Jump to content
Българският форум за музиканти

rinti

Members
 • Content Count

  530
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Excellent

About rinti

 • Rank
  Пристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  бас китара, поялник

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Хасково, Велико Търново
 1. Нещо ново и от мен.
 2. Боби както винаги не е разочаровал Аз да се похваля преди време бях постнал един Carl Zeiss Sonnar 180mm f/2.8 и си мислех че не става за моя Никон, но днес се разтърсих подробно и се оказа че става По-добре късно отколкото никога, поръчах адаптер и чакам сега да тествам.
 3. Да съживя темата с нещо актуално - балове, макар че едва ли са много долюбвани Все пак мисля че снимах все стилни и красиви момичета както може да видите от снимките по-долу.
 4. Както винаги ме караш да забелязвам неща които никога не бях видял.. а и вярвам че малко хора биха, за което съм страшно благодарен \ В интерес на истината това ми е първата портретна снимка която получи добър отзвук отвсякъде или айде доста по-добър от преди, фб аудиорията винаги ги харесва, но този път и в 500px и във фото форум я харесаха доста, не че се влияя толкова много и снимам както ми харесва(и както мога ) и нямам намерение да променям нещо драстично за да се харесам на някой, но си е хубаво да чуеш добри думи Някак си ти дават нови сили.
 5. Аз си бях дал малко почивка 2 месеца не съм снимал почти нищо, исках зимна фотосесия ама то снега едвам се задържаше по 2 дена.. но бих казал че почивката ми се отрази добре, по-едно време просто нямах желание да снимам сега открих сезона и отнова изпитвам удоволствие от снимането и обработката, явно си трябва почивка. 1 кадър от първата фотосесия за сезона: Уникална острота успях да изкарам от Samyang-a ставам все по-добър с ръчния фокус ] Гледам Боби е започнал интересна поредица, ще следя с интерес
 6. Ако някой иска да ме подкрепи, един лайк тук https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152049274046100&set=a.10152049270951100.1073741826.160614861099&type=3&theater Принципно не снимам такива неща(вече) но реших да се пробвам, помръзнах си доста, ама нищо Ако трябва да съм честен, моята не е най-добрата, но целта ми е по скоро 3ката, а не първото място, ще има нещо като грамоти които ще ми свършат работа при кандидастване, ще отбележа фотографията като хоби и да подкрепя с нещо.
 7. Това е идея която исках да реализирам отдавна, но все забравях да взема роза Ако трябва да съм честен мисля че е изтъркана и има много подобни(черно-бели със цветна роза), но аз лично никога не съм виждал и си е моя идея, като разбира се това означава че няма още хиляди такива. За да се получи още по-добре мисля че ми трябва за модел жена, а не момиче, не мога да обесня точно защо, така си мисля Също и за кадрирането не съм особено сигурен, ама това е за сега.
 8. И аз бях правил някакви опити да снимам огън още като си бях взел апарата ама не особено успешни. Пробвах на някакви по-високи скорости на затвора доколкото си спомням.
 9. Ххаха, да, като имаш просто f/1.4 докато не ти мине мерака, как да снимаш на повече просто.. За ръката си записвам веднага, не се бъзикам, каквотo ми казваш да не забравя си записвам Просто ако беше другата идваше пред лицето в кадъра и нещо такова съм си мислил, но не съм забелязал че се реже преди китка, което не е хубаво. За 1вата на семинара Васко ни каза, че не е проблем да се реже горната част на главата, ама вярно че е едно никaкво, нито отрязано като хората нито пък с разстояние За въздуха, не си мисли че не слушам Вече кадрирам с повече въздух отгоре защото винаги мога да кропна, а обратното не. Ще дам 2рия кадър с повече и един нов. Искам и отново да благодаря на момчетата които ми препоръчаха обектива Да си взема 85 на 1.4 ми беше мечта и си го бях поставил за цел в следващите 5 години, просто не предполагах че може да има и "бюджетен" вариант който е качествен, та тази мечта се сбъдна по-рано Сега вече нямам никакво извинение, не че съм си търсил де и с 50мм ставаха хубави снимки. Просто тук винаги е имала една общност, едно приятелско настроение, което съм усетил в само още 1 форум и макар последните 1-2 години да не взимам толкова активно участие както преди, споменавал съм по какви причини, се радвам че малко или много съм все още част от тази общност.
 10. Да, запазва всичко. Също така мери доста точно, range finder-a за съжаление не работи в manual mode тъй като там е заменен от светломера и ползвам Aperture priority и 100% от снимките са правилно експонирани, за това може би помогна и липсата на слънце разбира се.
