Jump to content
Българският форум за музиканти

xaerial

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About xaerial

 • Rank
  Ослушващ се
 • Birthday 08/21/1981

Previous Fields

 • Инструмент
  VST, bass

Contact Methods

 • Website URL
  http://soundcloud.com/xaerial
 • ICQ
  308524898

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 1. Още малко инфо по темата https://www.bnt.bg/bg/a/kontsertt-the-world-of-video-game-music
 2. Здравейте Много ми е драго да анонсирам (надявам се да не дублирам тема) едно доста интересно събитие, което предстои идната седмица, а именно: THE WORLD OF VIDEO GAME MUSIC Светът на видеоигрите оживява в мултимедиен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио! Програма: WORLD OF WARCRAFT (комп. Neal Acree) STARCRAFT II (комп. Neal Acree) REVELATION (комп. Neal Acree) DIABLO III (комп. Neal Acree) OVERWATCH (комп. Neal Acree) GEARS OF WAR 2 (комп. Steve Jablonsky) DIVINITY: ORIGINAL SIN 2 (комп. Борислав Славов) ASSASSIN'S CREED: ROGUE (комп. Елица Александрова) PRINCE OF PERSIA (комп. Пенка Кунева) UNCHARTED 2 (комп. Greg Edmondson) EVERYBODY'S GONE TO THE RAPTURE (комп. Jessica Curry) MARIO + Rabbids Kingdom Battle ( комп. Grant Kirkhope) LORD OF THE RINGS Online (комп. Chance Thomas) CALL OF DUTY (комп. Jack Wall) VICTOR VRAN (комп. Георги Стрезов) Изпълнители: ОРКЕСТЪР НА КЛАСИК ФМ РАДИО Диригент: ЕЙМИ АНДЕРСЪН (САЩ) Гост–диригент: НИЙЛ АКРИЙ (САЩ) Гост-композитори: ПЕНКА КУНЕВА, БОРИСЛАВ СЛАВОВ, ЕЛИЦА АЛЕКСАНДРОВА, ГЕОРГИ СТРЕЗОВ Солист: ВЕСЕЛА ДЕЛЧЕВА 14 март 2018, зала "България", 19:30 Събитието е част от цикъла "Музиката на Америка", организиран с подкрепата на Фондация "Америка за България". Билети на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онланй на Ticketsbg.com. Цени на билети: 20 - 50 лв. Концертът „The World of Video Game Music“ е уникално събитие за България и повечето партитури ще прозвучат премиерно у нас. Изпълненията ще бъдат илюстрирани с прожекция на образи от игрите на голям екран в залата. Основният диригент Ейми Андерсън от САЩ е известна с работата си като музикален директор на концертната продукция „Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses“. Тя е гостувала на пулта на редица елитни оркестри в цяла Европа, Канада, САЩ и Мексико. На живо в залата ще присъстват петима композитори. Един от тях е Нийл Акрий, допринесъл за партитурите на World of Warcraft, Diablo III и редица други хитови заглавия. Той ще участва в концерта и като диригент на своите произведения. Специално за събитието от Лос Анджелис ще пристигне и българката Пенка Кунева с много успешна кариера на композитор и оркестратор в Холивуд, музикален автор на играта Prince of Persia, включена в програмата. Още един български акцент в концерта ще бъде музиката от Divinity: Original Sin 2, отличена с няколко престижни награди за 2017 г., сред които Game of the Year от британското списание PC Gamer. Създателят на музиката Борислав Славов, който също ще присъства, е в авторския екип и на игрите Crysis 2 и Crysis 3, и е работил в сътрудничество с Ханс Цимер, Лорн Балф и др. Друго голям талант в българската гейм и филмова музика е Георги Стрезов, който ще се включи с един от последните си проекти - Victor Vran, която е разработка на Haemimont Games.
 3. xaerial

  Хм,този език..

  Ами, от по-известните, например Seeed
 4. Ако Търново придобие някаква по-адекватна инфраструктура или затвори напълно центъра си за автомобили, ако приведе в нормален вид тротоарите и условията за придвижване на хора с увреждания и малки деца в колички, ако подобри парковете до степен да се ползват като такива, ако създаде работни места - е те тогава ще бъде най-добрият град за живеене
 5. Гигантски благодарности към Евтим за проявения професионализъм и внимание!
 6. Извънгаранционна е, да.
 7. О, далеч съм от мисълта за домашен ремонт, освен ако не е от човек, който знае какво прави! Надеждите ми по-скоро са някой да ме насочи към добър техник, който да диагностицира проблема. И евентуално да го реши ... пп: Нещо не мога да ти пратя ЛС, та затова направо тук ще те питам ... Ако си готов да се нагърбиш с оглед на картата/захранването - само кажи кога и къде да ги нося!
 8. Проблема се прояви при един експорт, като нямаше някакви признаци преди това ... В хоста (cubase) всичко беше наред - вст инструменти, аудио канали, ефекти, панорами - всичко работи и се чува както се очаква. Но след експорт резултата беше моно микс (без да е цъкнато нещо случайно) ... И след рестарт картата просто не запали. Захранването не работи, но не знам има ли поражения след него.
 9. Някой да препоръча добър техник/сервиз, където биха се заели с ремонт на въпросната карта? За София иде реч.
 10. xaerial

