и с настоящия бенд и разнообразна програма предстои да се утвърждава като предпочитана дестинация за среднощен купон.
 2. KhanAttila

  Extazia

  Преди всичко искам да благодаря за това, че доста хора се отзоваха и дадоха мнението си. А фактът, че има толкова много положителни коментари, радва всички от групата и ни зарежда с още повече хъс! Каквото и да мислите за музиката ни, споделете го, защото всеки един коментар е ценен за нас и ви уверявам, че се взима под внимание! В този ред на мисли, kvelikov, би ли писал какви конкретно промени си направил в честотите и какво точно си целял с корекциите? Оценявам критиката ти и всякаква информация по темата би била от помощ. Благодаря още веднъж!
 3. KhanAttila

  Имам проблем!

  Регистрирал си се с nickname "supersexy", а после казваш, че береш страшен срам пред публика... Ако наистина имаш такъв проблем и действително искаш да си помогнеш, това няма как да стане като молиш безпомощно разни непознати в интернет пространството да направят нещо, което само ти можеш да сториш. Та на молбата ти (която така написана, никак не е мъжка постъпка според мен): приеми, че първите ти живи изпълнения ще са издънки - това е напълно естествено, защото нямаш никаква представа какво те очаква и какво точно трябва да направиш. Разбери, че дори и в най-лошия възможен случай няма да потънеш в земята и да изчезнеш, а просто ще си научил нещо за това как НЕ се прави. Освен това е факт, че публиката няма да те накара да се чувстваш зле, ако си ИСКРЕН (т.е. не се правиш на такъв какъвто не си и не криеш, че си новак). Даже напротив, вероятността всичко да мине приятно е много по-голяма отколкото обратното. Има само един начин: колкото и да си притеснен, колкото и да си изнервен, колкото и да ти се пикае, колкото и да ти е пресъхнала устата, поемаш дъх, стъпваш мъжката на сцената и запяваш. Тези хора са там заради теб и това е повод за голяма тръпка и положителна превъзбуда. Погледнеш ли всички напред и изречеш ли нещо пред микрофона, всичко ще е наред и ще видиш колко неоснователни са били всичките ти предубеждения. По-смело и по-мъжки, ей!
 4. KhanAttila

  Дали се получава?

  Първо, поздравления, че си се престрашил да пуснеш твой личен клип - това е мъжка постъпка! Далеч си от начинаещ и типичните грешки при теб ги няма. Пееш приятно, леко е за ухото, така да се каже, и вярвам, че парчето е било подходящо за теб, макар да не съм чувал оригинала. Съветвам те да опитваш да отпуснеш гласа си още повече и да удряш всеки тон със самочувствие и мощ, а след това да стилизираш. Предстои ти да откриеш ТВОЯ глас, така че търси го; той е там където пееш с най-много "power". Смело напред! P.S. Пей вокалната мелодия по начин, по който усещаш, че имаш гориво за още много. Усетиш ли, че диафрагмата ти потъва докрай само за да поддържа тона; усетиш ли, че пееш въздушно или пък си на ръба на фалша, не пееш с твоя истински глас. Спри и опитай пак. Опитай се да забравиш за тембъра на оригиналния певец и ако трябва опрости извивките и динамиката, но пей със самочувствието, че звуците, които излизат от теб, са ТВОИ, а не нещо, което наподобява някой друг.
 5. KhanAttila

  Как пея всъщност

  Много по-добре от преди. В по-голямата част от времето пееш вярно и е похвално, че не си се нахвърлил да се дереш на неовладяни височини. Скоро ще опитомиш ниския регистър и ще пееш там със самочувствие; само продължавай да го упражняваш. Направи ми впечатление, че пилееш много въздух и затова гласът ти излиза по-крехък и несигурен. Всичкият въздух, който подаваш от диафрагмата, трябва да атакува гласните струни! С други думи не трябва да пускаш струята да се отклони към кухините, защото така намаляш необходимото налягане за възпроизвеждане на мощен тон. Ако усетиш, че изпускаш въздух (особено ако чуваш, че изпускаш), спри, освободи диафрагмата и давай пак спокойно. Овладееш ли подаването на налягане от диафрагмата, голяма част от "техническите" проблеми ще се решат от само себе си. P.S. Зарежи транспонираните рок парчета и пробвай Бийтълс или ранен Франк Синатра.
 6. KhanAttila

  Песен за душата ;)

  Рядкост е в последно време да се чуе мъж с приятен глас. Няма да повтарям горните изказвания и затова само: много готино изпълнение, успокояващ тембър и очевидно добра техника, съдейки по спокойствието, вибратото и т.н. Предполагам, че се занимаваш сериозно, така че... напред, напред!
 7. KhanAttila

