Jump to content
Българският форум за музиканти

sunny-stz

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно sunny-stz

  • Рожден ден 02/03/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    флейта

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.sunny5357.aha.bg
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Стара Загора
  • Interests
    Обичам музиката!Това е моя живот!Особено обичам когато я споделям с някого ,с приятели и други музиканти :) Имам много други разнообразни хобита,но музиката е на първо място!

sunny-stz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Здравейте, музиканти, любители или просто хора, които обичат музиката! Пиша в тази тема , за да не създавам излишно нови теми за едно и също нещо.Понеже темата се отнася за саксофон за начинаещи искам тук да споделя проблема при свиренето си на алт саксофон. Когато се упражнявам свиря цели тонове и много лесно започва да ме боли устата, предполагам ,че това е в резултат на стягане, но при всеки изсвирен тон започва да ме боли и после спирам за 5 мин., докато мине малко и пак започвам. Мисълта ми е какво да направя за да не стягам толкова и да не ме боли долната устна, може ли някой да ми препоръча някакви упражнения за звукоизвличането? Аз свиря цели тонове, но май това не е достатъчно, за да се оправи този проблем.Освен това аз не мога да свиря и по много време, защото се изморявам много бързо, естествено поради липса на нужната техника. Преди също така си бях извадила разни песни да свиря, но сега и тях не мога да изсвиря, както и да е.... Също така някой знае ли учители по саксофон в Стара Загора? Благодаря предварително!
  2. Охх до сега не бях чувала че има и такова нещо дудук....
  3. Здравей!!!Ами не съм от София и не мога да ти кажа точно учител който е добър,но можеш да разпиташ като отидеш в музикалното училище там има учители по солфеж и можеш да ходиш на частни уроци едва ли ще ти откажат
  4. Във връзка е темата ,,Духачи" във форума има ли?'' Понеже разбрах че е от одавна и няма много посетители реших да направя нова.Във нея всеки може да разкаже за своя инструмент на какво свири,от къде е ,къде се занимава,професионалист ли е и т.н..РАЗКАЗВАЙТЕ!!!Няма да е лошо да пишат и колеги-флейтисти,ще ми е интересно да комуникирам с такива Ако има и певци също да пишат,аз също и с пеене се занимавам и ще ми е интересно
  5. Относно това че ,,духачите'' свирили само ноти!Ами не при всички е такаКато видиш някой който свири на независимо какъв инструмент си личи дали той си обича инструмента,дали има желание да свири на него,или свири само за да се издържа ,да преживява някак си!!Аз съм една от духовата партия и се радвам че обичам инструмента си и никога не бих свирила по задължение ,защото така музикант не се става!Без да имаш талант и желание за труд,успех не се постига ,а се изсвирват просто едни ноти!
  6. Здравейте на всички музиканти!!!Много се радвам че попаднах на този форум,съвсем случайно като търсих музикална литература в гугъл и видях този форум и реших да го разгледам и видях че има много музиканти от цялата страна!!!Зарадвах се защото и аз съм пречислена към тази група,макар още да нямам диплома в консерваторията в която те първа ще кандидатствам до година!!!Свиря на флейта от близо 8 години и е страхотно!!!Всякъш усещаш нещо живо в ръцете си..,чувството е неописуемо когато на мзуиканта му идва отвътре да свири и твори!!!Музикантите го знаете най-добре!В тази нова тема искам да се запозная с интересни хора музиканти.Споделете ми къде сте изучавали музика,някой учи ли в консерваторията в София или където и да е другаде ,на какво свирите или пеете?Ще ми бъде интерено да разговарям с хора ,които са в моята насока ,защото тук определено липсват такива...Да допълня че уча в музикално училище и там много малко сме тези които ще кандидатстваме с музика и тов наистина е жалко!!Вие сте!!!
  7. Флейта,има ли някой колега/колежка?? )))))
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.