Jump to content
Българският форум за музиканти

Blackmore Style Scalloping


Recommended Posts

Тъй... Преди доста време беше когато оставих позиционната дъска недовършена, :icon_shithappens: но най-сетне се наканих да приключа с тази работа и днес реших да доизшкуря позициите и да ги полирам. :ok: В момента чакам да изсъхне лака и довечера качвам снимки за да се порадвате и вие на това на което се радвам аз па макар и чрез критики. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам никаква идея. :icon_shithappens: Просто като я взимах китарата ми беше първата ел. китара и не съм се интересувал... Дори не знаех, че има различни размери прагчета, мензури, радиуси и т.н. Ако се разтърся в интернет за тази китара сигурно ще намеря, ама е най-простия Стаг, тъй че... ^_^

 

Поздрави!

Ванко

 

Едит: Погледнах в сайта на Стаг и относно тази китара като параметри пишеше само, че мензурата е 25 1/2".

Редактирано от ВанКо Пашов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааам.... Тъй като вчера се прибрах късно реших, че светлината не е удачна за да направя снимки, пък и бях уморен, затова сега поствам снимките. Ето ги и тях:

 

IMG_3881.JPG

 

IMG_3880.JPG

 

IMG_3878.JPG

 

IMG_3877.JPG

 

IMG_3875.JPG

 

IMG_3873.JPG

 

IMG_3871.JPG

 

IMG_3868.JPG

 

Ето тук има какво повече да се желае, а и лака влезна под предпазното тиксо и стана мазало но с мокро парцалче се избърсва, тъй че не се оплаквам. :greenangel: :

 

IMG_3866.JPG

 

IMG_3863.JPG

 

IMG_3862.JPG

 

IMG_3864.JPG

 

Лакът е червен и се получи страхотен червеникав оттенък, който за съжаление не се вижда много на снимките. Там където съм излезнал от границите на позиционната дъска и съм оцапал кленовия гриф се забелязва, че лакът е червен. Но като цяло мисля, че като за първа моя "лютиерска" изява се получи доста добре. :rolleyes: На мен лично много ми харесва и се надявам и на вас да ви е харесало. Айде да го поствам вече за да се радвате, да коментирате и да критикувате моята работа. :greenball:

 

Поздрави!

Иван "Ванко" Пашов

Редактирано от ВанКо Пашов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди в която и да е аптека и попитай за лимоново или бадемово масло, струва само около 3 лв.После фингърборда изглежда жестоко.Не си харчи парите в музикалните магазини за скъпо масло. :cheers2:

Ванко приятелю, аспирин не забравяй. После иди до магазина дето продават Лютиерски изработени грифове ако ще и от китай да са и купи нов гриф.

Помисли посвири малко и като решиш да се надбягваш с ингвито или ричито ако не става пробвай с "скалопинга". Т'ва си беше чист урок как може да довършим не много добър инструмент от глупост и скука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не знам дали съм я "довършил" тази китара, но на мен лично ми харесва много. :greenangel: Не съм тръгнал да се нядбягвам с Ричи поради простата причина, че няма по-велик (поне според мен) и няма да има от него. :godbless: Скалпирането на позиционната дъска го направих по две причини: Чисто фенство и поради това, че в РФ ми дадоха да пробвам китарата на Ричи, страшно много ми хареса на пипане и съответно реших да се опитам да пресъздам това усещане върху една китара, която стои и прашасва. :greenball: Съвсем наясно съм, че можех да дам грифа да ми го "скалпират" или просто да си поръчам такъв гриф, но нямаше да получа такова удовлетворение именно, защото нямаше сам да съм се мъчил да постигна нещо, което лично по мое мнение постигнах. :thumbs_up: И честно казано съм горд с постигнатото, защото вложих доста старание и чувство докато го правих и се получи страхотно (поне в моите очи). :greenangel:

 

Поздрави!

Иван "Ванко" Пашов

Редактирано от ВанКо Пашов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега даже изглежда по-зле и от преди да я "довършиш". Сякаш верижна машина е минала върху грифа! Може би се дължи на по-детайлните снимки които прилагаш, но така ми изглежда. Е, това е само мнение, което сигурен съм въобще няма да намали удоволствието от това, което си направил! След като си доволен от резултата ти самия, всичко друго е без значение. Поздравления за смелото решение и положения труд! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Аз не си бях и помислял да лакирам позициите, но разпитах и ми казаха, че така е най-добре. И в крайна сметка го направих. :greenangel:

 

Поздрави!

Ванко

Редактирано от ВанКо Пашов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.