Jump to content
Българският форум за музиканти

Ge0Rg3

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Ge0Rg3

  • Рожден ден 09/17/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    Гитар, гитар...

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София / Стара Загора

Ge0Rg3's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Ако си твърдо решена и убедена в претенцията си, според мен форумът вече не е мястото за консултации. Нормалната процедура е да отидеш и да си готова да цакнеш някой лев за правна консултация в кантора, която се занимава точно с авторско право. Като за безплатни съвети тук, пак мисля, че достатъчно ти разяснихме темата. Мога да те насоча за кантори, но ако имаш желание пиши на ЛС, за да не правим излишни реклами. ПС: triontrion, последно за "без пари" или за "големите проценти след това"...??? Никой адвокат няма да те подхване за без пари, колкото и да си му симпатичен. Ще те вземат, защото ако ти е сигурно делото и хонорарът е сигурен
  2. Ау ау ау... къде си тръгнала да съдиш "гаРга"-та. Ти дори и да подкараш дело срещу нея, такива адвокати ще ти изкарат насрещата, че накрая даже ти ще се окажеш в нарушение и тогава ходи плащай разноски по дело, обезщетения и пр. Изобщо не се мъчи, тия големите са такива, защото зад тях има цяла камара люде, дето не са хванати от пътя. На всичкото отгоре Авторското право в САЩ е по-различно - там задължително искат И матричен носител. Ще те извъртят здраво, а за такова дело ти трябва много добър адвокат (който разбира се не работи на доброволни начала).
  3. Прилагането на снимка към темата би било най-правилният ход от твоя страна, за да улесниш съфорумниците. Явно никой от нас не влиза изцяло в час от описанието.
  4. Привет! За нещастие няма сигурни неща в Авторското право. Тази сфера все още не е добре уредена. В България (както и в Европа) не е необходимо някакво допълнително регистриране ("плащане на права"), такова животно няма. Веднъж създала произведението ти си му държиш правата (в САЩ нещата са малко по-различни, но там тия пичове винаги го правят по друг начин). В момента, в който възникне правен спор разполагаш с всички доказателствени средства, за да докажеш, че ти си автор - оригинални записи, ноти и т.н. Правата ти условно в теорията ги разделят на неимуществени и имуществени. Теб те интересуват повече вторите, които обхващат използването на произведенията, а именно възпроизвеждането, разпространяването на екземпляри (до колкото разбирам за тази част питаш, но в случая се преплита и със сравнително новата уредба за предоставянето по интернет), публично изпълнение и т.н. Там е работата, че авторът трудно би сключвал индивидуални договори с всеки ползвател, особено като произведението ти тръгне по цял свят. Ей тук идва врътката и идеята за Организациите за колективното управление на правата и по-точно Музикаутора. Именно тези имуществени права дето споменах ти предоставяш на организацията. Ако си пропуснала да прочетеш договорчето с Музикаутор ето тук можеш да се запознаеш със съдържанието му и какво точно му предотстъпваш http://musicautor.or...ava_avtori.html Когато станеш член на организацията, с "регистрирането" на творбите ти им предоставяш въпросните имуществени права върху тях, т.е. те могат да слючват договори с продуценти за възпроизвеждане, разпространение и т.н. Драмата идва от това дали веднъж сключил договор с Аутора, човек може да склюва индивидуални договори с други продуценти и ползватели. Ако съдим по тълкуването от страна на по-големите в тая област, то това не би било пречка (но няма да обяснявам, защото ще стане още по-дълга и широка). Относно това дали правата ти важат в чужбина - да. Като вече член на организацията тя следва да защитава правата ти, тъй като има сключени договори с бая страни. Ето тук има информация за тарифите при използването в Интернет: http://musicautor.or...NET/tarifa.html Като цяло системата изглежда доста бастунска, но има идея в цялата работа Лошото е, че у нас нещата винаги вървят по погрешен начин и не се знае кога ще проработи както си трябва. Дано съм бил полезен. Ако изникне още нещо ще правя допълнение
  5. Ge0Rg3

    Epiphone или Ibanez

    Идеята на Епифона като цяло е по-евтинджоз версия на Гибито. За още някой лев отгоре можеш да намериш и добър Епифон, но специално този и другите в сайта излеждат малко... съмнително, oсобено идеята въпросният модел да е с тремоло... Хората са сметнали за добре като цяло Епи да прилича на Гибито, но дали това ще ти е удобно ти сам трябва да си прецениш. Другарите тук правилно подчертаха, че грифът е по-дебел и ако мислиш да свириш метъл като чичо ти Хетфийлд и ръката ти е по-големичка, предполагам ще ти допадне. Ако мислиш да сечеш глави със сола и нещо още по-бързо, тънкият гриф е по-удобен Ако имаш път към София, можеш да пробваш на място моделчетата китарки в магазините на Dynacord. Аз лично съм доволен от моя Cort, купен от тях. Но ако имаш възможност иди с другарче, което е по-напред с материала (поне при мен бе така и до ден днешен съм благодарен за удареното рамо). Виж дали ти допадат X и М сериите, ако държиш на тремолото. Иначе KX-ът е изпитан и приятен (без тремоло и по-тънък гриф).
  6. Ето малко допълнение и от мен: "The Black Lodge" - София, бул. Ал. Стамболийски 34, http://www.blacklodge.bg "Jet Rock Club" - София, бул. Ген. Едуард И. Тотлебен 38, http://www.jetrockclub.com "Бар-клуб Adams" - София, ул. Ангиста 6, http://www.facebook....316068571743896 "Rock it" - София, ул. Георги Бенковски 14, http://rockit.bg (Едно от добрите нови места в София) "Coda" - София, ул. Лавеле 19, http://www.facebook.com/CodaStage И умишлено на последно място: "Rock'n'Rolla" - София, ул. Граф Игнатиев 1, http://www.rocknrolla.bg (Прехвалено според мен място, станало твърде комерсиално. Хубавото е, че можеш да срещнеш хора всякакви, но в това число вероятността да попаднеш и на лекенца е голяма) "Маската" - София, Студентски град, бл. 19, http://www.maskata.bg (Мда... Студентски град. Като цяло изживяло най-добрите си дни. Изчерпва се до по-популярните български банди БТР, Уикеда и т.н., които през седмица-две са там. Ако има студенти първи курс, идете, за да имате да разказвате, че сте ходили във въпросното заведение. Други банди не са особено вървежни там.
  7. Продължавай в същия дух! В отговор на въпроса ти, мога да те успокоя - фолклорни творби не са обект на авторското право (Чл. 4, т.3 от Закона за Авторското право и среодните му права)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.