Jump to content
Българският форум за музиканти

The_voice

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by The_voice

 1. Щом баса на 770 ти идва повечко, то едва ли ATH-M50x ще ти допаднат.
 2. Колега, опиши малко по-подробно проблема - какво включваш в интерфейса, какъв е Уиндоуса, софтуера какъв е, какво правиш с него, при какви обстоятелства усилва звука? Използвам (и) 2i2 2 gen, но не съм забелязал подобно нещо.
 3. Сега покрай седенето по къщите на приятел му хрумна идея да дигитализираме някоя и друга плоча. Понеже нямам RIAA преамп, идеята ми е да запиша грамофона през микрофонните входове на 4i4. Разбира се после ще "прекарам" записа през софтуерна RIAA корекция и съответните филтри за изчистване. Някой правил ли е подобна гимнастика и изобщо струва ли си да се захващам?
 4. The_voice

  Студийни Монитори

  Здравейте, някой да е слухтял RCF AYRA 5? Ще се работи предимно с вокали (говор, диктор) - среда и високи да са ОК. То е ясно, че от 5" мид-басче не може да се очаква кой знае какво. Трябват ми като втори (мобилен) чифт, а ми изпадат на много прилична цена. https://www.rcf.it/it_IT/products/product-detail/ayra-five/291561
 5. Колони ще ти трябват, ако не искаш да се слушаш на слушалки Ако не са активни (с вграден усилвател) ще ти трябва и нещо, с което да ги захраниш. Тук вариантите също са два - усилвател или пауър миксер. Второто няма да ти хареса като цена обаче, значи остава първото. И тук са два варианта - някакъв ресийвър с микрофонен вход или "прост" усилвател. Аз повече клоня към второто, защото на ресийвъра едно, че микрофонният му пред в повечето случаи е гаден, а ефектите (ако има такива) са отвратителни. Значи нещата стават -> някакъв пулт с вградени ефекти (ще можеш да боднеш и китарка и още нещо), колони на вкус (и по твоя джоб) и усилвател, също какъвто може да си позволиш. Иначе става и в кубето да боднеш микрофон, ама предполагам, че вече си го пробвал
 6. Мисля, че не е отделен изхода, а е вързан към 3/4. Поне на писиайките е така. Според блок диаграмата пък се сумират двата изхода... https://lh3.googleusercontent.com/zqHqzXo8bntcuBNkuBMri6wgE_nVxihnLrR3J3HOicnbTAJgVAWBi9x2PWLM2bUEqHZB8v7P2VnRvjG289DXRgCNhw3FyCj7Szz6En0DhhcYfKpzPB919BR1Gi-uFmNkGRdlrHvoFI6Ude9FJbWwswnJPzOZhNbkgl24qmNPxRGjLZ6Lp82MFdqFMp4uSi9TPetUm6Z3unEn1iqZnyiBT8fEkBGelrQ3o8Jof0sshp7bXB5kuZBToYkHBNUI7BQD7oIp2bbD_YtHqE4IRI69u8X0NeVXg0oe2T087s7p4RtkK3_GGgN-WnkfEUP9LnAUf4Ua0AGkLtYuREdZMsN3wdVqRQ1gO1cgOFe_Br3OsfTv1n_S4X08CDJFLqqJt-c281ZtRsaF14l4RICHc43blgkJPPAWYess3msv9eod-zdgt1iKkKdOEVa02dmdFaUo7Bk2ceZZ-D2vTzscJVNps76lSJH6N9S5D-3YxpabykQO6fS95v0p51rlwiLlWj1FFPsQl4IJ0AJJoNaK8BoEr2lhvh3jHBdKrvaSexL--Ww=w492-h354-no
 7. SENNHEISER MD 421-II Electro-Voice RE 320 NEUMANN BCM 705 AKG C3000 Ще се ползват в малко студио за глас. Характеристиките са ми ясни, както и предимствата и недостатъците, но на "хартия". Кофтито е, че първите три ги няма налични, за да ги пробваме. Единствено мнение имам за кондензаторното AKG. Някой с някакви насоки? Отворен съм и за други предложения до 999лв. Благодаря!
 8. Взехме AKG Perception 220. Въпреки, че не е за broadcast, oт всички които пробвахме той ни хареса най-много. Aarab, "преампа" ни е D&R Airlab Mk2
 9. Тръгнах да пиша един дълъг пост в отговор на мнението ти, но го изтрих. Axel го е казал достатъчно добре! Pulse, не ми помагаш. SM 57/58 не ми вършат работа, независимо, че Обама пее на такива...
 10. Pulse, SM57 е типично инструментален микрофон. Axel, разгледах го. Малко му е "къдрава" кривата между 5 и 12 kHz, но това не значи, че не може да е "нашия" микрофон. Сега остава да намеря и къде да го "чуя"...
 11. Дам, работил съм с MD441 и мога да кажа, че е уникален! До преди седмица "пеехме" на Beyer M201, който също МНОГО ми харесва(ше). За съжаление капсула просто отказа, при това без да е удрян или нещо от сорта... Сега сме с един от многото SM58, които имаме. Всички го знаем, но не става за мястото, на което е в момента В "продукция" записваме с Neumann KM184mt (в БНР ползват такива), но за ефир не ставам поради проблемите, за които споменах по-горе. Другия вариант е да търся кондензаторен с голяма мембрана, но повечето надхвърлят бюджета, някои и в пъти...
 12. "as well as group vocals or radio broadcast announcers" Axel, ще се ползва за broadcast и принципно няма да се записва с него. Трябваше да уточня. Спрял съм се на динамичен, заради динамиката на кондензатора - идва повече и влизат страничните шумове. Студиото е звукообработено, но (особено) когато има гости на ефир влизат скръцвания на стола, дрехите се чува как шумолят. Понякога влиза и цъкането на бутоните на мишката на водещия Днес в Динакорд ми похвалиха Electro-Voice. Имат го наличен и тези дни ще ходя да "попея"
 13. The_voice

