Jump to content
Българският форум за музиканти

Our

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Our's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Хармонията , акордите са ми ясни. Той отсвира е само G и Ab. Не ми е ясна мелодията на отсвира. Дясната ръка т.е.
  2. От два дни се опитвам да донатаманя "Ад и рай" на Слави Трифонов. Не става и не става. Не съм професионалист клавирист, но не съм и чак такъв лаик, но това наистина не ми се получава. Отсвира ми трябва само. Ясно ми е, че е нещо в G, ама а де ... Ако някой може да ми ги сглоби и да каже как го свири. 10 ноти на кръст са, но ми изядоха главата. Благодаря предварително.
  3. Нещо такова би трябвало да е мелодията. (програмата сама ги написа, така че може и да не е много вярно написано, но като цяло е това)
  4. Страшно благодаря Сега ще опитам и този вариант. Ще пусна ноти като го донапиша, за да се добие представа
  5. Много благодаря. По-скоро ми е хоби и за сега нямам време за много четене, но ще опитвам малко по малко. Свиря много, знам кои акорди свиря, но трябва да съм прочел нотите... Върху собствена или нова мелодия не мога да хвана акомпанимента. Търся си подобни песни.. Гледам сега от Kelly Clarkson - Because of you, там основно се въртят нещата покрай G#maj, D#maj и Fmin. И се опитвам и аз така да правя... и тук таме се получава ама на някой места се лутам. Сега се мъча да вкарам акомпанимент на няколко такта. Основните тонове, които звучат вървят така и съм сложил тези акорди - звучи добре, нямам идея дали е правилно... G - D#maj G - D#maj F - C#maj F - C#maj C - Cmin Иска ми се повтарящите акорди да ги разкарам, но нищо друго не звучи хармонично, дори просто други инверсии на същите акорди ... и за сега блъскам едно и също Ще видя от твоя съвет какво мога да извлека, мерси много
  6. Здравейте Свиря си вкъщи на едно синтезаторче основно от видео уроци или от ноти из нета. Напред съм с техниката, с всичко, но теорията сравнително ми куца. Наясно съм с акордите и гамите и с някои термини, но нищо повече. Интересува ме следното. Имам си няколко мелодии само в дясна ръка, а искам да им сложа хармония. Какъв е принципа, някакви насоки, които да следвам? Защото сега правя следното свиря G, хармония Gmaj, свиря A, хармония Amaj ... така успявам да ги надяна да звучат що-годе вярно, но в никакъв случай да звучат добре... Някакви насоки? Много, много благодаря ако някой реши да сподели нещо
  7. Трябва ми да се сменят кондензаторите отзад на платката зад гумичките на клавишите. Или направо да се смени цялата платка. Кой може да ми направи тази услуга във Велико Търново - някъде магазин, сервиз, каквото и да е?
  8. Наистина са ръждясали и то много. Направо стават на пепел като ги пипнеш и малко по малко и други клавиши взеха да спират. Аз съм отчасти електричар и бих могъл да си ги сменя сам, но с толкова фини платки не съм се занимавал до сега и честно казано ме е страх да не прецакам нещо. В някой магазин за музикални инструменти дали не могат ги смени?
  9. Да, ама се оказа, че не са гумичките. На гърба на платката с контактните точки има кондензатори. Тея в частта на неработещите клавиши са така ръждясали, че се ронят като сол - очевидно там е проблема. Сменят ли се те?
  10. Следният синтезатор : Yamaha PSR-79 известно време не беше в мен и ми го върнаха в странно състояние - с неработещи клавиши. Странното е че не работят следните клавиши: G, A, B, C, G# и A# от последната октава. Т.е. последните 5 поредни клавиша на синтезатора. Не разбирам много от устройството вътре. Какъв може да е проблема? Дали са гумички за смяна и възможно ли е ако е така да се получи такова съвпадение? Благодаря
  11. Пу, той много евтин бил 100тина лева явно. Ми огъването си е огъване, ама сигурно може да се оправи, а и не пречи на звука на тромпета. А и калъфа му е хубава кожена чанта с дунапрен отвъртре а-у, не е такъв куфар.
  12. Извинявам се предварително, ако темата е в грешния раздел. Имам тромпет CONN 16B (мисля, че такава е марката). Един познат иска да го купува, но не знам какви пари да му искам - колко струва според Вас. Тромпета е запазен, свирено е много малко на него, броени пъти. Единственият му недостатък е, че отпред е огънат леко - при транспорта. Останалото му е добре. Заедно с много як кожен калъф специално за него.
  13. Трябва ми за домашни записи пред камера. Максимум до 50 лв може би
  14. Здравейте, не съм много навътре в звукозаписната техника. Занимавам се с компютри и знам за звука основни онеща, които ми служат там. Имам нужда от микрофон тип брошка, но не от най-скъпите и маркови такива, а от някой по-като за простолюдието. Трябва ми да се използва няколко пъти, така че не е оправдано да вкарвам много пари, но за сметка на това ми трябва хубав звук. Намерих по някой сайтове такива за около 30-40 лв, която цена ме устройва, но никъде няма поръчка. Някой ако знае от къде мога да поръчам нещо такова много ще помогне Или ако има магазин на територията на Велико Търново също ще е от полза Благодаря Ви много
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.