Jump to content
Българският форум за музиканти

doviciozo

Members
  • Мнения

    110
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от doviciozo

  1. Благодаря ви,ще си поръчам този с двата бутона, не е чак толкова скъп.Весели празници.
  2. Здравейте,от провинцията съм,и нямам възможност да си нося ламповата глава за тестове по магазините,за това ви моля да ми дадете съвет. Имам изход за футсуич който превключва ривърб и ефект луп,оригинален няма никъде освен в Америка и ще стане златен докато дойде.Аз ползвам само ривърб и искам да си купя с един бутон, и тук идва въпроса дали това е възможно, и ако е, какъв да купя. Тези еденичните на BOSS са много видове и ми е трудно да ги разбера..Усилвателя е Ampeg gvt 15 H.Благодаря предварително.
  3. Здравейте,чисто новия ми микро преамп на MOOER се сдуха,бутона за включване отказва постоянно.Купен е от чужбина и няма да се разправям да го правя там,а ще си платя за ремонта тук.Трябва ми човек който да го поправи и да ми го върне с наложен платеж,Трябва да се смени бутона,но той е върху купища платки и джаджи,знам защото имам и друг нов ефект на същата фирма който пък му прекъсва диода,и го отварях да видя какво има вътре Кажете ми към кого да се обърна,ако може и кординати. Благодаря предварително. Mooer Micro PreAMP 002 UK Gold 900
  4. От завода излиза с 6v6 GT Premium, искам да си взема резервни но не знам какви,може ли да ми препоръчате добра марка.над средния клас.
  5. Не ме притеснява че грее,а дали ще устиска усилен на макс.На последните две репетиций гейна е на 3 часа и ме кефи яко,каквото ще да става.
  6. Точно при това ниво на усилване много ми харесва какъв звук вади,и като свикнах с това се запитах дали нещо не греша,за това реших да питам.
  7. Свиря с лампова глава 15 вата клас А,и волюма ми е почти на макс,едно деление преди края а гейна е на един часа.Вредно ли е за усилвателя това ниво на усилване,прави ми впечатление че след два часа свирене доста загрява отзад,звука е перфектен.Имам само един клийн канал,и го буствам с драйв педал през входа на китарата. AMPEG GVT 15 H
  8. Знам че не става за метъл и ще си взема друга но още събирам по някой лев, то сега за два бона нищо не може да вземеш, поне на мен нищо не ми харесва може би някое LTD или Jackson за оригинал няма да се преборя.
  9. Още не сигурно дали ще е Hot Rails, доволен съм от сингъла но за хеви метъл ми звучи мудно и трябва да го сменя.знам че релсата е компромисен вариант заради по малкия обхват но не искам да дълбая за нормален хъмбъкер.високия сигнал 16.6 незнам как ще се отрази.Общо взето няма и къде да го чуя този адаптер, мъка, ще сондирам мнения.
  10. Fender Hot Noiseless сет на ясенова Ария произведена от Матсумоко през 81 година, трошат кокали тези адаптери но на бридж позиция ще сложа Hot Rails понеже свиря и по тежка музика.
  11. Ами точно това ме интересува,мислех да спестя 600лв за активна колона, но в крайна сметка ще я купя а кабинета го забравям. Много благодаря за пояснението.
  12. Въпроса е много сериозен, а теб как не те мързи да пишеш толкова глупости незнам. Всъщност ако въпроса е глупав нека модераторите да го махнат, а аз ще бия един шут на кубето и всички ще са щастливи. Лек ден.
  13. Ще си сменя кабинета който е 2х10 45 вата, и мисля да го ползвам за пеене в репетиционната,с малък паулър миксер.Трябва ли да му слагам филтри,и въобще ще стане ли нещо от този замисъл.Благодаря.
  14. Здравейте,имам лампова глава 15 вата Ampeg GVT която купих да свиря къщи,идеята беше че има хубав клийн и когато се налагаше включвах дисторшън.Сега вече съм в репетиционна и дисторшъна е през 90% от времето,а кабинета ми е 2х10 Пиви,вади много стъклен саунд и ако стоя от страни не го чувам за това ще го сменя, и имам нужда от съвет.Харесах си един кабинет с 12 инчов говорител който е 80 вата на 8 ома та искам да знам дали 15 ватовата лампа ще се справи без да се повреди ,и дали ако реша след време да взема 50 ватова глава ще мога да ползвам същия кабинет.Благодаря ви предварително.
  15. Диода тотално угасна,много рядко примигва и се чува пращене от кубето,ефекта си работи,но ще го сменя.
  16. Днес измерих изходното напрежение,и закова на 8.87, утре ще го вържа с още два други трафа,и ако не стане го сменям .Благодаря.
  17. Купих си Mooer Rage Machine и на втория ден свирене започна да примигва диода който показва дали е включен,не пречи на звука но на моменти свети много силно ,а но моменти почти гасне.Трафа е стабилизиран и е 2000 милиампера,също нов,не загрява.Ефекта е 128 милиампира.Имам опция да го върна,какво ще ме посъветвате.Другите ми ефекти ги пробвах на същия траф и нямат проблем.Благодаря предварително.
  18. Мойта Ария е произведена през1981 година,купих я на старо преди много луни,преди 3 години си поръчах Хот нойслес пик гард и всичко друго от Америка пратих я при Градинарски смяна на позиции,слагане на стационарен бридж на мястото на тремолото въобще пълна промяна.Тялото е Ясен а грифа клен с фрет Абанос,взех я и извади уникален звук,но мога да ти кажа че аз имах китара която да ремонтирам и пак ми излезе доста пари, а ти тепърва трябва да купиш и да почнеш.Вземи си стара китара от хубаво дърво,и почни от нея да правиш нещо.
  19. Китара от дърво за тая цена няма да намериш,колкото до здравината, ламината също е здрав но......Иди в някой магазин и пробвай Ямаха Ф 310 сигурен съм че за твоите цели ще ти върши добра работа,но препоръката ми не означава че трябва да я купиш,пробвай,после пробвай нещо друго и си намери това което те кефи.Успех
  20. Чак сега разбрах какво точно каза колегата,след като прочетох поста няколко пъти, Благодаря и на двамата за бързата намеса.
  21. Тези три линка ме върнаха 33 години във времето,и си спомних че и на мен ми беше трудно,но учителя ми ,ми даде точно същия съвет.За всичко е нужно време и репетиции.Ще се научиш ако имаш воля и не се отказваш,а най добре е професионален учител.
  22. Двете ми десетки ги свързах последователно,като мислех че са 8 ома всеки,но на тях не пише нищо и затова погледнах в схемата на кубето от което ги взех и там пишеше 8 ома.Оказа се че нямат и по 7. Ще го ползвам временно в 16 ома изхода и няма да го напъвам,докато събера някой лев за нови десетки.Дано не стане нещо на главата.
  23. Днес замерих съпротивлението на кабинета ми,2х10 и останових че е 13.3 ома, а на главата ми има 4,8 и 16 ома.Главата е лампова и незнам ако я включа в 16 омовия изход дали няма да я прецакам като несъответства съпротивлението. Моля хората които са компетентни да ми помогнат със съвет как да постъпя.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.