  Проблем с Digigram pcx924

  Някой може ли да удари едно рамо за малко настройки на въпросната карта? Прилагам няколко скрийншота, като съм оградил това, което ме интересува. Благодаря!
 14. Здравейте, в малко студио ползваме две такива карти, но и двете правят въртели... Проблемите: - При просвирване с някакъв софтуер (WaveLab примерно) картата не ще да свири с нищо друго. Трябва да затворя програмата, за да може картата да се "освободи". Това важи и за всички плейъри, което си е дразнещо. - Когато цъкна на бутона PLAY на който и да е софтуер, има едно "замисляне" от около секунда, преди да започне да свири. - Когато минимизирам прозорец на активен плейър (този, който свири с картата в момента) се получава едно "хлъцване". - По някога, на неопределено време виндовса губи катрата като девайс и трябва да рестартирам компа. Картите са Digigram pcx924 на PCI, ползват се единствено за плейване, драйверите са последните от сайта (предвид, че тези карти не се предлагат вече), а Windows-a е XP home. Въпросът ми е к'во да ги пра'а?
 15. Разбира се! Това е все едно да застъпиш вокали.
 16. Правиш основна грешка, като застъпваш темите на различните парчета и става какафония...
 17. The_voice

  Проблем с Digigram pcx924

  Колега, благодаря за насоките! За съжаление проблемите са малко повече, както всичко в БГ... За Windows-a имаме лиценз единствено за HOME. Шефовете няма да се навият за Pro. Както и няма да вземат нещо различно от WaveLab. Тук отварям скоба, защото я ненавиждам тази програма, но съм принуден да работя с нея... С колегите достигнахме до извода, че тези карти + виндовса + последните ъпдейти + разните други неща по хардуера (единият комп има още две звукови карти) не се разбират. На т.н. системен администратор не му се занимава да направи живота ни по-лек, та му е по-лесно да изпроси две нови карти. Засега това е решението, но да видим какво ще стане. Всичко има и добра страна - едната карта ще си я взема в къщи да си я ръчкам на воля :-)
 18. PERFORMANCE DATA Frequency Response: 30 Hz - 300 Hz Peak Power Handling: 1500 watts Program Power Handling: 750 watts Nominal Impedance: 8 Ohms Sensitivity (1w/1m): 108 dB Connections: 1/4"Phone, Neutrik Speakon™ 18" Woofer with 4" Voice Coil Durable Multi-Ply Construction High Quality Carpet for Durability Dimensions (HxWxD): 36 " x 24 " x 36 " Weight: 166 lbs. Ей за т'ва става въпрос. Работил съм с подобни и съм доволен. Обаче има едно ОБАЧЕ... Може да се наложи с колоните да свирят музиканти, а на мен там ми е малко тъмна Индия. Някой от вас да е свирил с такива и да има някакви наблюдения?
 19. The_voice

  Cerwin-vega! ще купувам

  Ами озвучавам от време на време разни малки събития. Имам четири Веги PSX-153. Смятам да продам двете и да взема едни яки баси. Гледах едни JBL-и ама мнооо скъпи бе, пък и нещо не ме кефи много тази марка, пък и такива намерих втора ръка. Нови са към 1200 лв. парчето, а толко пари нЕмам.
 20. The_voice

  миксиране на Hi-fi

  И аз съм със колонки SONY от B700 система + усилвател за кола мое производство Честно казано като си чуя творенията на мониторите (работя в студио) ми идва да се застрелям. :wall:
 21. Здравейте! Накратко: Имаме мултитрак на едно парче. Трябва да се направи екуалaйзинг на всички трaкове, като корекциите са еднакви за всеки трак. Въпросът: Кое според вас е по-добре - да си играя да ги прaвя на всеки трак или да ги направя на вече събраното парче? p.с. Надявам се да съм пуснал темата в правилния раздел
 22. Ами, вече се набутах и трябва да го свърша. Благодаря ти Armaggideon. Това наистина ми беше от полза
 23. Това беше първото, което направих Даже в момента го слушам на JAMO studio 110 и за пореден път се убеждавам, че е станала една голяма мазня. Благодаря на всички за съветите.
 24. Аз не съм музикант! Затова реших да се допитам до вас. Значи, парчето е "обработено" от някой и този някой си е оставил ръцете/ушите. Моята задача е да поправя грешките, но без да разбере този, който го е правил. Не ме питайте защо... Това обаче се оказа лУеко трудна задача за мен бедният клипмейкър. Чак такова нещо не бях правил. Е винаги има първи път. Работата е, че не е все тая. ако беше така, нямаше да питам Основните корекции са направени, но явно "правяча" е бил с нЕкакви колонки, които изкарват доста високи. Поради това сега цялото парче звучи някак глухо. Понеже разполагам с мултитрака, реших да попитам как е по добре да направя, преди да се изсер@ и аз.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.