  Dedomito-rock-song-demo

  Много готино! Основният риф ми допадна доста и мисля, че той прави парчето. В този ред на мисли смятам, че непрестанните промени в акордите го накъсват малко и го отдалечават от основната идея (под нея разбирам началния риф и темата за солото). Като певец куплетите/предприпевите/припевите (ако ги различавам добре, разбира се) ми идват малко стандартни, по-очаквани сякаш. Вярвам, че спокойно можеш да оставиш основния риф да продължи в куплета, или да го ползваш за припев. Разложени китари/по-съвремени китарни бленди също си мисля, че ще обогатят парчето и ще изтрият всякаква нотка за традиционно рок набиване. Поздравления за труда.
 8. Ако се правят с правилна техника, екстремните вокали не са никаква опасност. Проблемът с тях е, че границата между правилно и неправилно е много тънка, а неправилно екстремно пеене съвсем бързо може да доведе до екстремно неприятни резултати... Основната разлика с обикновеното пеене е, че усещането за създаване на тон не е пред носа и челото например (като при отпуснато, нормално пеене), а в гърлото, където се използват мускули по съвсем различен начин, за да се получи "раздиране, дране, ръмжене, квичене" и т.н. От най-голямо значение е подаването на въздух. Ако се пресили въздушната струя, последствията са явни веднага - силна болка, кашляне и много бърза загуба на глас. Ключово е и озвучаването - то може да помогне драстично. При екстремните вокали е просто... боли ли, не го правиш правилно. Иначе началният пост е уникален... хем човека пита дали е полезно, хем накрая е написал, че е напълно безопасно.
 9. KhanAttila

  Ultramega- She's Gone

  Много готина композиция, браво! Доста е богато на звуци парчето и на мен ми напомня за нещо в стил Стинг. Определено трябва да се запише с акустични инструменти обаче. Супер, успех!
 10. KhanAttila

  Въпрос за височините

  ПО–СМЕЛО, ПИЧ! Моето мнение е, че следиш прекалено стриктно дали пееш вярно и абсолютно точно през цялото време. От личен опит знам, че като има такава презумция, не ти позволява да се отпуснеш. Т.е. почваш да се стягаш и се получава усещането, че трудно можеш да изпееш следващите тонове, без да пресираш с повече въздух. Разбира се, това води до все по-трудно пеене, защото техниката е грешна. В началото се вика, дере се, но като пее известно време така човек, усеща, че непрекъснато се колебае между тоновете и се получава една такава несигурност, заради която почва да се пее плахо. Тогава проблемите стават два - лоша техника+плахо (тихо и колебливо) пеене. Не знам колко изпявания ти е коствал записа, но си мисля, че не е станал много бързо. Съветът ми е - чувай тона в главата и остави пеенето просто да го продължи напред, а не да го напипваш в последствие, докато пееш. Като взимаш височини, усещането трябва да е, че мощна струя въздух "пробива" маската на лицето (носа и нагоре към челото и темето за всеки следващ по-висок тон). Усетиш ли, че нещо спира силния поток на въздух преди носа, значи стягаш мускули в гърлото. Опитай по други начини, пей със сигурност, дори и да си леко фалшив (т.е. не се самопроверявай непрекъснато). Давай смело и само избягвай викането и всичко ще е наред. Успех! P.S. Аз също съм на мнение, че транспонирането е най-лошият помощник. Никога няма да ти позволи да овладееш височините, които по принцип можеш да вземеш преспокойно.
 11. KhanAttila

  Extazia - Лъжите на греха

  Благодаря на всички за отделеното време. Много се радвам, че парчето предизвика интерес и коментари. От добрите думи... съм трогнат, а критиката - не се притеснявайте, всяка забележка се взима под внимание за в бъдеще. В крайна сметка подкрепата на хората ни стимулира и ни прави по-добри, така че още веднъж: БЛАГОДАРЯ!
 12. Нова банда, ново парче, нов запис. Автори: Blackmore_Fan и KhanAttila В записа участват още трима яки музиканти, единият от които е съфорумец (DREAMMIND) Приятно слушане и не пропускайте да дадете мнение. Всеки коментар е важен за нас. Благодаря! Extazia - Лъжите на греха
 13. KhanAttila

  • акапелка

  Ами неграмотните?! Може ли линк към оригинален запис, за да извадя по слух някой от гласовете? За мен е без значение кой.
 14. KhanAttila

  I'm Back!

  Не знам каква критика очакваш, при положение че знаеш колко добре си се справил. Много PRO бих казал. Евала и успехи от мен!
 15. KhanAttila

  Europe - The Final Countdown

  Ай, ай! Много добри! Специален аплауз към певеца!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.