 11. Доста се забавих, ама беше натоварен ден. Донякъде бих казал чак съм очуден, но мога да се похваля че 80% от снимките днес са със фокус на място. Днес нямаше слънце, т.е имаше де ама облаци и идеална дифузирана светлина и нямаше какво да проблясва и потвръждението на фокуса се справяше идеално, утре ще видя пак, но мисля че може да му се разчита и като цяло без него нямаше да успея, просто накрая е много тънко и разчитах на него. 9 от 10 снимки които харесах също са с идеален фокус, та съм повече от доволен. Има някои които е почти идеален, ама на по далечни и с малко шарп на мястото няма кой да разбере като цяло. Което е най-радващото, че ръчния фокус не ме бавеше така да го кажа, почти не усетих че снимам с ръчен а не автоматичен фокус, по-лесно е от колкото очаквах, благодарение и на range finder-а и потвръждението разбира се. Ако свикна въобще няма да ми прави впечатление поне при портретите. Първоначално като вкъщи правих някакви тестове 50мм сравнено с 85 примерно на 1 бутилка снимам дефокуса беше доста подобен и се бях замислил, ама днеска като поснимах портрети и въобще не може да става дума за мислене, просто няма база за сравнение. На 1.4 просто е уникално и дава супер як вид на портрета независимо от каква далечина снимам, особено на по-далече или цял ръст дефокуса е осезаемо по-силен и бокето по-добро. Утре ще пусна вече снимки, че днеска нямах време за обработка само разгледах.
 12. Не, искам да си сложа на самия обектив, просто да е с такова захващане че да може да се слага дори и като сенника е сложен, защото в момента не може. Иначе обектива си е тежъчък да, масивен, солидна изработка бих казал и изглежда супер яко стъклото направо "буркан" Много повече стъкло от 50те мм. И моя да не е празен, 1 снимка на моделки
 13. Да, с времето се научих доста стабилно да държа апарата знам ги тези неща и с този обектив дори с 1/60 макар че е 85 с кроп фактора близо 130 нямам проблем с размазване от движение. Това е пробвах на f4 иначе на 1.4 навънка си дава доста по-високи скорости. Ще си купя такава капачка то и никонските са такива и са по 1 паундче в ebay, 72мм си пише ще търся нещо такова.
 14. Здравейте, предполагам очаквате включване Днес както и беше очаквано пристигна обектива и съм очарован, единствения недостатък е че като сенника е сложен не може да се сложи капачката на обектива, я дайте идея това как се оправя ? 2рото което не ми харесва е че апарата не е много балансиран, ама с това се свиква предполагам и това са минусите които не бих нарекъл минуси Картинката ми харесва много, наистина е остър още от f/1.4 а на около 4 вече е абсолютна резачка. Фокусирането не е толкова трудно колкото очаквах, пръстена е леко по твърд такъв но това го взимам за предимство тъй като накрая е нужен наистина много тънък аджъсмънт и е хубаво ще се движи плавно. Потвръждението на фокуса работи добре, но не съм определил точно в кои ситуации мисля че ако обекта е прекалено малък или отзад има нещо по-светло се дъни и просто "полудява" лампичката си светва когато си поиска. Мисля че на централната точка е най-точно, та ще фокусирам там и после прекадрирам. Ето малко семпли, давам линкове тъй като са снимани просто ей така и не мисля че трябва да се виждат в темата. http://farm6.staticflickr.com/5529/10592255433_56b23879d3_b.jpg Тук реших да направя един експримент, номер 1 фокус на номера на колата, номер 2 на вратата. Не са пипани цветовете направо експорт от лайтрум, мисля че вади по-хубави цветове от 50тицата ми. 1 - http://farm4.staticflickr.com/3691/10592254983_c8d548857c_b.jpg 2 - http://farm6.staticflickr.com/5532/10592028924_ef148bcea2_b.jpg Най-накрая хванах брат ми като излиза и за 2 "портрета" Тук съм уредил 2 фотосесии утре и Събота да направя за да видя там как се справям аз най-вече със фокуса, защото все пак за това го купувам. Първата снимка не беше особено трудно да фокусирам, гоних фокус на дясното око, кажете как е. Уцелих от първия опит за 2рата ми трябваха 2 и повече време. http://farm4.staticflickr.com/3742/10592028314_c99d7df2e1_b.jpg За втората снимка вече е по-шибано Просто вече очите са доста по-малка част от снимката и тук е много гадно през визьора, разчитах на потвръждението и мисля че също е добре, може би съъъвсем леко е off, кажете пак. http://farm6.staticflickr.com/5547/10591993995_3426bbd25a_b.jpg Дефокуса е уникален просто, е това 50тицата не го може
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.