samohvalko Публикувано Март 6, 2011 Публикувано Март 6, 2011 Здравейте! Намислил съм да си сменям синтезатора, в момента имам пак на касио вк серията 1200, и исках да събера компетентни мнения за този, с който съм решил да го сменям. Благодаря ви предварително !!! Цитирай
mike_portnoy Отговорено Март 16, 2011 Отговорено Март 16, 2011 Ами зависи за какво ще го използваш. Аз лично като чуя Casio и бягам далече. Предполагам, че си свикнал с предишния и искаш да вземеш по-добър подобен, за да работиш по-лесно с него. Но ако искаш професионална машинка разгледай какво предлагат другите за тази цена. Има сумати модели Korg, Yamaha, Roland, просто се разтърси и сравни характеристики, прочети некое ревю и т.н . Аз имам Yamaha MM6, която е на достатъчно приемлива цена за това, което предлага, разгледай: http://usa.yamaha.com/products/music-production/synthesizers/mm/mm6/?mode=model Цитирай
Мартин87 Отговорено Март 16, 2011 Отговорено Март 16, 2011 Ами зависи за какво ще го използваш. Аз лично като чуя Casio и бягам далече... Що бе, колега? Касио не е лоша марка... часовници! Цитирай
liquid_death Отговорено Март 20, 2011 Отговорено Март 20, 2011 (Редактирано) Сигурно метрономите на синтезаторите им са адски точни тик-тик-тик... Иначе подкрепям горното мнение - ако имаш възможност по-добре си вземи Korg, Yamaha или Roland - определено има огромна разлика и си заслужава Редактирано Март 20, 2011 от liquid_death Цитирай
samohvalko Отговорено Март 20, 2011 Автор Отговорено Март 20, 2011 Благодаря Ви, но както каза един от вас съм свикнал с касио, моделът който имам в момента е много добър нищо че е стар вече. На мен не ми трябва инструмент за свирене на сонати и инструментали, а за композиране, записване и миксиране. Ще разгледам предоставените линкове, за които благодаря!!! Цитирай
samohvalko Отговорено Март 20, 2011 Автор Отговорено Март 20, 2011 Видях я тази ямаха мм6, и явно не сте видели модела, за който питам. Първо, 1е е с 73 клавиша и оттам нататък тръгват едни разлики, космически. Цитирай
mike_portnoy Отговорено Март 22, 2011 Отговорено Март 22, 2011 Щом си свикнал с Касиото действай...никой тук няма да ти го препоръча обаче. Цитирай
samohvalko Отговорено Март 22, 2011 Автор Отговорено Март 22, 2011 Да, това го разбрах, чудно ми е само защо? Цитирай
bras72 Отговорено Март 22, 2011 Отговорено Март 22, 2011 e как що бе пич,доколкото разбирам не си пробвал никога с друг инструмент от по висок клас ,опитай и сам ще си отговориш,отиди в динакорд посвири малко и сам ще си отговориш. Цитирай
liquid_death Отговорено Март 22, 2011 Отговорено Март 22, 2011 И аз горещо препоръчвам да опиташ други марки синтезатори преди да си похарчиш паричките. Просто за да не съжаляваш след 3-6-12 месеца, че не си дал спестяванията за нещо друго (и по-добро) Отиди в някой музикален магазин, тествай синтезатори от "великата троица", па да видим дали няма ти се промени мнението Според мен типът на мислене "аз не съм го пробвал, за това ще си карам с това на което съм свикнал, дори и да е по-лошо" е доста погрешен - разучи, опитай от всичко, разбери кое най-ти харесва и приляга на изискванията и си ти Цитирай
samohvalko Отговорено Март 23, 2011 Автор Отговорено Март 23, 2011 Да, разбирам Ви напълно,и благодаря за предупрежденията,но пак казвам-аз не искам синтезатор, за да свиря ( щях да си купя пиано), а за да композирам и аранжирам песни. Този модел, който съм посочил има невероятни възможности и в същото време е с 73 клавиша, в момента съм с толкова на моя синтезатор и не искам по-малък капацитет. В тази връзка, може ли някой да ми посочи конкретенмодел на друга марка със същите възможности и брой клавиши? Благодаря предварително. Цитирай
Recommended Posts