Jump to content
Българският форум за музиканти

kvelikov

Members
  • Мнения

    228
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.bg-sonic.com/members.php?id=520
  • ICQ
    32648826

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia

Последни посетители

1041 профилни разглеждания
  • cmoko

kvelikov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. S.O.A.D. tribute

  2. Барабаните няма да получат обем и присъствие с ниски честоти... Това става с игрички с панорамите, дублиране на тракове, VST-та за мастериране...:--) Не че се правя на разбирко, но да ви спестя излишно ровене по еквалайзера...:--0
  3. Един съвет по микса: оправете барабаните - дръпнати са някак отзад и звукът им е като от "съседната стая" ...:---) Дайте им обем и присъствие...Става и с пресет на някое VST... Успехи!
  4. А къде са вокалитееееееееееееее...........:------–)
  5. Набор 89 ви попита нещо, а вие отворихте поне 4 подтеми....:---) Обстоятелствени станали колегите... Наборе, сложи едни хубави слушалки и се заслушай... Пичовете си жулят с дистерите (с подбрани бленди, разбира се...) върху вече изсвирени цигулки... В подтемите колегите обясняват полезни неща, но по твоя въпрос - това е отговорът...:--)
  6. kvelikov

    Extazia

    Аз мисля, че след проведените консултации, уговорки и схеми за разпределяне на министерските кресла, скоро ще можем да чуем ГОТОВ и як продукт...:--)
  7. Аха, можело значи...:---) Няма да коментирам вокалът, защото както сам казваш още не е завършено. Има пипане по микса, а защо не и по аранжимента... Важното е, че е различно...:----) Харесва ми! Успех!
  8. kvelikov

    Old Love

    Добре изсвирено, с приятна бленда. Фусчето, обаче, избива всички други инструменти с камъни и дърве ...:--) Ударните са за 100% смяна! Пyсни го в Jam само с китара+пиано, обяви темпото и ще ти го изпеят, издръмят и още нещо...:----) Успехи!
  9. Знам ли... ...жалко е да ако не се развива таланта...а при теб го има...:--) Всъщност ти го развиваш, но си мисля, че за да те забележат ГОЛЕМИТЕ, трябва да покажеш нещо различно и уникално. Все пак при тях бизнесът е на първо място и ако не им замирише на пари, губят интерес..:--) Под ръка имаш толкова богат фолклор, примерно...етно мотиви...уникални перкусии и всек'ви бръмбазлъци... Ако имах твоята техника и умения за звукоизвличане и звукозаписване, да знаеш какви са ми в главата...:--) Затова пуснах по-горната тема...:--) Разбира се, всеки сам кове съдбата (...или поне така си мисли...) А парчетата са яки!
  10. Хелоу! Съгласен на 100% с горенаписаното... И аз съм дърт фен на Сатриани, Вай и колегия... За съжаление не мога като тях, не мога и на половината на твоето...:--) Обаче си задавам все един и същ въпрос, когато слушам подобни китаристи: Как си помнят парчетата ( ) и не се ли зацикля малко в този в известен смисъл консервативен стил на музициране...? Със всичко това искам да кажа, че адски бих се изкефил, ако в тези парчета имаше ИЗНЕНАДИ - нестандартни инструменти, шантави стилове, ритми, тук-там вокали...има още десетки неща, които могат да се случат в една композиция...Като пример ще дам Вай и БГ-фолклорните му залитания...:--) Жестоко се получаваше и фенът беше приятно изненадан... Пиша всичко това, не защото кипя от свободно време и се чудя какво да правя, а защото ми пука и защото музикант като теб заслужава ГОЛЯМАТА сцена! Там, обаче, те забелязват само ако си различен, и никой не би казал "...страхотно, поредният Сатриани...", примерно... С най-добри намерения!
  11. Прави са хората - първично, но от сърце....:------) Този лисугер само shits снася....
  12. kvelikov

    Extazia

    Разбира се, че бих писал, но ще отнеме мноооого време и честно казано няма смисъл да занимаваме хората... Ето цитат от по-горното ми включване: "...Пичове, не се познаваме и кефите (особено с BG пеенето)! Не ме сдържа обаче да споделя нещо (особено ако това са финални миксове), изцяло в стил градивна критика: - нивото на ритъм китарата е малко в повече... - басът можете да му дадете повечко обем - вокалът има хубав тембър, но се скрива в този център...И той си плаче за обем...:--) Не знам на колко писти е смесен, но според мен "две" трябва да е минимумът..." Обади се на 0899982814 и на по бира ще ти обясня какво знам и какво бих направил по звука. Пак уточнявам, че това би трябвало да ви го направят в студиото, ако са коректни...:--) Wait Ya!
  13. Ето ти линк към сайта на Toontrack. http://www.toontrack.com/ezx.asp#latinpercussion Вдясно има семпли на всеки от пакетите. Ако само ще си джемиш са достатъчни... Но понеже знам, че ще ти хареса, намери си от торентите програмата и ще се изкефиш зверски...:---)
  14. kvelikov

    Extazia

    Към Ники: Ако си плащате, няма такива неща като "писна им от нас" ...:--) Щом ще се издавате и промотирате, тавата трябва да звучи OK. Знаеш ли после колко ще те е яд, ако сега не пипнете тук-там... Както казах и по-горе, ако мога, бих помогнал. Към fLiSk: Звучи "по-поп", защото от тяхното mp3 софта прави wav, който после пак дъвче на mp3 ... От това упражнение се появява "фленджъроподобен" (ебаси израза...) ефект... Ако всичко е lege artis, нещата си идват на мястото. Освен това е бърз и прост пример с VST... Ако се пипне от разбираща ръка, няма да ти е толкова "поп"...:----)
  15. kvelikov

    Extazia

    Пичове, не се познаваме и кефите (особено с BG пеенето)! Не ме сдържа обаче да споделя нещо (особено ако това са финални миксове), изцяло в стил градивна критика: - нивото на ритъм китарата е малко в повече... - басът можете да му дадете повечко обем - вокалът има хубав тембър, но се скрива в този център...И той си плаче за обем...:--) Не знам на колко писти е смесен, но според мен "две" трябва да е минимумът. Разбира се, на сол и пипер нещата винаги оттичат...:--) Важното е "метъл да стаа" и да се развивате! Успехи! И за да съм "нахален" докрай, ще дам простичък пример как би трябвало да звучи според мен: Ето груб микс, взет от вашето mp3 и пипнат само с едно VST... http://www.4shared.com/file/117586059/8bee...ba_Iliuzii.html Чуйте разликата (особено във вокалите), съвсем различно е внушението...:--) Отделните ви инструменти са записани добре, просто крайните миксове винаги са най-трудни. Не се правя на разбирко - харесахте ми и затова си направих труда... Със сигурност сте се потили доста в студиото и е редно всичко да е както трябва...:--)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.