Berko Публикувано Февруари 27, 2011 Публикувано Февруари 27, 2011 Забелязах че няма такава тема и реших, че би било добре да си полафим за нея. Аз например се чудя, при преминаване от по долна към по горна струна (например от B към G при стандарт тюнинг), дали трябва СТРОГО да редувам показалеца и средния пръст. Защото ако съм изсвирил 2-ра струна с показалец, той показалеца направо се допира към 3-та струна и като чели е по-лесно пак показалеца да изсвири и 3-та струна. Но при по бързите пасажи, мисля че строгото редуване ще е по оферта. Малко ми прилича на спора alternate/sweep picking. Цитирай
PlamenM Отговорено Февруари 27, 2011 Отговорено Февруари 27, 2011 Забелязах че няма такава тема и реших, че би било добре да си полафим за нея. Аз например се чудя, при преминаване от по долна към по горна струна (например от B към G при стандарт тюнинг), дали трябва СТРОГО да редувам показалеца и средния пръст. Защото ако съм изсвирил 2-ра струна с показалец, той показалеца направо се допира към 3-та струна и като чели е по-лесно пак показалеца да изсвири и 3-та струна. Но при по бързите пасажи, мисля че строгото редуване ще е по оферта. Малко ми прилича на спора alternate/sweep picking. Ако свириш класика, този ход е строго забранен. Също така ( както и суийпа) нарушава ритмиката. Ако не свириш класика, anything goes. Пример - Тък Андрюс, които свири всички солови линии само с показалец...все пак ако не искащ да докараш аритмия на някой класик не го прави. Пламен Цитирай
Berko Отговорено Февруари 27, 2011 Автор Отговорено Февруари 27, 2011 Благодаря за съветите. На мен главно ще ми трябва за фламенко И кво остава да жуля гами със строго редуване на двата пръста? Цитирай
gueorgues Отговорено Февруари 28, 2011 Отговорено Февруари 28, 2011 Препоръчително е да се редуват и да не се прехвърлят пръстите на долната струна "мързеливата". При бавно свирене до нормални скорости няма да усетиш разликата, но когато скоростта се увеличи и започнеш да свириш пасажи като Пако, ще се чувстваш като спънат кон в такива ситуации и ще ти отнеме страшно много време да се отървеш от вредния навик и да се научиш отново на правилната техника. Казвам го от опит. Учи се по правилата и не променяй нещата. Когато натрупаш рутина и техниката ти е на ниво "на сън да те бутнат" тогава вече ще е дошъл моментът, в който ще кажеш "на мен това ми е по-удобно" - и то най-вероятно ще стане от самосебеси. Цитирай
Recommended Posts