Jump to content
Българският форум за музиканти

imallfake

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    църковна камбана

imallfake's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. +1 за махагоновото. Но 160 лв за укелеле, освен ако не си по-сериозен, или ги имаш излишни, ми се струват много. По добре инвестирай в нещо, което ще ти е наистина полезно. Аз също съм много надъхан за укелеле но мисля да не задълбавам чак толкова в материали и качество, по-скоро ме радва. Но в крайна сметка преценката е твоя. И както каза Shredulous, пробвай преди да купиш.
  2. Как този "саунд" е постигнат ще разбереш като видиш спецификите на китарата и се свържеш с човека от демото за да видиш какво е ползвал.
  3. Много добре се е получило, наистина. Имам много лек коментар към звука ти, малко по-малко гейн заслужава, но предполагам, че ти си го харесваш, което е добре. Не те критикувам, но обърни внимание на едно - 2 неща, вероятно си ги и знаеш - вибратото, и това, че на моменти се насилваш да свириш бързо и техниката се изгубва малко. Warren Haynes имаше едно dvd - "Electric blues and slide guitar". Може да си го гледал, но ако не си - наистина го прегледай. Що-годе начинаещо е, но има много какво да се научи. Все пак, браво!
  4. Warren Haynes + Marc Ford Poppa Chubby + Walter Trout
  5. imallfake

    ESP KH Greenburst Price

    Не-добро сравнение.
  6. imallfake

    ESP KH Greenburst Price

    KH-то явно добавя доста, и ме съмнява LTD-то да е 2000+, но дори ESP да е не си струва. Бих предпочел Suhr или Music Man, ако имах избор.
  7. Благодаря ти, че си се хванал да правиш такава тема. Има доста неща из интернета, но се надявам твоето да стане някак по-разбираемо с времето, за момента ми изглежда като съдържание на книга, но сигурно ще се изясни. Дано насочиш хората към изучаване на теорията. Аз лично страдам от липса на каквото и да е време но ще хвърлям по 1-2 очи.
  8. Мисля, че имаме различни представи за 'диджей'. Аз говорих не за хора, които пускат песни по дискотеките - съгласен съм, утрепки са, а за онези диджеи, които си стържат и миксират, вземат семп(ъ)ли и идеи от много песни и ги интерпретират в някоя нова. И там има главно д-птс-д-птс-д-птс но си иска някакви умения/наркотици. Иначе като цяло май си ги хейтваш яко...
  9. Оф-топик това ме подсеща за: The infinite monkey theorem states that a monkey hitting keys at random on a typewriter keyboard for an infinite amount of time will almost surely type a given text, such as the complete works of William Shakespeare. (Това). А за диджеите - до някъде съм съгласен, не са "музиканти" буквално, но са нещо като композитори, което няма как да отречеш. Като цяло и аз не съм фен на електронната музика, но 1% са добри.
  10. Тъкмо щях да си помисля, че никой не ползва GHS а аз бях супер доволен от 9-42 в Ми но скъсах високото ми и нямаха други, а тряъваше да се свири. Сега съм с Jimmy Hendrix 9-42 и на Айбанез и не съм доволен. Струните са много добри, но са за страт или теле - доста блусарски - меки, лесно се бенд-ват, усещат се в дървото но имат и леко метален звук - препоръчвам ги на тези с блусарските китарки
  11. И аз ще ти препоръчам да потърсиш нещо от секцията "Продавам". А и е възможно да се споразумееш с продавача за отстъпка, да пробваш, да пипнеш, да чуеш, да видиш... важни са. Съветвам те, да не си купуваш 1вата китара по интернет. Първата ще ти легне на сърцето, повярвай ми. Просто наистина трябва да се запознаеш с качеството на инструментите преди да купуваш. Прочети Това; посочени са някои важни неща за китарите, с които е добре да се запознаеш преди да купиш... но не издребнявай... качеството на много от второкласните инструменти не е непременно лошо. Успех!
  12. Според мен е абсолютно въпрос на свикване, ако ще и левия крак да ти е на грифа а с ухо да държиш перото... научиш ли се, и можеш ли да правиш музика по този начин, значи става.
  13. imallfake

    ПОМОЩ !

    Отиваш в магазина, и това което ти хареса, не се притеснявай кой какво ще ти каже, кое е добро кое не, ако ти харесва как звучи го вземаш. Пробваш, разглеждаш опитваш различни неща. Но да, наистина трябва да си знаеш стила... Препоръчвам ти 2-3 месеца да свириш сама вкъщи, докато свикнеш, да научиш нотите, и позициите на нотите върху китарата, и след това да започнеш да ходиш на уроци, ако имаш време пари и желание. Това е най-бързия и ефективен начин. И най-важното е да не се отказваш. Според мен, само ако не се откажеш си по-добра от 50% от хората. Успех!
  14. imallfake

    Floyd Rose

    когато аз си купувах китара се бях насочил към Ibanez RG350 но едно момче ме съветва да не я вземам защото FloydRos-a ще ми е проблемен. Тогава незнаех какво точно може да му е проблемното защото знаех само какво прави. Сега се радвам че си взех друга, защото докато се уча сменям по няколко настройки на седмица, а с флойда това щеше да е доста по-трудно. Иначе Флойда е доста полезно нещо
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.