BOSH220V Публикувано Март 19, 2011 Публикувано Март 19, 2011 Привет, Искам да се обърна към по-вещите от мен електричари. Проблема ми е, че искам да направя сплитер чиято функция е точно обратната на името му. Искам да има 2 входа и един изход. Ще си помислите че съм идиот (и сигурно е така щот кат са замисля тва може да са окаже и невъзможно) ама аз и приятелите ми сме финансово ограничени и ни трябва да включим 2 микрофона към 1 стъпало. Опитахме се да направим нещо, но като включим и двете едининия мик не работи. ПОмоЩ! и блгодаря :) Цитирай
BOSH220V Отговорено Март 19, 2011 Автор Отговорено Март 19, 2011 Егати! Никога не са бях замислял да пиша миксер вместо сплитер в гуглето . ОООоо колко съм прост! Мноооооого БЛАГОДАРЯ!!! :) Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 19, 2011 Отговорено Март 19, 2011 (Редактирано) Правилният отговор наистина е смесител, но когато няма ресурси може да се опита нещо неиздържано технически... Най-напред какво се разбира под "стъпало"? Ако е само крайно стъпало, никак не става. Ако обаче е някаква апаратура, която има микрофонен вход, може да се свържат двата микрофона към микрофонния вход както следва: 1.Екранировката на единия микрофон с екранировката на другия и с масата на входа на усилвателя. 2. Активния проводник на единия през резистор от 2К към входа на усилвателя. 3. Активния проводник на втория пак през резистор от 2К , пак към входа на усилвателя. Така няма да може да се регулират нивата поотделно, но все пак може а се чува нещо. Едно подобрение може да се направи, като се постави по един потенциометър от 5К на всеки микрофон като: Активния проводник от микрофона се подаде на горния край напотенциометъра, долния край отива на маса, а средния край през 2К отива на входа. Същото се прави и с другия микрофон. Всички тези препоръки важат за динамични микрофони при това с еднакви параметри! Важно е да се знае, че така качеството ще е калпаво и ще има в повече шум и брум. Давам тези указания, без да препоръчвам подобно решение, но влизам в положението на питащия. Редактирано Март 19, 2011 от Parni_Valjak Цитирай
Recommended Posts