Jump to content
Българският форум за музиканти

the_gorer

Members
 • Content Count

  3,196
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About the_gorer

 • Rank
  .

Previous Fields

 • Инструмент
  По-скоро малък

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,136 profile views
 1. Здравейте другарчета, представям най-новото заглавие от проект Маясъл. Екстремен метъл с елементи на транс и техно. Текстът на песента може да се прочете в описанието под видеото в Ютюб. Приятно слушане!
 2. Миксът е жесток. Песните също.
 3. Имам ASIO4ALL, но не виждам с какво ще ми помогне в този случай. Прочети заглавието на темата, а защо не и самата тема?
 4. Мисля да си взема някакво китарно USB като това, но не знам доколко ще помогне в случая.
 5. Идеята ми е да позлвам лаптопа като платформа за записване, не като усилвател. Освен това, ако супея да го докарам до годно за свирене положение, би ми спестил много място за кубета. Разбира се, това е идеята на хардуерните амп симулатори. Проблемът е, че не ме кфи звукът на този симулатор. Не ме кефи също и гореспоменатата идея да се затрупам с колони, усилватели и/или кубета, в които да го включвам. Поради тези причини се опитвам да си ползвам лаптопа за всичко, по същия начин, по който си ползвам десктоп компютрите.
 6. След като не успях да си подкарам софтуерните амп симулации едновременно с бекинг трак от плейър, реших да свиря като изключа всякакви софтове и си включа китарата в аналогов амп симулатор на Берингер (GDI21), който е включен директно в микрофонния вход на лаптопа. Оказа се, че имам осезаема латенция дори при директно включен в микрофонния вход външен сигнал, без да имам пуснати каквито и да било софтуерни амп симулатори. Предполагам, че самият драйвер на звуковата карта не пропуска директен сигнал и задължително го прекарва през софта на картата, къедто той се забавя? Или нещо от сорта... Каква може да е причината? Машината е HP G72 с инсталиран Уиндоус 7.
 7. ^ Преди малко пробвах да пусна amp симулация през директ саудна, а не през АСИО-то и наистина се получи - чуват се и двете, но съответно се появи латенция от около 0,2 секунди във амп симулатора, която прави свиренето в такт с бекинг трака (пък и без бекинг трак) невъзможно. На другите ми компютри свиря през ASIO4ALL и в същото време мога да чувам звук и от разните плейъри (WMP, Flash плеъра на Ютюб, и т.н.). Вероятно е въпрос на драйвер.
 8. Така го ползвам в момента, но има няколко ограниченя: 1. Звукът на ГитарРиг смукс в сравнение с други амп симулатори 2, Не мога да свиря върху песни от Ютюб, което за мен е най-бързият и удобен начин да намеря дадена песен, върху която да свиря 3. Не мога да ползвам GuitarPro, което ми е основният източник на бекинг тракове и любим софт за разучаване на песни
 9. ^ Благодаря за съветите, ASIO4ALL ползвам от около 7 години. Проблемът не е в латенцията, а в невъзможността да си чувам бекинг трака от плейъра докато свиря и обратното - невъзможността да си чувам свиренето, ако съм пуснал предварително бекинг трак в плейър. Смяна на звуковата карта не е възможна. Единственото, което може да се сменя и ъpгрейдва по този лаптоп е РАМ паметта. А вариантът външна звукова карта ми се струва прекалено скъп като за целта, която преследвам, а именно - свирене в свободното време. Да не говорим, че идеята на лаптопа е да е удобен за разнасяне напред-назад и да ми спестява място, а не да се затрупвам с още нови устройства (като външни карти) около него. Имам 3 десктоп компютъра и свиренето с тях не е проблем, но идеята тук е да си ползвам лаптопа. Ето защо, питането ми е как да накарам вградената му звукова карта да върши някаква работа.
 10. Напоследък почти изцяло преминах на ползване на лаптоп и се оказа, че не мога да свиря със софтуерни симулации на китарни ампове, ако имам пуснат друг източник на звук (примерно Уиндоус Медия Плейър). Може да свири или едното, или другото, но никога двете едновременно. Взаимно се cancel-ват. Доколкото схващам, това е проблем на драйвера на звуковата карта (за който дори не съм сигурен дали е верният, защото лаптопът оригинално нямаше диск с уиндоуски драйери и аз смъкнах някакви от сайта на производителя). Пипах всякави настойки по звуковия панел на Уиндоуса, пробвах всичко, което е във възможностите на настоящия звуков драйвер - не можах да постигна успех. Има ли някакво решение на въпроса? Някакви специални драйвери ли трябва да инсталирам, за да мога докато свиря със софтуерна симулация да чувам и някакъв бекинг трак от плейър?
 11. Отдавна не се интересувам и не следя какво става на музикалния пазар в България, и затова искам да попитам: има ли магазин, в който да може да се пробват на място модели на LTD?
 12. Това беше и една от моите DIY идеи. Но има много проблеми при този метод: - тънките слотове няма как да се разширят с гладките струни - за тях винаги ще се налага ползването на някакъв инструмент - при търкане със струна, няма да имам голям контрол върху наклона на среза (слотовете са наклонени назад) защото струната е мека, гъне се и може да направи изоблено хълмче в средата на слота, което ще промени интонацията непоправимо - не се знае дали струната ще отнема материала добре - най-вероятно ще маже в пластмасата (аз съм с пластмасов нът) И като цяло този метод засега го оставям за караен вариант.
 13. Здравейте, купих си една китара, която е "ичислена" да свири със струни 0.09 и в момента се нуждае от по-широки слотове в нъта за да мога да сложа по-дебели струни (примерно 0.11 или 0.13). И се замислих с какво бих могъл да разширя въпросните слотове до точния размер на по-дебелите струни, но така че да не стане беля и да не повредя нъта. Имам много различни DIY идеи за това какво бих могъл да ползвам за целта, но пипането по нът е много деликатна работа и не позволява да се правят експерименти. При най-малкото неправилно нарязване и разширение на слотовете, може да се получат отклонения в интонацията на китарата и да се наложи пълна смяна на нъта. Та се зачудих какви инструменти използват за целта любителите лютиери от форума. Нещо ми подсказва, че не всеки е оборудван със специални лютиерски пили то StewMac. Какво ползвате за тази процедура?
 14. Предлагам при пускане на нова тема или отговор в подраздел "Продавам" на подфорум "Купувам - Продавам - Предлагам" да има възможност за включване на HTML, както е в момента в Говорилня. Тоест, продаващите някакъв музикален артикул да имат възможност чрез HTML код да ембедват (вграждат) Ютюб видеота, които да се плейват директно от страницата на самата тема. Например: аз в момента продавам китара и ми се щеше да мога да сложа вградено видеоревю директно в темата.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.