Jump to content
Българският форум за музиканти

plamensb

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

plamensb's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Аз да споделя и моя опит по темата! Имам Ibanez RG 320 DXQM. Китарата съм я тествал в какви ли не строеве! Известно време я мъчих в drop C със струни 11 - ..., но по мое мнение там и се губи душата. RG 320 ми звучи най-добре в стандартен строй. Освен това, от прекалено много и чести настройки ми се наложи и смяна на части от Floyda. Както те съветват и други колеги, по-добре инвестирай в иснтрумент с по-голяма мензура. Най-добре не робувай на марката Ibanez или т.н. просто пробвай различни китари. За мен специално се оказа, че RG-то ми идва малко неудобно за свирене, а и адаптерите му са малко "тъмни", но ....въпрос на вкус и усещане!
  2. Ernie Ball 9-42 за мен са универсалните струни! Иначе като звук ми допадат Rotosound, но умират бързо! D'addario не са ме спечелили с кой знае какви особени качества...просто изборът на струни ми се струва, че е въпрос на вкус, стил, и удобство при свирене!
  3. Темата определено си е доста полезна, особено за такива като мен, които все още мечтаят за първия си Gibson. Гласувах за Standart-a заради по-богатия звук, с доста по-добре изразени обертонове, особено в средите, което ме кефи страшно! Иначе със сигурност бих предпочел Studio-то заради голямата разлика в цената и не чак толкова осезаемата в звука! Не съм сред най-големите фенове на Gibson, но подобни теми действително зарибяват страшно! Евалата, Кольо!
  4. Ibanez RG 320 Parker P44 Cupid Flo HSS
  5. Половината колеги от форума могат да научат Б. Сотиров как да изсвири това, което се опитва да ни покаже...
  6. plamensb

    Ivan Manoloff

    Здравейте! Не съм напълно сигурен дали това е точното място, но много държа да споделя личните си впечатления от един от много добрите и талантливи съвременни китаристи на България. Предната вечер /05.04.2012/ имах удоволствието да присъствам на представянето на соловия албум на Иван Манолов - True Stories в един от клубовете във Варна! Смело мога да заявя, че в страната ни /и особено във Варна :)/ има много добри китаристи, но общо взето рядко може да попаднем и на талантливи музиканти, които мислят, свирят и записват музиката си на световно ниво!!! За мен лично беше наистина страхотно изживяване да слушам и гледам Иван на живо! След концерта му си купих и албума, който слушам и в момента на replay за трети път.... Доколкото знам дискът не се разпространява в БГ, но има някаква възможност да бъде закупен чрез познати. Препоръчвам на всички китарни маниаци да посетят www.ivanmanoloff.com или www.myspace.com/mrivanmanoloff , където има доста интересна информация за музиканта, както и някои от композициите в албума. Който прояви интерес да пише на Л.С., а аз поемам ангажимента да му съдействам да се сдобие с диска на преференциални БГ цени! Ще ми бъде любопитно и да обменим мнения и впечатления във форума по отношение на албума. Всеки е свободен да препоръча за слушане и други наши китаристи, които по една или друга причина не са така добре познати на родната ни публика!
  7. Cutthroat е прав.....само да добавя, че по мои спомени до скоро във Варна при "Канев" имаше около 10-ина "Кремони" от най-ново поколение и различни класове. Доколкото знам, фабриката сега е собственост на американци и е логично да изнасят основно за САЩ. Иначе съм чувал, че БГ китарите ни по този начин са били представени на някои от най-големите изложения за музикални инструменти в Европа и САЩ и днес "Кремона" се ползва с авторитет на качествен производител.
  8. Да, правят и китари с пиезо. Наскоро тествах няколко класически китари от високия клас на "Кремона" и смело мога да заявя, че скоро ще си купя тяхна китара! Качеството е доста по-добро от фендерите. Може спокойно да се сравняват и с други водещи производители. Все пак говоря за професионален инструмент. На българския пазар има някои модели на Takamine, които също си струват парите, но лично аз бих предпочел родното производство, а не Китай /за цени до 1000 лв./ По отношение на някои модели класически китари,за които се рекламира, че са произведени в Испания и струват 200лв. мога да заявя, че миналата година бях при лютиер в Гранада и фламенко китара за под 1000 евро /все пак е ръчна изработка/ не видях. Високият клас вървяха между 3 и 5 хиляди евро. Ако ще е от фабрика нека да е БГ!
  9. За тези пари най-добре си вземи по-висок клас китара втора ръка! Марката е въпрос на вкус и личен избор!
  10. Поздравления за добрия вкус и свирнята! Браво!
  11. plamensb

    Parker Guitars

    Така е, китарата е страхотна. Проблемът с P42 е, че повечето не са качествено сглобени и имат нужда от допълнителна настройка на бриджа и нът-а. Особеност на модела е, че фабричната настройка е за струни 9-42. Въобще самата китара звучи най-добре с такива струни. Според мен звучи много различно спрямо RG-тата на Ibanez...усещането е за Fender, а звукът е по-близък до Gibson /заради махагона/
  12. plamensb

    Parker Guitars

    Така е, всички Parker-и с тремоло имат и пиезо в бриджа. Освен това китарите са с графитен тръс род и тяло и гриф от дърво и композити. Моята е махагони макар да е от по-ниския клас тялото е от цяло парче дърво. Характерно за Parker са още и адаптерите, които са custom на Di Marzio и Seymor Duncan. Горното се налага от специфичната форма на тялото. Много китаристи ползват Parker, като мои фаворити са Dave Martone и Adrian Belew. Ако някой проявява интерес по темата може да си пусне някой и друг клип в Youtube-а! Let's rock!
  13. plamensb

    Parker Guitars

    Ровя се от известно време във форума и забелязах, че общо взето все едни и същи марки китари се визират. До момента обаче не успях да открия фенове на Parker. Ползвал съм и притежавам няколко различни китари, като Ibanez, Фендер, Jackson и Parker. Ясно е, че изборът на марка инструмент е преди всичко субективен въпрос. От опита си с различни китари от повече от 15г. мога да заявя, че Parker са може би китарите с най-изявен характер и ергономия. Невероятно удобни тяло и гриф в комбинация с високо качество на използваните материали. Със сигурност в ниския ценови клас /до 1000лв./- Parker P-series - това е китарата за мен. При pro-сериите разликата в цената прави марката неконкурентна на другите водещи производители като Ibanez например. И все пак с повече желание за малко над 1000 USD човек би могъл да се сдобие с истински Parker Fly, произведен преди повече от 10 години по стандартите на Ken Parker, а не някоя индонезийка, с каквито вече всички производители заляха пазара. Ако има и други фенове на Parker Guitars в България нека споделят мнението си във форума.
  14. Накоро имах възможност да пробвам няколко Lag-a в ценовия диапазон 500-1100 лв. Да се призная, за начинаещи китаристи китарата може би ще е страхотна, но в този ценови клас /според мен/ е по-добре да се заложи на някои от класическите марки ... напр. някой Squier Strat от високия им клас или Ibanez. Lag ги произвеждат масово в Китай и качеството на изработката ми се струва, че е занемарено /ако сравняваме с истинския французин :)/ Имат добър дизайн и приличен баланс, но сравнително лоша акустика. Последното компенсират с по-мощни адаптери на EMG. Като цяло разбрах, че това не е моята китара...просто трябва да се пробва преди да се купи. Успех
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.