Jump to content
Българският форум за музиканти

Er6m

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Er6m

 • Rank
  Ослушващ се
 • Birthday 04/01/1983

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Amon Amarth - 25.03.2011 /мелодичен дет/ Две от новите песни: http://www.youtube.com/watch?v=3K0P8xnj6i4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=5aZEWbKuG9k
 2. Er6m

  Nothing Else Matters

  @black_skull - браво, напълни ми душата с този кавър!!!
 3. Er6m

  Ръчен фитнес

  Казват, че тялото никога не забравя. Демек ако си правил нещо някога, ще можеш и след години отново (като си го припомниш). Телесна памет ли как се наричаше - няма значение. За топката, мисля че е добра от гледна точка на живота който водим - часове пред компютъра. Схващат се ръменете (изгърбване) схваща се ръката с която държиш мишката и т.н. Мисля че тази топка раздвижва точно тези мускули и стави, които на съвременния човек закостеняват. Дали подобрява свиренето, не знам. Но не виждам причина да му пречи. Има една приказка, която смятам за много вярна: Намери баланса на всичко. Ако прекаляваш с каквото и да било ще ти навреди, дори ако пиеш много вода ще се разболееш, така че ако с нещата не се прекалява, смятам, че могат да са от полза.
 4. Er6m

  Squier

  Всъщност е много хубаво да се случват въпросните полемики, защото така хората изказват свободно мнения и впечатления за определена стока и/или магазин. Аз лично от години насам, когато реша да купя нещо каквото и да било (китара, монитор, лаптоп, гсм, ефекти и т.н.) първата ми работа е да прочета всичко, което намеря в интернет и най-вече форумите, а не сайтовете, които го предлагат продукта. Във форумите откривам точно личните впечатления и мнения за продукта и вече имам едно наум, какво да гледам като отида в магазина. За това подкрепям и апелирам да се изказва лично мнение било то положително или отрицателно. Ценното в случая е, че е лично мнение и преки впечатления.
 5. Er6m

  За процесор Zoom 606

  Аз лично като не знам нещо как звучи и нямам възможност да го чуя в момента на живо си пускам youtube пиша името на ефекта, избирам няколко от стотиците видео демонстрации на ефекта и чувам и виждам какво има и какво може и горе долу как звучи. Ако ми харесва, тичам в магазина да го пробвам, ако не търся следващата марка/модел. Ако това може да ти помогне при избора или поне да ти даде насока - пробвай. Специално зуумове има МНОГО
 6. Попаднах на това и е свъзразно с темата. Дано ви е полезно http://guitaralliance.com/guitar_lessons/g...ature/index.htm Не знам правилата за пускане на линкове към други сайтове, ако ги нарушавам - вземете мерки
 7. С коя програма свириш ? ПС-то ми се струва достатъчно бързо Това винаги ли го е правило с тази програма или преди не си имал проблеми с нея, а от скоро е започнало "да прави така"
 8. Като се абстрахирам от поднасянето на музиката (който не слуша блек е чалгар, вива ла сатан и т.н.) музиката ми допада като звучене. Малко ми прилича на Asher Light - (една доста добра група). Да, наистина нищо ново не предлага, но предполагам и не е било целта да е революция. Като непрофесионалист (говоря за себе си) мога да кажа, че ми звучи много професионално
 9. Музиката ми допада, даже доста... ...но със сигурност можете да поработите малко повече със сценичното поведение. Ако вие на вкарвате атмосферата, тя едва ли ще се вкара сама. Публиката ви аплодира "защото трябва". Много сте "дървени" на сцената - все едно сте на репетиция всеки сам в къщи. Няма чувство, няма сила... раздайте се малко повече. Това, което сте изпълнили като музика, публиката ще го забрави точно след 1 час, ще запомни настроението, което сте оставили у нея и точно с това ще ви помни - дали сте ги накрали да настръхнат или просто някакви хора там - свирят... идват и си отиват.... Това разбира се е мойта гледна точка и не може да е 100% обективна като не съм бил там на живо, но ... Иначе музиката ви и вокалът наистина ми допадат!
 10. Er6m

  Солфеж

  Хъм, точно това ми трябва. Искам да мога да чета ноти и да разбирам какво свиря. По таблатури не мога да хвана мелодията и къде какво точно се случва .... Значи където и да се запиша на солфеж ще ми е от полза. Не е нужно да търся китарист, който преподава и солфеж - това исках да зная. Предполагам по разни читалища има солфеж на разумна цена Мерси много за изчерпателния отговор.
 11. Er6m

  Солфеж

  Солфеж - има ли разлика за различните инструменти ? Примерно учи ли се определен вид солфеж за китара и друг вид за пиано или солфежа си е солфеж, независимо от инструмента ? Възнамерявам да ходя на уроци по солфеж, но не знам какво точно да търся. Някой ще помогне ли ? Може и на ЛС.
 12. Сдобих се с Фаст Фрет от РФ - 13 лева и съм много доволен !! Харесва ми леката мазнота, която прави + имам усещане, че звука на китарата стана по звънтящ сякаш... Много мерси, че споделихте за Фаст Фрет!
 13. Да, Хиподил би било добре ! В тази връзка искам да попитам, когато знам акордите на дадена песен примерно стана въпрос за хиподил... "бате гойко акордите" ОК обаче, как да разбера колко пъти се свири един акорд, преди да се премине на следващия ? В смисъл как се разбира ритъма освен по слух (очевидно не мога да извадя ритъма по слух). Виждал съм други "таблатури" на акорди, в които ритъма е даден като D UDU или V UVU VU - по този начин мога, но когато няма такова означение, какво правим като слушаме ама не чуваме ???
 14. И аз си мислех, че струните са ми чисти, защото отгоре като ги гледам са си ОК. Минах профилактично с един памучен парцал между струните и грифа и какво да видя - по пърцала полепна яко мърсотия, която не се виждаше изобщо в нормално положение като гледаш китарата. Това предполагам е смесица между кожа, нокти и прах, който се наслагва. От тогава си чистя китарата всеки ден с парцалче, но искам да ползвам и препарат за по старателно почистване. Дайте съвет какво да ползвам за минаване по грифа и струните и от къде да го намеря. Може ли с един и същ препарат да се третира метала и дървото или трябват различни. Горе някой беше споменал за препарат за струни - фаст фрет - става ли и за грифа ? Може ли грифа да се чисти от двете страни (отзад и под струните) или се чисти само отзад ? На мен лично ръцете ми се потят много докато свиря и се бърша доста често и искам по-голяма хигиена на инструмента ->
 15. "Guitar Pro" - програмата - с нея се отварят *.gp3
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.