Jump to content
Българският форум за музиканти

mkgh212

новаци
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    бас китара

Contact Methods

  • Website URL
    http:// [Under Construction]
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    [The Solar System] : Destination - The Earth
  • Interests
    Bass guitar, [SkyDiving] [SnowBoarding] i mnogo mnogo hubava muzika....

mkgh212's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Аз свиря на четири струнен бас и трябва да свиря в ре диез. Какър размер струни бихте ми предложили, защото идея си нямам от това. Благодаря ви за вниманието.
  2. Здравейте! Харесах си този бас: Ibanez Roadstar II (RB650). Искам да попитам дали има хора, случайно сблъсквали се се с този модел, или модели, от тази серия: RB630 и пр. Бих се радвал изключително ако споделите някакви впечатления, забележки, изобщо, нещо което трябва да знам. Не съм запознат много с Ибанез. Китарата, както би се предположило не е чисто нова. Предпочитам да си купя нещо втора употреба, но по-качествено, отколкото да дам сумати пари за нещо ново, но не толкова добро. Що се отнася до какъв звук търся, още не съм се се определил като звучение, за това се спрях на комбинацията от пресижън и сингъл адаптри. Дали този модел има достатъчно разнообразен звук? Благодаря ви за вниманието! Очаквам вашите отзиви с нетърпение, че вече не издържам
  3. mkgh212

    дисторшън за бас

    Регваш се в ПейПал и от ибей потърси, само че е втора ръка. Имаше една тема и във форума, някой продаваше много стомпчета на Босс. Май имаше и Овърдрайв. Успех!
  4. Мерси за отговора. В завод "Кремона" - гр. Казанлък имат такива. Ходих и питат. И те са като стикер - махаш горното и залепяш. Казаха, че струвало около 5 лв. Казвам го ако някой друг се интересува. Май от там ще е, че ми е по-удобно, отколкото да дойда до Сф. Хайде със здраве!
  5. Здравейте! Дадох си китарата на един приятел, той пък я забравил в друг приятел и този друг приятел свирил със стотинка ли, не го знам, ама ми е понадрал тялото на китарата. Изглежда грозно и стигнах до извода да и залепя един пикгард. Става въпрос за акустична китара. Интересува ме, някой има ли представа колко струва един такъв в Сф, защото скоро имам път на там. И още нещо. С какво се лепи тази пластмаса и ако има някоя тънкост, която трябва да се знае при лепенето, нека се сподели. Предполагам си има начин, за да не се промени много звученето. Тя не е някакъв класов модел, но все пак, моя си е и си ме кефи. Благодаря за вниманието! Поздрави!
  6. Какви парички е Фендър БасМан 150 Комбо, горе долу в Бг? Че ме заинтригувахте. Само ако някой е питал. Да не хукнете по магазините за информация?
  7. Имам на Виктор Уутън концерта, в който обяснява своята техника. Мисля, че беше на Бас Фест '98. Луда работа. А по-интересното става, когато идва и брат му и почват да се надсвирват. Само че брат му със китара И прави същата техника. Изкормва струните. Вижте го. И китаристите ще останат много заинтригувани.
  8. Бях гледал в един сайт за озвучение и музика да продават едни интересни пластмасички, които се лепкат по китарата, само като ги доближиш до тялото. Не им трябва лепило, не им трябва да ги нагряваш, мокриш или там каквито още методи за лепкане познавате. И най-интересното е, че можеш и да ги махнеш, без да ти направят нищо на китарата. Сигурно са на принципа на вакуум или на наелектризирване. Не знам, Струваха около $20, като може да се режат под каквато форма си искаме. Не знам дали у нас ги има. Даже имаше промоционално видео и там ги демонстрираха, и казаха, че са идеални за музикални магазини, където има китари, които са за пробване. Струваше ми се интелигентен начин за справяне с коланите на дънките, да речем.
  9. E,t'va e copele!!!

  10. Малко офтопик, ама тук говорите за различни китари. Някой да има наблюдения над бас китарите на Пийви? В БГ видях в един електронен магазин два модела един от около 600 лв и един почти двойно по-скъп. В сравнение с други марки от същите ценови класове какво е положението?
  11. mkgh212

    малко помощ

    За всеки случай, ако не си с активна електроника, не е зле да вклучиш китарата ти в Мик. Защото в лайн-ин малко трудно ще чуеш звук, или ако чуеш, ама малко ме съмнява, няма да е изобщо силен. Това е при условие, че нямаш някакъв ефект, процесор, стомпбокс или друго предусилващо устройство. Хайде и успех. Метроном, можеш да си свалиш някой от интернет или да си свалиш някоя програма за таблатури като Гитар Про-да речем. Успех със свиренето!
  12. Пробвай тук: http://911tabs.com/tabs/d/david_gray/ а ето и твоята песничка: http://911tabs.com/tabs/d/david_gray/this_years_love_tab.htm
  13. Имам две версии на ГитарПро таб. Едната е само соло китара, и не ме кефи много, другата е със бас, барабани, и маи пиано. Тя е много готина. Ако някой иска, нека пише ЛС, че в този раздел на форума мноого рядко влизам.
  14. http://bgmaps.com/ Даже ако напишеш адрес, ще ти посочи къде как, даже и ще ти покаже по кои улици да минеш. УСПЕХ! Някой беше споменавал че Ямахата 374 струвала към 570 лв. в Динакорд. ама не съм сигурен, пък 375 била с десетки лева повече от по-малкия си брат. Потърсете из форума. УСПЕХ!!!
  15. Аз го пуснах този пост в темата за начинаещи, но все пак, ако случайно има хора, които не я проверяват често, си позволих да се доблирам, с което се извинявам искрено на модераторите на форума. http://www.studybass.com/lessons/bass-technique/ - различни техники на свирене. В сайта има и други интересни работи. Разгледайте го. http://www.tunemybass.com/ - онлайн бас тунер, както и много интересни материали за настройка на бас по слух. Има и примерни аудио файлове. Има често задавани въпроси за струни, гайд при покупка на бас, гайд при настройка на китарата (гриф, магаре, адаптери и пр.), ФАК за усилватели и ефекти. Дано всеки е намерил това, което го е интересувало в тези сайтчета. Сега аз нямам много време за свирене, защото имам изпити да готвя, но пък за тез които имат, дрънкайте здраво, това му е майката УСПЕХ!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.