Jump to content
Българският форум за музиканти

x_name44

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

x_name44's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. здравейте, бих искал да споделя нещо. Синта ми Korg pa3x, който притежавам от известно време беше със оригиналната си клавиатура, която беше твърда и тежка със тежести отдолу, веднага я смених със чисто нова клавиатура за около 340лв. закупена от магазина на Нивелиян Гемижев, която пък уж е удобна за динамично свирене и евентуално по лека, но се оказа, че е същата реално погледнато (със оловни тежести отдолу) и съвсем малко по мека. Значи динамиката която упражнявам с лекота на стария ми синт Roland E70 за да я приложа същата върху тази новата клавиатура на моя Korg pa3x закупена от магазина на Нивелиян Гемижев всъщност виждам голям зор и бърза умора на ръката. Чувал съм че от Korg pa1x слагали клавиатури защото били уж такива меки но незная до колко е вярно, някой ако знае да сподели. Работата според мен е във натегнатоста на пружините, която кой знае защо не може да се регулира или настройва механично според индивидуалния избор за удобство и комфорт.
  2. вчера намерих тази програмка, чрез която лесно могат да се конвертират.sf2 файлове във банки с мултисемпли или отделни мултисемпли за KORG и т. н.
  3. малко семпли за KORG pa3x от Roland SC-55 (които отговарят на звуците от моя стар Roland E-70). Семплите са взети от SC-55.sf2 файл от интернет пространството и са конвертирани на моя KORG pa3x във .KMP и .KSF файлове. Трябва да отбележа че звученето е прилично (може да се каже, че корга звучи като роланд ) но има лек кривеж на алтовия саксофон при динамично свирене на точно определен тон (до или ре на четвърта октава), който се изразява във вибрато или нещо подобно, незная на какво се дължи, някой ако знае да съобщи, благодаря
  4. Здравейте, бих искал да запитам фабричните семпли от стари аранжори на Roland (като примерно G -серията, Е -серията) възпроизвеждат ли се коректно от новите аранжори на KORG (pa600, pa900) и обратно фабричните семпли от някои стари и нови аранжори на KORG ( i - серията и pa - серията) и Roland възпроизвеждат ли се коректно на новия аражнор на Roland EA7?, тъй като освен всичко бих искал да запазя почерка си чрез звученето от стария ми аранжор на Roland Е70 примерно пресъздаден на някой от новите като KORG pa600/pa900 или Roland EA7
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.