Jump to content
Българският форум за музиканти

Kalmar

Members
 • Content Count

  775
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Kalmar last won the day on July 14 2014

Kalmar had the most liked content!

Community Reputation

205 Excellent

About Kalmar

 • Rank
  designerguitarplayer
 • Birthday June 21

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofia
 1. Kalmar

  EBMM Luke 3 HH vs Suhr Satin Pro HSH FR

  Двете китари са много различни! Suhr Satin серията е с 14 инча радиус на фретборда от роузууд (палисандър),тяло и гриф от африкански махагон. В случая с Флойд. Грифа е елипсовиден, тоест несиметричен (Modern Elliptical (дебелина.800 -.850, което е към 20мм при първи праг) Мюзик Ман-а на Стийв Лукатър е елша, грифа е клен с лека V форма, радиус на фретборда е 12 инча. Винтидж ММ тремоло. С две думи: Различно усещане, различен звук. Силно препоръчвам да пробваш първо и двете и след това да прецениш! А JP6 е тотално друга бира...
 2. Kalmar

  Suhr Guitars

  Тези имат китари в наличност, до колкото знам. http://stagemusic.org/STAGE/SUHR_Guitars-Main.html http://www.gitarbutik.com/elektro-gitar-kat167.html
 3. Kalmar

  Suhr Guitars

  Неее, аз искам да му задам едни дето сигурно няма да иска да ми отговори... ))))
 4. Kalmar

  Suhr Guitars

  Машината, която си гледал е за прецизен левелинг и дресинг на прагчета и се нарича PLEK. )) Много ми се щеше и аз да съм там имам някои въпроси към Джон Сър... )))
 5. Kalmar

  Suhr Guitars

  Идеята е да са напълно къстъм. Примерно капачките на адаптерите са от екзотично дърво, защото в опциите за къстъм китари на Сър такива няма. Както и теле с 24 прага... A, на мен лично ми допада концепцията. Особено за The One. 2015 ще има и още нови неща... Ампа на Пийт Торн вече е Сигничър едишън, демек вече се произвежда серийно, като PT 100 SE. http://www.suhr.com/Suhr-PT-100/ Има и адаптери на негово име: Thornbuckers http://www.suhr.com/Thorn-Bucker-Pickups/ Както и още няколко неща, като новия амп Bella - едноканално лампово комбо 1x12, 44/22 watt http://www.suhr.com/Suhr-Bella/
 6. Kalmar

  Suhr Guitars

  Новата 2015 Collection вече е ясна! Плакнете очи! http://www.suhr.com/The-2015-Collection/ https://www.youtube.com/watch?v=5kU_ae8ZyZU#t=39
 7. Съгласен съм с Евтим. За мен лично, като китарист, който не е навътре със схемотехника и електроника като цяло, е важно това което ми казва ухото. Имал съм JCM 900 MK III, JTM 30 (още го имам) и съм ползвал доста Jubilee, както и JCM 800 2205, но 2555 мен лично ме грабва най-много. Не знам колко съм прав, но 2555 е като лампов усилвател с драйв педал сложен пред него.
 8. Kalmar

  Marshall 100 watt time line

  Преди време имах JCM 900 Master Volume MkIII и съм съгласен с metalhammer - усилвателя е с доста по "кофти" звук от предходните модели. Определено слизане надолу за Маршал. Silver Jubilee серията e любима и на Джо Бонамаса, Джон Фрушианте, Уейн Кратц... И на мен ми е любима.
 9. Kalmar

  Suhr Guitars

  Честито dickens!! Ще очакваме и снимков материал, ако е разрешено разбира се! ) Там ще свирят Big Wreck, много добра банда.
 10. "Проблема" е, че рано или късно струната ще издълбае стените и улея за струната ще стане пак овален, ще рече повече триене от колкото в овален. Като последствие струната ще легне по-ниско и ще слезе твърде близо до прагчетата с вероятно бъздене или заглушаване. Да не говорим, че при триъгълен улей струната няма да има достатъчно добър контакт с нъта, което ще се отрази на звука. В нута е желателно да има колкото е възможно по-малко триене. Заключващите се нътове са с трапецовидни, а не триъгълни улеи, тоест дъното е плоско и струната ляга в плоското дъно, освен това там струната е защипана и движението на струната в нъта е елиминирано.
 11. Aко те вълнува тази история в повече подробности, в темата за китарите Сър съм превел едно интервю на Джон Сър, където обяснява кога кое.
 12. Ако позволите едно малко и незначително уточнение, към материала за чичко Лукатър: колоните 2x12 с които беше и в България през 2009, както и преампа +3 SE, са Custom Audio Amplifiers (CAA), което е марка притежавана и произвеждана основно от Джон Сър. Двамата с Боб Брадшоу имат добри взаимоотношения още от началото на 90-те. Какви са отношенията им във връзка с Custom Audio Electronics и Custom Audio Amplifiers не знам. ) А Люк свири с Valley Arts и до 1990 и някоя. Включително и видеото на концерта от 1990 година в Париж ако не ме лъже паметта.
 13. По принцип има стратове без тръсрод, но ме съмнява, че става дума за такъв (къстъм шоп).
 14. По някакъв начин ми напомнят на Клайн http://cdn1.gbase.com/usercontent/gear/3298104/p2_utwolz35m_so.jpg http://i80.photobucket.com/albums/j168/rgsss14/DSC00601.jpg
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.