  България подписа ACTA

  Има доста време за пищене все още - на 24 юни ще се гласува цялото нещо в ЕП, а и не само той има думата по одобрението на споразумението ...
 11. Колеги и приятели, Някой от вас може би знаят, други не ... но нашият колега Борислав Славов (Glorian) - стои зад именитото заглавие Crysis 2 като композитор. Нека подкрепим Боби и гласуваме на следния линк за "Best Music" в GameSpot http://www.gamespot.com/best-of-2011-sp ... ds?page=10 Как се гласува? 1. Отиди на линк: http://www.gamespot.com/best-of-2011-sp ... ds?page=10 2. Долу на Reader's Choice напиши Crysis 2 3. Избери Crysis 2(PC) 4. Кликни Vote 5. Системата препраща към регистрация, която е бърза и лесна. 6. След регистрация извършете стъпките от 1 до 4 на същия линк и сте готови. КРАЕН СРОК ЗА ГЛАСУВАНЕТО: 30ти ДЕКЕМВРИ! Благодарим на всички за подкрепата!
 12. Пускам следното от името на екипа на AMAdea Records. Надявам се има хора, на които ще им бъде интересно Колеги и приятели, Каня ви на официалната промоция на музикалния албум „Dance for two” на сръбската етно група duo Moderato в „Хеликон-Витоша”, издаден от лейбъла който представлявам и работя в него - AMAdea Records. За всекиго е ясно колко е трудно да се промотира музика и то в България особено на собтвени начала и на чужда група. Ще се радвам на вашата подкрепа като дойдете на събитието, което е с вход свободен. Ще бъде интересно... Ето повече за събитието! Българският музикален лейбъл АМАдеа Рекърдс организира промоция на албума „Dance for two” на издаваната за първи път в България група duo Moderato. Представянето ще бъде в столичната книжарница „Хеликон-Витоша” на 2 ноември, сряда, от 18,30 ч. Дуото е от Белград и се състои от Жасмина Мима Врбанич – чело и Милан Игнятович – китара. Музикантите ще изнесат кратък концерт, след което ще бъдат на разположение на медиите. Представянето на duo Moderato и неговият албум „Dance for two” ще завърши с коктейл. Идеята на Жасмина Мима Врбанич и Милан Игнятович е да търсят нова сцена на музикалното наследство на Сърбите и Балканите, на което правят „нов прочит”. Репертоарът им включва добре познати етно песни от този регион в стилизиран за китара и чело аранжимент, създаващ специфична атмосфера и оживяващи мелодии. Добре разпознаваемият стил и внимателно подбраният репертоар прави групата популярна сред публиката и спечелва висока оценка и симпатиите на музикалното общество в страната си. Duo Moderato партнира успешно с други добре познати артисти, оперни певци, оркестри и хорове от Сърбия, участва в концерти и фестивали в Копенхаген, Малмьо, Будапеща, Атина и много други градове в Европа. Албумът „Dance for two” ще се разпространява на компакт диск в мрежата на книжарници „Хеликон”. Музиката може да чуете тук: http://amadearecords...m.php?object=86
 13. нещо интересно и ново, което вярвам ще представлява интерес за много хора тук: ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА SONIC - B.A.N.G. WORKSHOP на 04.04.2009 в 16.00 часа Колеги и приятели, SONIC - B.A.N.G. има удоволствието да представи на вашето внимание откриването на семинар/workshop, който ще се проведе тази събота от 16.00 часа в нова сграда на НМА. Някои от вас научиха за тази инциатива, която обявихме на срещата по награждаването, за други вероятно е ново събитие и сигурно изглежда прибързано или необмислено, което не е така. Идеята се развива от доста време, просто търсихме правилните хора с които да я осъществим, тъй като ние не разполагаме с помещение. Организацията е съвместна с Националната Музикална Академия, които в лицето на г-н Христофор Стоянов имаха доброто желание да участват в тази инциатива и да ни осигурят зала за провеждане на семинара. Всички теми и дискусии ще се обявят на откриването и повече подробности какво да се очаква. Самият семинар ще се проведе през месец Май, а сега ще бъде само откриването. Приканваме всички, които изявиха желание в анкетата да посетят събитието. Къде се намира въпросната зала "Алтернатива" и въпросната нова сграда на НМА? Най-образно казано - на гърба на зала Универсиада. Ето и карти за подробностите: Ще ви чакаме там!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.