krisku Публикувано Март 21, 2011 Share Публикувано Март 21, 2011 Здравейте, в репетиционната свирим с една доста стара ел. китара - Орфей Зебра, която има един доста интересен проблем - при настройка, от едно място звучи както трябва - от друго не, някой може ли да ме светне къде може да е проблема? Ключове? Неправилно поставени струни (т.е. бързо разстройващи се)? И това, което ме притеснява най-много е грифът - някаква вероятност пробелма да е в него, има ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Al3ko Отговорено Март 21, 2011 Share Отговорено Март 21, 2011 Здравейте, в репетиционната свирим с една доста стара ел. китара - Орфей Зебра, която има един доста интересен проблем - при настройка, от едно място звучи както трябва - от друго не, някой може ли да ме светне къде може да е проблема? Ключове? Неправилно поставени струни (т.е. бързо разстройващи се)? И това, което ме притеснява най-много е грифът - някаква вероятност пробелма да е в него, има ли? Провери дали не се е изметнал грифа - ако е така - отиваш при лютиер и ще ти го оправят. Друг вариант е седлата отзад на bridge-a да не са правилно позиционирани, Това вече се оправя с някой, който го е правил, а се проверява с тунер - изсвирваш празна струна, настройваш я, изсвирваш флажолет на 12то прагче, ако ти покаже повече от 5% разлика променяш мястото на седлото на тази струна и така докато се оправи. Наоколо трябва да има тема за фина настройка за китари, прочети я и ще я оправиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Март 21, 2011 Share Отговорено Март 21, 2011 А би ли пояснил, какво значи "...от едно място звучи както трябва - от друго не..."? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krisku Отговорено Март 22, 2011 Автор Share Отговорено Март 22, 2011 А би ли пояснил, какво значи "...от едно място звучи както трябва - от друго не..."? Здрасти, преди всичко искам да благодаря за отговорите - аз не съм китаристът, но и на мен ми мина през ума по едно време за седлата. А китарата, настройваме я - звучи както трябва, стандартна настройка: EADGBE, обаче ако се хване някой акорд звучи с половин тон надолу някъде. Обаче съм забелязал, че проблема не е при всички акорди, май втора и/или трета струна го правят този проблем, но не съм сигурен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Март 22, 2011 Share Отговорено Март 22, 2011 (Редактирано) Нямате ли си тунер да си проверите нещата или го карате на слух? Кога за последно са сменявани струните и колко активно се използва китарата! Ако приложите и малко снимки на бриджа, нъта, самите струни и т.н. ще е епо-лесно да гадаем отколкото на боба дето ще разпилеем вместо да направим една 'арна боб чурбица Поздрави! Герги П.П. Като гледам май сте сменили струните и е избягала интонацията Редактирано Март 22, 2011 от Георги Тотев Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Април 4, 2011 Share Отговорено Април 4, 2011 Какво става,разбрахте ли каква е причината акордите да фалшивеят? Може би е добре да кажеш кои именно акорди фалшивеят. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 4, 2011 Share Отговорено Април 4, 2011 Китарата явно си плаче за нови струни и сетъп. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts