Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Добре е басът - точно като за 4500-4700лв ми звучеше :D

Но нито той, нито Епифонът са ми варианти, понеже минах твърдо на 35" и вече не ми се превключвана 34" когато говорим за Фретлес и дори на 4-струнния (8-струнен, с подгласници) фретлес му преместих магарето по-назад, че да стане 35". Мъката е голяма, а и резултатът никога не е задоволителен (ако се редуват двете). 34" само с прагчета при мен. Евентуално, може и 36" фретлес - ще вървя към "разтягане" на пръстите, не прибиране.

Вълнуваха ме основни технически характеристики, дървета и всякакви подробности, но пичовете не ги дават подробно (а иначе въпросния басист не го открих в артист-листа на Такамине, а и силно се надявах, не че ще купувам, ама съм им срещал цените на тия китари, да не е Такамине :)).

Само къстъм шоп следва - серийните производства не ме устройват :D

Такаминето наистина кърти :) а Епифонът е с хитър замисъл, но издиша яко - не бих дал и 600 кинта за него, но всеки си преценява ;)

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Съжалявам, че се намесвам така от нищото в темата, но искам да благодаря за линка с Lhasa, аз също не я бях слушал, но сега ми капе мед от сърцето. Благодаря :)

А басовете са много хубави, наистина първото нещо за което се сетих, когато видях епифона беше Джанго Рейнхарт! :)

Редактирано от Oao
  • 2 weeks later...
Отговорено

Вчера свирих на Епифон-а.

Добър звук - изравнен и с вариации на тембъра. Бих предпочел да имам на разположение и типичното звучене на заден адаптер - все пак е фретлес, но и така има достатъчно варианти. Еквилайзерът звучи добре когато се ползва умерено, крайните положения не ми допадат. Инструментът е изненадващо тежък, не очаквах толкова масивна конструкция - задната дъска е доста дебела и плътна, а акустичните отвори не са особено големи (доколкото можах да преценя). Изработката е задоволителна - добре поставени позиции, качествено лаково покритие дори на труднодостъпни места, материалът също изглежда добре за ценовия клас. Лошо впечатление ми направиха остатъците от полирпаста, които се виждаха през F - образните отвори, капачките на потенциометрите също можеха да са по-добри. Металната плочка върху струнника не изглежда добре и поне според мен разваля визията на инструмента.